Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Випуск №5 з Роберто Моралесом

2016-02-01 22:32 Журнал"Шанувальники київського гранду - Динамо" Випуск №5 з Роберто Моралесом

Журнал"Шанувальники київського гранду - Динамо"

Як Ви оцінюєте виступ київського «Динамо» у 2015-му році?

Можна тільки позитивно оцінювати, якщо команда вийшла з групи Ліги Чемпіонів. По-перше, київського клубу в самій Лізі Чемпіонів дуже давно не було. Результат – відмінний! Бажати одразу більшого? Вболівальники можуть бажати. На те, вони і вболівальники, якщо вони максималісти. А я думаю, що тут варіантів і не має. (Сміється)

Яку оцінку дасте тренерському штабу Динамо за період роботи в клубі?

Все одно ми виходимо на позитив – це минулий сезон. Врешті-решт, «Динамо» грало в Лізі Європи, вдало виступило в чемпіонаті. І, звичайно, ці два матча з Порту. Тут тільки плюси. Звичайно, не можна казати що все виходить - ні. Але зміни досить серйозні для «Динамо» - це разючі зміни. Я бачу, що вибудовується команда. Щось не виходить, якісь рішення не подобаються – локальні проблеми. Я не знаю, хто більше доклав до того руку: Ребров чи іспанець Рауль? Але це не важливо! Навіть якщо більше роботи виконує іспанець, ми ж не говоримо: «Де, хто якому клубі більше працює?». Насправді, кожен головний тренер – це керівник, такого собі наукового інституту. З Жозе Моуріньо скрізь ходять багато тренерів. Значить людина щось таке робить! Добре, що Ребров привів іспанця, але результат завжди залишиться за його підписом. Хто завірив всі ці досягнення: чвертьфінал Ліги Європи, вихід з групи Ліги Чемпіонів, чемпіонство?

З чим пов’язана неактивність столичного клубу в це зимове трансферне вікно?

Потрібно розуміти, скільки планували і можуть витратити в «Динамо». Весь наш український футбол не навчився жити по своїх грошах. Але життя суворою рукою примушує його замислитися над цим питанням. Футбольні витрати – це необхідність. До цього потроху все йде. У когось фінансів більше, у когось – менше. Але не думати про гроші, або дозволити собі очевидно провальний трансфер в Україні ніхто не може, і київське «Динамо» - не виключення.

Які б сильні лінії в «Динамо» Ви б виділили на даний момент?

Я вважаю, що в «Динамо» велика кількість якісних півзахисників. Хоча, все одно під будь-яку позицію можна шукати нових футболістів. Велозу - хороший футболіст? Хороший. Як часто він грає добре? Зовсім не часто. Якщо людина добре грає один-два матчі, а далі не показує себе на полі – це неправильно. Це не ті кондиції, так не буває.

За період роботи на «Новому каналі», «Інтері», «Мегаспорті» і тепер на «Футболах» де Вам було по душі? З ким було краще працювати?

На «Новому» я попрацював пару місяців. На самому «Інтері» я не працював. Ми коментували на «Інтері». Найкомфортніше – це все, що відбувалося на «Мегаспорті». Робота на тому каналі – це був дуже-дуже яскравий досвід. Тому що, все там тільки починалося. Саме там, я вперше зустрівся зі спортом. Якщо ти все своє життя стикався з такою ситуацією, то потім ти приходиш і говориш: «Все, спорт і футбол головне!». Будували з нуля, тому це були яскраві враження. А на «Футболах» що, футбол також на першому місці. Просто ти зайшов в систему яка працювала і це був не перший досвід. Можливо, тому не було такого яскравого спалаху. Звичайно ж на спеціалізованих каналах ти почуваєшся людиною. Будемо говорити відверто, спортивні журналісти на загальних каналах є останні в черзі.

Чи пам’ятаєте Ви перший коментаторський досвід? Якщо так коли і де це було?

Це було дуже давно, якщо говорити про коментаторство. Після першого досвіду я дуже довго не коментував, ні чим не займався. Я вчився в університеті в Запоріжжі. В ті часи можна було брати і записувати все що завгодно. Це був товариський матч – Бельгія-Франція. Мій батько свого часу спілкувався з керівником спортивної редакції і мене запросили. «Візьми прокоментуй. Не в прямому ефірі. Можливо пустимо, може – ні.» Після першого досвіду я не планував йти в журналістику. Це все було абсолютно спонтанне рішення. Потім, я все-таки потрапив на телебачення. Довго не збирався, думав побуду і піду, тому що гроші там досить малі. Мені пообіцяли іншу роботу, казали почекати. Ось тоді я подумав - цікаво! Так і залишився в журналістиці.

З ким Ви найбільше спілкуєтеся с телеканалу «Футбол»?

З колегами-коментаторами, а також Віталій Хмельницький. Це хлопець, який працює в новинах. Відомий з ним ще з часів «Мегаспорту». Взагалі то, є десь семеро осіб з якими спілкуюся найбільше.

Що найбільше Вам подобається в роботі з телеканалом «Футбол»?

Можливість коментувати і займатися улюбленою роботою. На жаль, зараз вже немає моєї Бразилії. Я туди приходив якраз під цей чемпіонат. Але зараз залишилися інші топові чемпіонати: Англія, Іспанія та інші, які мені теж подобаються. Співпраця з телеканалом пройшла певне становлення. Загалом, коли попрацюєш з 2010 по 2014 рік, і потім з тобою продовжують контракт, значить всіх все влаштовує, і це найголовніше. Наприклад, в 2014 році відбувся проект стосовно Чемпіонату Світу, котрий пройшов в Бразилії. Взагалі, на цьому каналі завжди досить багато проектів.

Як вдається створювати такі грандіозні футбольні програми, шоу, проекти?

Все потребує часу і багато роботи. Наприклад, коли я дізнався що буде створено від каналу на Чемпіонаті Світу в 2014-му році вся ця сітка мовлення, я не уявляв як воно вийде. Воно вийшло і досить яскраво. Я скажу так, що за будь якою програмою стоїть досить кропітка праця. Телеглядачі знають тільки ведучих, коментаторів, а є ще велика кість працівників які займаються цими технічними питаннями.

Чи правильним було рішення Директора телеканалу щодо участі в програмі «Великий Футбол» двох різноманітних гостей – Віктора Вацка та Віктора Леоненка?

Я так розумію, що потрібен «Екшн». Правильно чи неправильно – у кожного свій смак. Я так розумію що це питання більше стосується Леона, правильно?(Сміється) Сказати, що ти дивишся на нього і береш якусь аналітику, це несерйозно. Мені вдалося деякий час попрацювати з «ICTV» і тоді манера Віктора Леоненка встрівати в бесіду – це було щось нове, більше веселило. А зараз телеглядачі звикли і якось не цікаво стало. А варто чи не варто? Не знаю, але врешті-решт його ж обговорюють. Вболівальники київського «Динамо» всі знають, що він на свій манер «любить Динамо», і його так само люблять. (Сміється) В результаті, ніякої аналітики не виходить, а є резонанс. Резонанс є! Обговорення є: «Він такий, Подивіться на нього!». Добре це чи погано, нехай кожен вболівальник вирішить сам. Я ж кажу, раніше його можна було слухати, і це не викликало якоїсь алергічної реакції. Але він тоді був добріший (Сміється).

За рахунок чого «Динамо» вдається утримувати свого лідера Андрія Ярмоленка?

Я взагалі був переконаний, що він влітку піде. Я думаю, рішення, в першу чергу, залежить від самого футболіста. Євген Коноплянка хотів піти? Він пішов. Я розумію, що ситуація в клубах різна. Щодо, Ярмоли, то залишився і добре що так склалося з Лігою Чемпіонів. Я все одно вважаю, що кожен український футболіст щоб отримати визнання, має грати в Європі. Вийде не вийде, це вже інше питання. Прекрасний приклад з Вороніним в Ліверпулі. Яка різниця що він там не став зіркою, нічим не запам’ятався. Він був, жив там, і частина його життя – це Лі-вер-пуль! Світова легенда про яку говорять, незважаючи на те, що 23-24 мільярди років команда не вигравала і не виграє той чемпіонат. Він був і пограв там – це найголовніше.

Хоча Клопп вже трохи підняв Ліверпуль?

Ну розумієш, в Ліверпулі немає таких фінансових можливостей як в тих же: Сіті, Юнайтед, Челсі. Я впевнений, що Арсенал також має більше. В Ліверпуля своя доля. Для них той сезон, коли був Суарес – це фантастичний сезон, і думаю що найближчими роками все одно, не пригне Ліверпуль вище своєї голови. Навіть Арсенал? Не витягнути чемпіонат з Манчестерами, Челсі – це одне, але коли ти пропускаєш Лестер, яким би він не був симпатичним, не знаю.. Можливо їхня політика з місцем в Лізі Чемпіонів їх влаштовує, але завжди їм не вистачає чогось.

Роберто, що Ви скажете про рішення долучити Андрія Шевченка до тренерського штабу збірної України?

Якщо він буде виконувати роль символу, питань немає. Він є і залишиться нашим прапором. Таких людей беруть в клуби. Вони потрібні для хорошого мікроклімату в команді. Якщо ж Шевченко буде в тренувальному процесі? Я можу лише знизити плечима і сказати: «Я не знаю!». Він футболіст – питань немає, маестро! Спікер? Ми всі прекрасно пам’ятаємо його промови. Не треба! Годі! (Сміється) Тобто треба дивитися, які в нього будуть функції.

Як Ви розцінюєте шанси нашої збірної на ЄВРО-2016 на полях Франції?

Можна боротися за вихід з групи. Ми можемо претендувати на вихід. Але ми ж не сильніше складом за поляків? Що буде з Північною Ірландією? Ми можемо говорити що у нас кращі футболісти. В якому тонусі підійде наша збірна, навіть не будемо прогнозувати. Наш суперник на сьогодні – збірна Польща. Ми не сильніше, але й не слабші. Боротися маємо, а там побачимо що вийде.

На Вашу думку, назвіть 5 молодих талантів в Україні, не беручи до уваги збірників України?

Я не візьмуся, щоб це не вийшло кумедно. По-перше, я за Чемпіонатом України настільки не слідкував. Краще сказати що ти десь не готовий, ніж відповідати на ці питання. У нас вистачає експертів, які готові відповісти на ці питання (Сміється).

Кого вже потрібно підтягувати до складу національної збірної?

Щоб хтось доріс до рівня збірної і його не беруть? У нас такого немає. Наші тренера дають шанс всім гравцям. Ось, хто міг подумати що до збірної запросять Зінченка? Не беручи до уваги, всі ті позафутбольні питання. В нашій національній команді дають шанс, необхідно тільки скористатися їм.

Як створювався проект «Європейский Weekend» з Роберто Моралесом?

Він не створювався як «Європейский Weekend» з Роберто Моралесом. Спочатку, це був «Європейский Weekend», який вели Віктор Вацко та Андрій Шахов. Віктор вів, а Андрій постійно був експертом. Перший, фактично цілий сезон пройшов досить непогано. Потім програми не було. А вже тоді, він почав існувати як «Європейский Weekend» з Роберто Моралесом. Коли я починав – це було продовженням попередніх програм. Я лише трохи змінив цей проект під себе. Що я зробив нового? За великим рахунком, я додав ротацію гостей у програму. Я завжди вважав що у нас досить багато журналістів як з телеканалів, так із інтернет-ресурсів. Завжди потрібно шукати щось нове – вишукане. Ми говорили з Олександром Денисовим, програма повернеться як тільки я повернуся з армії.

Кого б з зіркових гравців Ви би хотіли бачити в складі київської команди?

Ми всі прекрасно розуміємо що реальні супер-зірки сюди не приїдуть. Навіть не знаю (Сміється). Це фантазія. Хоча питання досить цікаве.

Як Ви вважаєте, чи розкрив свій потенціал Дерліс Гонсалес?

Він в процесі. Врешті-решт, не було б тієї виїзної перемоги над Порту. Без цього, можливо, не було б 1/8 Ліги Чемпіонів. Людина грає у футбол. Він може скільки завгодно втратити м’яч, але цінність його роботи може здійснювати результат. У Дерліса є швидкість, техніка, удар – це те, що може зробити результат. Цим футболісти і цінуються. Йому треба напомилятися свою кількість разів. До речі, цінники на футболістів також це засвідчують. Футболісти можуть бути класні, але є ті, котрі можуть зробити перемогу, успіх. Я вважаю, що Дерліс потроху починає розуміти що від нього хочуть на футбольному полі. З іншого боку, до нього також необхідно пристосуватися тренерському штабу киян. Матч з Порту – це показовий, і саме він зробив цю лігочемпіонівську весну.

Які перспективи Мякушка, Калітвінцева, Ягодінскіса, Бущана, Циганкова, Яремчука, Андрієвського в «Динамо» найближчим часом?

З тих футболістів кого ти назвав, я б виділив би Калітвінцева. Видно, що хлопець не метушиться на полі, знає що робити в тій чи іншій ситуації. У нього буде свій шанс зачепитися за основу киян, і це зимове міжсезоння повинне дати певну відповідь на мої слова. Щодо інших, то я не зовсім переконаний в їх силі. Можливо, за той час, поки я був відсутній, і не слідкував за футболом Мякушко став Богом футболу, не знаю (Сміється).

Ряди гравців покидаються український чемпіонат, переїжджаючи в європейські чемпіонати? Які плюси і мінуси цього?

Тільки плюси! Да, ми можемо сказати що сюди не їдуть нові футболісти, але нам потрібно навчитися жити на свої гроші. Врешті-решт, інші ж чемпіонати якось живуть із значно меншими грошима? А наш український футбол досить довго жив в віртуальній реальності. Український футбол не намагається заробляти, і коли казали що це неможливо – це брехня! Все одно, є економічні показники клубів - вони мають бути. І те, що затягнули цю хворобу, тому ми тяжко будемо її лікувати. Зараз, коли ситуація вимагає від клубів, всі пішли на оптимізацію? На нормальну оптимізацію, а не не платити. Зникають з футбольної карти клуби, тому що вони неживі організми. Футболісти ж зберуться і поїдуть в інші клуби, це не проблема. Зараз наш футбол хворіє, перехворіє ще сильніше, і тоді піде якийсь процес врятування. Але для цього потрібно, щоб футбол просів ще сильніше. Щодо від’їзду футболістів за кордон, це добре. Є футболісти, котрі хочуть поїхати в такі собі не сильні чемпіонати (Чехія, Туреччина та інші), але рівень футболу там не найкращому рівні. Це робиться з метою заробітку грошей. Я же говорю про серйозні чемпіонати, в яких би наші гравці показали свій істинний рівень. Сильні футболісти мають грати в найкращих клубах.

Назвіть на Вашу думку 3 найкращих гравців нинішнього складу «Динамо»?

Андрій Ярмоленко – це поза конкуренції! Це №1, і для цього не потрібно бути великим футбольним експертом. Кого хочуть придбати? Звісно, Ярмолу! Є попит на Драговича, хоча я б сказав, що Хачеріді краще. (Євген - №2). Третім поставлю? Рибалці потрібно підрости, Денис Гармаш довгий час лікувався. Якщо брати важливість, то треба брати СаШо. Важливість, легенда, рівень – Олександр Шовковський. Тоді третій – наш СаШо.

Питання від наших читачів?

Як Ви думаєте,, не чекає «Динамо» така ж участь, як Металіста, Шахтаря, Дніпра7 А саме розпродаж ключових гравців? (Роман Фірстенко)

Продавати – треба. Але порівнювати с ситуацією що склалася в тих клубах – це неправильно. Я вважаю, «Металіст» - існує, але ми розуміємо що це неживий організм. «Дніпро» це той, хто взяв і закрутив фінанси. У «Шахтаря» зовсім інша ситуація. А те, що найкращі гравці мають йти. Наші клуби тільки починають вчасно прощатися зі своїми лідерами. Якщо перетримуєш гравця – це проблема клубу. Прикладом того є Дуглас Коста? Він хотів піти взимку, його не пустили. На що він награв за ті півроку в «Шахтарі» - нічого! Людина пішла – людина грає в «Баварії», знову класно! Продавати гравців – це також треба вміти. Грати в Чемпіонаті України? Це не мрія будь-якого футболіста.

Розкажіть будь-ласка про ваші будні в армії: як настрій у наших солдатів, за які команди вболівають хлопці, ваше особисте враження від умов та армійського режиму? (Михайло Кузьменко)

Супер умов я не бачив. У кожного є свої наряди, своя робота. Умови, скажімо так – бадьорі! (Сміється) Нічого смертельного там немає. Ситуація, яка склалася на початку, коли не вистачало їжі, одягу, з цим вже все нормально. Жити можна! Там не досить багато футбольних вболівальників, хоча більшість за київське «Динамо». І ще був один шалений заклятий вболівальник «Ворскли» (Сміється). В цілому, нормальний настрій.

Як у майбутньому київському «Динамо» підтримувати лігочемпіонівську форму, якщо чемпіонат України на межі розвалу, а клуб швидше за все чекає роль такого собі «Глазго» Рейнджерс , «Легії» Варшави або «Селтіка» , які достроково оформляють чемпіонство на своєму турнірі, а в єврокубках відверто мучаться останні кілька років? Роберто, коли чекати нового конкурсу коментаторів від " Футболу"? Перспективним хлопцям потрібен шанс. (Влад Горянский)

Грати в чемпіонаті – іншого виходу немає. Звичайно, це погано коли в країні у тебе мало сильних суперників. Взагалі, потрібно ж колись вчитися жити так? Важко, але жити і грати можна. Наприклад, в Польщі зараз намагаються відродити футбол. Да, там мале фінансове становище у лідерів, але це не проблема. Щодо конкурсу коментаторів, то нехай звертається до керівництва каналу. Я просто скажу, що якщо піти одразу на коментатора, це не означає що на виході людина отримає той результат що хотіла. Людина може шукати свого шансу і без конкурсів коментаторів – через журналістику. Я вважаю, що коментатор – це не та позиція, на яку можна одразу прийти. Коментатор – це особа, яка може розказати історії, подати теляглядачу інформацію в тому вигляді, щоб йому було цікаво. Людина має попрацювати журналістом, мати певну базу. Коментатором стати у 20 років – це нереально! Людина повинна мати певний життєвий досвід, солідність голосу. Інформацію необхідно подати, і зробити це так, щоб її сприйняли. Тому, всім хто хоче стати коментатором, я раджу – починайте з журналістики. Крок за кроком і у вас все вийде!

З чим пов’язані успіхи українських команд в Європі, враховуючи низький рівень власного чемпіонату? (Саша Мерк)

Є команда, збудований тренувальний процес. Ми ж не будемо все переводити на фарт, не фарт.

Ігор Йовічевіч забороняв гравцям Карпат фаст-фуд, а також борщі, вареники, сметану і таке інше. А які цікавинки Ви знаєте про спортивне харчування київських динамівців? Які взагалі є рекомендації? (Микола Тимощук)

Я не знаю чим харчуються київські динамівці, а стосовно заборон – це правильно, що тренер пояснює. До речі, Арсен Венгер цим дуже сильно займається. Але все одно, скільки людям не говори, вони будуть їсти те що захочуть.

Роберто, як часто Вам вдається дивитися футбол на передовій? І що допоможе «Динамо» пройти Манчестер Сіті в 1/8 Лізі Чемпіонів? Роберто, яку кличку Вам придумали на "Футболах"? Які клички придумали Ви для своїх колег? (Віталій Храпко)

Футбол ми дивимося лише той, що показують по ТВ. У нас є антена і декілька каналів. Лігу Чемпіонів, деякі матчі власного Чемпіонату України вдається подивитися, якщо ти не зайнятий, не в наряді. Усі інші футбольні новини дивлюся в інтернеті. Що може допомогти «Динамо»? Головне, щоб Манчестер Сіті був у відносно слабкій формі. Тільки на це сподіватися не потрібно, тому що там є якість футболістів. «Динамо» має бути в хорошій фізичній формі і мати психологічну стійкість. Кияни не можуть вийти та легко перемогти навіть кризовий Ман. Сіті. Це звучить не в образу вболівальникам київського гранду. Можливо киянам допоможуть травми англійців, але на це не потрібно звертати увагу. Необхідно виходити на поле, і грати, а там як буде. Щодо кличок, то мене називали «Бето». Але давай не будемо про це питання (Сміється).

Назвіть будь- ласка ідеальний варіант, на ваш погляд, формату Ліги Парі- Матч. На Вашу думку, чи зможемо ми повернутися в найближчий час до "рідного" для України формату з 16 командами? (Саша Шевчук)

В принципі, можна набрати 16 команд. Питання в іншому, як будуть виконувати свої функції ці клуби? Необхідно, щоб клуби хоч якось виконували свої зобов’язання. Необхідно створити такі вимоги, яких би дотримувалися команди. Від цього потрібно відштовхуватися. Якщо ж наберуть 16 – це буде дивовижне збіговисько.

Хотів обговорити майбутнє Динамо і перспективи. Думаю вже всім зрозуміло, що влітку на «Динамо» чекають великі зміни в плані складу. Майже з 100%-ю вірогідністю клуб покинуть Ярмоленко, Драгович , Велозу, можливо Хачеріді , той же Баланда і ще можливі уходи. Як дивитеся на подібне, що чекає Динамо? Оскільки безсумнівно підуть лідери, а заміну їм буде складно знайти. Чи все ж когось спробувати утримати ? Що думаєте з цього приводу? (Сергій Цюпак)

Щодо Юнеса, то тут нічого страшного. Нехай спробує себе в новому більш сильному чемпіонаті. Велозу? Для «Динамо» продаж Мігеля піде навіть на користь, адже це недешевий контракт. Та й взагалі утримання гравця, котрий регулярно не потрапляє до стартового складу ні для чого не призведе. Продаж Хачеріді, Драговича, Ярмоленка? Я переконаний, що Хачеріді та Драговича не продадуть разом. Втрата Андрія Ярмоленка – необхідно починати вчитися грати без нього. Безсумнівно, продаж центрального захисника та провідного вінгера - можливі втрати для «Динамо». Кількість висококласних гравців завжди обмежена у футболі.

У разі перемоги над Манчестер Сіті, проти якої команди хотіли б зіграти потім, і як Ви оцінюєте шанси Динамо на перемогу в цій Лізі Чемпіонів? Чи є вони взагалі? (Ярослав Легкий)

Шансів на перемогу киян у Лізі Чемпіонів як і у всіх команд зовсім не має. Вірити завжди можна, але клас гравців, фінансове становище топ-клубів значно переважають не тільки українські клуби. Я вважаю, що існує менше 10-ти команд, які можуть виграти найпрестижніший турнір. Шанси виграти Лігу Чемпіонів зникли ще з розширенням формату цього турніру. Ось тоді, в 99-му році команда все одно перевищила будь-які сподівання, але тоді менше було ТОП-клубів, менший був шлях. Кого ти назвеш слабшим за киян? Зеніт? Я розумію, що то москалі, але за складом то наша команда не сильніша за російський «Зеніт». Там є досить багато сильних виконавців. Мріяти про Лігу Чемпіонів – це несерйозно!

Ваш прогноз фіналу Ліги Чемпіонів 2015/2016?

В англійців я зовсім не вірю. Барселона, Баварія. Можливо ПСЖ? Як варіант, Барселона – Баварія. Якщо буде інший, можливо це буде випадковість. Щодо проходу «Динамо» англійців, то шанси завжди є. Манчестер – сильніший, але в них також є свої проблеми, якими можна скористатися. Побажаю нашим хлопцям удачі!

Спрогнозуйте будь-ласка фінал Ліги Європи 2015/2016?

Це досить складне завдання. Хто міг подумати, що «Дніпро» буде у фіналі минулорічної Ліги Європи? Це такий турнір, в якому перемогу може здобути будь хто. Інше питання, що нетопові клуби можуть посперечатися, а топовим командам Ліга Європи не цікава, це для них несерйозно.

І наостанок, питання про досягнення «Лестера» у 2015-му році?

Це комплімент самому «Лестеру» - молодці. Водночас, досягнення «Лестера» пов’язані з завалом більшості лідерів: «Челсі», «Ман.Сіті», і в деякій мірі «Арсенала», то їдемо-то не їдемо.. «Арсенал» знову і знову наступає на одні й ті ж граблі.. Щодо «МЮ», то тут я вважаю несподіванки не буде. Четверте місце в Англійській Прем’єр Лізі в цьому сезоні буде великим досягненням, тому що вони досить багато вже втратили. Я думаю – гравці «МЮ» поборються, а там побачимо що вийде. Крах Ван Гаала – це його власна зажатість, і команда це відчула, не стала грати краще. Він спробував покращити гру, але в нього нічого не вийшло. Обережна гра – це не його, а він почав думати завжди про те, як акуратно взяти результат. Також, давайте не забувати про Тотенхем, який можливо теж щось здобуде для себе.

ПРИЗ ЗА НАЙКРАЩЕ ПИТАННЯ

Автор найцікавішого питання 5-го Випуску журналу «Шанувальники київського гранду – Динамо» за Вашим вибором отримає приз в якості клубного журналу «Динамо». Оберіть будь-ласка?

Давай за фаст-фуд. Найвеселіше питання! (Сміється).

ПЕРЕМОЖЕЦЬ - Микола Тимощук! ВІТАЄМО!

Головний редактор – Хоменко Михайло. Заступник головного редактора – Бойко Іван. (Редакція нашого журналу висловлює щиру подяку Роберту Моралесу, що він знайшов час поспілкуватися і поговорити на різні теми.)

Журнал «Шанувальники київського гранду – Динамо» http://magazinedkfans.blogspot.com/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.02.2016, 22:32
01.02.2016, 22:32
228231 0
auto-homenkomofficial
Статус:
Читатель (7 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Брест Нант 0 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Полесье Заря - : - 5 мая 13:00
Чемпионат Италии Кальяри Лечче - : - 5 мая 13:30
Чемпионат Испании Осасуна Бетис - : - 5 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть