Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Агентські ігри в дешевих гравців. Чи прокатить це з Луческу? Выбор редакции

2020-12-14 13:40 Зараз активно розганяється тема трансферів в Динамо. Лінкольн, Шахаб, Драговіч, Кочергін, Назаренко, Маркао. І це тільки ... Агентські ігри в дешевих гравців. Чи прокатить це з Луческу?

Зараз активно розганяється тема трансферів в Динамо. Лінкольн, Шахаб, Драговіч, Кочергін, Назаренко, Маркао. І це тільки початок. Грудень буде гаряченьким на чутки, бо агентам треба відпрацьовувати свої відсотки. Ми будемо їсти те, що нам приготують. Чи будуть там справжні імена, а не чутки? Цілком можливо.

Ми не можемо наразі передбачити фінансові можливості сьогоднішнього Динамо. Складно передбачити і вимоги, які поставить Луческу для підсилення Команди. Бо я почув від нього декілька фраз. В одній з яких він сказав, що є молодий колектив, який в цьому сезоні досягає всіх поставлених задач. Тобто трансфери можуть зруйнувати ту атмосферу, яка є в колективі. Інша фраза прозвучала так, що він працює з тими гравцями, які є і що не від нього залежить те, кого придбають взимку. Тобто далеко не факт, що його бажання співпадають із можливостями.
Сьогодні я хотів би поговорити про Шахаба Захедітабара. Безумовно на тому фоні, що в Команді був один форвард – була критична позиція. Спробували Родрігеса, не пішло. Вербіч грав, цілком непогано, але все ж він має суттєві недоліки на цій позиції, бо не вистачає ні потужності, ні маневру. У словенця є лише вибуховість, вміння ставити крапку. В сьогоднішньому футболі для центрфорварда – замало. Супряга здорово розпочав сезон, але травма вибила з ігрового ритму. Потім був ковід. І Влад так і не знайшов себе початку сезону. На мою думку в нього треба і далі вірити. Поява Бєсєдіна змінить баланс в атаці. Але я не здивуюсь тому фактору, що Луческу таки захоче придбати нового форварда. І тут випливає іранець.
Можна подивитись на Шахаба під різними кутами. От якщо взяти плоско і подивитись на цифри, то 8 голів у 11 матчах – далеко не така погана статистика. Тому є дуже багато людей, які вважають його надзвичайно талановитим форвардом. Чи так це? Безумовно 8 голів – цифра, яку не можна пропускати. Але давайте подивимось під іншим кутом. Чи забивав іранець Ворсклі, Десні, шахті і Динамо в цьому сезоні? Ні. Його голи забиваються в матчах із командами одного рівня з Олімпіком. 25 років. За плечима не така велика кількість матчів на дорослому рівні. Абсолютний мінімум матчів проти сильних суперників. По суті відсутній досвід гри в єврокубках. 2 матчі – взагалі не показник. Взагалі в 25 років 80 матчів на дорослому рівні, більшість цих матчів в чемпіонатах достатньо слабкого рівня. Це все вагомий показник. Більшість своїх голів Шахаб забиває з вільних зон, з пенальті, з виходів один на один, або коли опиняється перед пустими воротами. Не знайшов у нього жодного голу в силовій боротьбі, де він протаранив оборону, продавив, створив гол при насиченому захисті. Такий собі гравець на вільних м’ячах і вільних зонах. Ми ж пам’ятаємо Франа Соля? Іспанець хоча б навчився в Києві забивати з силової боротьби. Але здебільшого її програвав. Тому і не заграв. Проти Динамо грають насиченою обороною, тут не так часто виходить поставити ногу з 2-3 секундами на прийняття рішення.

Які сильні сторони у іранця? Він достатньо високий, швидкісний гравець. Працює по всій ширині атаки. Особисто для мене єдиний плюс – поставлений потужний удар з лівої ноги. Присутня техніка. Є величезні амбіції. Однак чи достатньо цих рис для того, щоб грати в Динамо? Як по мені, то він за всіма показниками поступається і Супрязі, і Бєсєдіну, і Вербічу, і Солю. Але його цифри красиво виглядають в табличці бомбардирів. Агенти намагаються втюхати його і заробити на цьому.

Чи потрібні Динамо 25-ти річні гравці без досвіду і з сумнівним досьє? Чи краще брати гравців, які вже пограли на рівні ЛЧ і показали там себе? Можна казати про Копа Лібертадорес, це також рівень перевірки. Якщо ми візьмемо 19-ти річного Лінкольна, то він рік тому грав у фінал клубного ЧС проти Ліверпуля, в Копа Лібертадорес провів 8 матчів, забив 2 голи. Є володарем цього призу. На дорослому рівні в 19 років провів 49 матчів, майже як Шахаб. Та й рівень змагань куди вищий. Це приклад, що досвід в 19 років може бути кращим за досвід 25-ти річного гравця. Відповідно і передбачити як виглядатиме гравець в серйозних турнірах легше. Не піарю бразильця. З ним також все не так просто, бо це трансфер на перспективу. Гравець сирий і не готовий одразу вирішувати серйозні задачі. Просто я проти того, щоб Динамо купувало Шахаба. Краще взяти куди досвідченішого гравця, який пограв і позабивав на рівні єврокубків і збірних. Бо дійсно тоді добре відомо, кого купуєш і що від нього очікувати.

Дякую!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.12.2020, 13:40
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть