Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тренуємо пам'ять! Выбор редакции

2016-03-30 20:15 Я збирався написати трансферний матеріал. Як завжди вивчаю гравців, знаходжу нові імена. У мене не було ... Тренуємо пам'ять!

Я збирався написати трансферний матеріал. Як завжди вивчаю гравців, знаходжу нові імена. У мене не було і не має особливого бажання спілкуватись про збірну, бо там давно все ясно. І ці два матчі тільки підтвердили тенденції минулого року. Однак, мою трансферну роботу призупинила публікація величезного інтерв’ю Сергія Станіславовича.

Там є дуже багато цікавих моментів. Тому я витратив вчора 45 хвилин вечірнього часу і послухав аудіо запис. Дуже насичений інформацією матеріал. Дуже корисний. Якщо у вас не було часу послухати або почитати, то знайдіть, не пошкодуєте.
Вперше Сергій публічно назвав свої принципи. Ми, зрозуміло, до багатьох речей доходимо власним розумом. Він є тренером прагматиком. Для нього головне – командні взаємодії. Важливі індивідуальні якості гравця, але він повинен їх направляти на підтримку командного малюнку гри. Гравці заточені під схему. Сьогоднішній склад дуже важко переходить на нову схему Динамо. За словами Реброва вивчати одну схему треба 3-4 роки. І це треба робити ще у дитячих школах. Виходить, що якщо дитину беруть у 7 років, то до 16 можна навчити 3 схемам гри. Тоді в дорослій команді можна використовувати багато схем. Зараз відбувається навчання сучасному футболу гравців першої команди, які не вчилися у школах сучасному футболу. Саме тому ми ще не бачимо Динамо у повній мірі. Потрібен ще мінімум один рік щоб гравці довели схему до автоматизму. Тобто Реброву потрібні мінімум 4 роки, щоб побудувати команду.

Це стосується і молоді, яка також вчиться. І через декілька років кращі молоді гравці будуть значно легше входити до основи. Динамо вибудовує систему. Тренер набрав фахівців, які мають із ним однакові думки. Ці фахівці знають принципи побудови схеми. Знають набір якостей для гравців. І саме із дитячих команд починається побудова схеми.

Хто є ідейним вчителем для Реброва? Зрозуміло, що Сергій Станіславович взяв від усіх тих фахівців, із якими працював. Він будує команду зірку, як вчив великий ВВЛ. Але, будує на принципах Юргена Клоппа, куди вкраплені нотки іспанського футболу. Принцип команди, яка будується не на готових зірках. Вона будується на якісних гравцях, які навчені схемі, які готові до схеми, яких легко довести до схеми, бо вони навчались на схожих принципах. І вже схема породжує гравців, які виділяються на фоні інших. Тобто схема породжує зірок, які переходять до інших команд. І якщо із розумом підібрати майбутню команду, тобто щоб вона була сильнішою і грала за тією ж схемою, то гравець там розкриється. Це сучасна Баварія і Барселона. Якщо ж це буде команда, яка вибудовується не за рахунок схем, а на принципі зірковості, то перемоги такої команди хвильові. Це сучасний Реал. Тут купують все те, що гарно виглядає, але не мають власної схеми. Все за рахунок індивідуальної потужності гравців.

І дорогих придбань скоріш за все не буде. Будуть придбання якісних гравців певного рівня, які спроможні виконувати певний набір завдань. Дуже цікава прагматична робота. Багато речей є між словами. Але є і прямі цитати. Сильні гравці потрібні, але ці гравці повинні бути командними, а не яскравими індивідуалістами.

Взимку Динамо вело перемови із гравцями із списку. Є список із умовних 33 гравців. По 3 на кожну позицію на полі. За цими 33 гравцями ведеться постійне стеження селекційного відділу. Список поповнюється, змінюється. Бо деякі гравці змінюють команди, втрачають потенціал, з’являються більш цікаві варіанти. Але, є базовий список із умовних 33-х гравців. Коли виникає потреба гравців на позицію, то показують цих 3-х і тренер обирає пріоритетність. Ребров і сам веде селекційну роботу. Він особисто відстежує певну кількість гравців. Думаю, що це наша молодь, гравці інших наших клубів і інші чемпіонати. Він має власні погляди і може без селекційного відділу назвати ІМС прізвище того гравця, який йому треба. Взимку Динамо не знайшло аргументів для придбання тих гравців, які були потрібні Реброву. Причину у слабкості нашого чемпіонату і фінансовій стороні. Тобто ІМС не переконав гравців. Тому в Динамо з’явився Корзун, Федорчук, Яковенко.

Ребров готовий працювати виключно із молодими гравцями, але при цьому він не гарантує одразу результат. Результат буде через декілька років. Тобто якщо влітку на місце Ярмоленко, Драговича, Велозу і тих інших, хто піде, не будуть придбані якісні гравці, то Ребров одразу чітко дав зрозуміти, що він вимушений буде почати довіряти молоді. А молодь – нестабільний результат. І це адресується до ІМС. І ми повинні це розуміти. Бо наша пам'ять повинна все це тримати, а розум бачити значно більше, ніж просто гра в окремому матчі.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.03.2016, 20:15
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть