Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо проти турків. Історія протистоянь Выбор редакции

2023-08-23 13:21 Динамо проти турків. Історія протистоянь

Отже завтра турки. Як же кияни грали з турецькими командами в минулому

1975. КВК. 1/4. Бурсаспор 1:0 (г), 2:0 (д)

Кияни під керівництвом Лобановського і Базилевича йшли до першого євротрофею. Ранньою весною голи давалися не дуже просто. Важливий гол у Бурсі забив Онищенко. Вдома довго трималися на табло нулі. І лише в заключні п'ятнадцять хвилин відзначилися Колотов та Мунтян.

1981. КЄЧ. 1/16. Трабзонспор 1:0. (д), 1:1 (г)

Це був новий набір Лобановського. Після трирічної перерви стали чемпіонами і розпочали похід за кубком. На менше ми й не розраховували. Блохін забив один у Києві. Гра в Туреччині складалася не за нашим сценарієм. Але по перерві молодий Безсонов забив надважливий виїздний гол. Шенол Гюнеш (сьогоднішній тренер "Бешикташу") вперше зустрівся з нашою командою. Тоді він був голкіпером і капітаном "Трабзонспора" - сенсаційного чемпіона Туреччини.

1987. КЄЧ. 1/4. Бешикташ 5:0 (г), 2:0 (д)

А ось і перша зустріч з "орлами". Тоді турків не розглядали як реального суперника. Навіть снігопад, через який перший матч перенесли до Ізміру, нічого не змінив. По два голи поклали Блохін та Євтушенко, ще один - забив Бєланов. Домашній матч запам'ятався швидше врученням "Золотого м'яча" Ігорю Бєланову і тим, що іменник не реалізував пенальті. Забили ж знову Блохін та Євтушенко.

2002. КУ. 1/16. Бешикташ 1:3 (г), 0:0 (д)

Перший євросезон без Лобановського. Олексій Михайличенко непогано підготував команду і зумів досить добре відіграти у ЛЧ. Але зайняли лише 3 місце у групі. Тому вивалилися у КУ. Думалося, що турків пройдуть спокійно. Рінкон навіть гол першим забив у Стамбулі. Та далі вже забивали суперники. А вдома хоч і домінували - забити киянам не вдалося. Тренером же кривдників був такий собі Мірча Луческу, який згодом надовго перебрався до України.

2004. ЛЧ. Кв-3. Трабзонспор 1:2 (д), 2:0 (г)

Далі з турками почали грати регулярно. Це протистояння запамяталося камбеком в Трабзоні з новим старим тренером Йожефом Сабо. Після першої гри було дуже сумно: матч програли, Михайличенка звільнили. Єдиний гол в Києві забив Верпаковскіс. Камбек вийшов завдяки Гавранчичу та Рінкону.

2006. КЄЧ. Кв-3. Фенербахче 3:1 (д), 2:2 (г)

Легендарний Зіко привіз зіркову команду. Правда ще не дуже зіграну. Цим сповна наші скористалися. Шальний удар Юссуфа (з 30 метрів, від перекладини в ворота) під кінець матчу врізався в пам'ять. Ще два поклав все той же Рінкон. В Стамбулі ж забивав Максим Шацьких. Нажаль ця звитяга була пірова. Бо в групі команду Демяненка всі просто громили.

2008. ЛЧ. Гр. Фенербахче 0:0 (г), 1:0 (д)

Після 8:2 над Спартаком в кваліфікації на команду Сьоміна були сподівання. Нажаль атака вже була не така ефективна. Єдиний гол забив Єременко. В підсумку лише 3 місце в групі.

2011. ЛЄ. 1/16. Бешикташ 4:1 (г), 4:0 (д)

Другий прихід Сьоміна розпочався саме з цих лютневих матчів. Ми навіть трохи були ошелешені, адже на такий розгром ніхто й не сподівався. В обох матчах забивало тріо Вукоєвіч, Гусєв та Шевченко. Ще по голу на рахунках Юссуфа та Ярмоленка.

2016. ЛЧ. Гр. Бешикташ 1:1 (г), 6:0 (д)

Перший гол юного Циганкова в єврокубках. Потім ще й вдома звичний погром. Хоча нам ця перемога вже нічого не давала. А от туркам очки б якраз пригодились. Та де там. Турецькі вболівальники до цих пір згадують ту поразку. Бо команда Гюнеша (вдруге перейшлися дороги) тоді була дуже боєздатною і мала всі шанси вийти в плей-офф ЛЧ, а пізніше і виграти Лігу Європи (лише в серії пенальті поступилися).

2022. ЛЧ. Кв-2. Фенербахче 0:0 (д), 2:1 дод. час (г)

Тепер Луческу вже був на нашій стороні. Перший акт виграли завдяки голу на 114 хвилині Караваєва. Ще один забив Буяльський.

2022. ЛЄ. Гр. Фенербахче 1:2 (г), 0:2 (д)

До групи ЛЧ не змогли протиснутися ("Бенфіка" явно була не по зубам). Довелося грати й другий акт. Жереб виявився жартівником. Вперше кияни двічі за сезон зіграли з одним і тим самим суперником. Регламент змагань це дозволяє. Цього разу фарту не було. Циганков забив, але на більше не вистачило ні сил, ні вміння. Вперше турецька команда переграла нас і за результатом, і десь по грі також.

Підсумок протистоянь у цифрах маємо такий: +12, =6, -4 40:16

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.08.2023, 13:21
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (792 комментария)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 143
Топ-матчи
Чемпионат Украины Днепр-1 Кривбасс 0 : 0   6 мая 13:00
Верес Минай - : - 6 мая 18:00
Чемпионат Италии Салернитана Аталанта - : - 6 мая 19:00
Удинезе Наполи - : - 6 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть