Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Важка атлетика

2022-08-17 19:59 У жовтні 1964 року іноземні СМІ писали:"Майже в один день впали найсильніші люди планети - Микита ...

У жовтні 1964 року іноземні СМІ писали:"Майже в один день впали найсильніші люди планети - Микита Хрущов і Юрій Власов". Лисого генсека підштовхнув його бровастий підлеглий - виходець із тодішнього Дніпродзержинська. А Власов - олімпійській чемпіон Рима - на Іграх в Токіо зловив облизня завдяки теж товаришу по команді - запоріжцю з сумськими коріннями Леоніду Жаботинському.

Для нього це було перше, та не останнє олімпійське "золото"; Леонід приїхавши до Мексики через чотири роки сказав самому собі: "Можемо повторити". І повторив.

Відомо, що серед фанатів українського штангіста був один юний австрійський бодібілдер на прізвище, яке перекладається як 'Чорний-Чорний". Але майбутній Термінатор не міг впливати на думки радянського естаблішменту, де в фаворі перебували токійській невдаха Власов, а пізніше шахтар з міста Шахти Василь Алексєєв (як він в забій ходив при своїх 160 кг?). Чому ж на Жаботинського скоса дивилися? Може тому, що був не з Росії, та ще й носив таке ж прізвище, як і один із засновників сіонізму. А сіонізм із всіх тодішніх "ізмів" вважався чи не найстрашнішим.

А інший видатний штангіст того часу Юрій Власов після завершення кар'єри на помості подався у інтелігенти, а згодом навіть і в президенти. На виборах 1996-го року дістав аж 0.2 відсотки. Не врахував, бідолашний, що в Росії інтелігентів-важкоатлетів не обирають на таку посаду, а віддають перевагу партсекретарям-волейболістам чи шпигунам-дзюдоїстам.

А ось в наш час менш титулований, та більш далекоглядний колишній штангіст Максим Агапітов вирішив поборотися за місце президента... ні, не своєї країни, а IWF - міжнародної федерації важкої атлетики. Певно вважав, що зможе вичистити авгіїві стайні цієї організації, яка загрузла в корупції. Але один колишній дзюдоїст своєю спецоперацією всі карти сплутав, і Максимку та ще кількох його співвітчизників випхали із керівних органів ІWF. Щоправда, добродії з Спортивного апеляційного суду росіян повернули, і ті з подвійною енергією тепер кинуться рятувати світову штангу. Бо на Олімпіаді-2024 із 9 вагових категорій МОК вирішив залишити всього 5. А в 2028-му важка атлетика взагалі може не потрапити до олімпійської програми, якщо профільна федерація не розбереться з численними допінговими скандалами. А хто впорається з цим завданням крім росіян? У них допінгу, як колись сексу, нема, і бути не може.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.08.2022, 19:59
17.08.2022, 19:59
400870 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2230 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига конференций Брюгге Фиорентина - : - 8 мая 19:45
Лига чемпионов Реал Бавария - : - 8 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть