Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Бенфіка. Підсумки ЛЧ. Выбор редакции

2021-12-07 10:46 Саме дивне в цьому сезоні те, що підсумки виступу Динамо в єврокубках можна провести вже зараз. ... Динамо Бенфіка. Підсумки ЛЧ.

Саме дивне в цьому сезоні те, що підсумки виступу Динамо в єврокубках можна провести вже зараз. Так, у нас залишилась ще одна гра. Але так вже склалось, що за тур до кінця групового етапу ЛЧ ми втратили всі шанси на євровесну. Дійсно ще є один тур і він цікавий з багатьох точок зору. Все ж навіть матч без турнірних задач – питання престижу для нас.

І додаткова можливість для багатьох гравців отримати плюси у своїй автобіографії. Але підсумки можна підвести.
Я вже чув, що група у нас надзвичайно сильна. Як і те, що Динамо за якістю провело цю ЛЧ краще ніж попередню. Кон’юнктура так склалась, що Барселона провела цю ЛЧ слабше за попередню, а Бенфіка сильніше за Ференцварош. Ми ж поки йдемо за графіком попередньої ЛЧ. 1 очко після 5 турів.

Матч із Бенфікою – дійсно виключно престиж. Давати якісь прогнози – справа невдячна. У середині команди з Лісабону зараз багато конфліктів. Тренер давно не отримує підтримки від вболівальників. Напередодні матчу із Динамо була програна гра із Спортингом. Головний матч сезону. На сьогодні Бенфіка йде третьою. Багато кадрових питань. Але у ЛЧ якщо Бенфіка виграє у Динамо, то матиме великі шанси пройти в 1/8 ЛЧ. Динамо не буде помирати у цьому матчі. Бенфіка ж буде викладатись на максимумі. Але це футбол. Можна грюкнути дверима.

Якщо казати про підсумки, то немає жодного гравця, який би себе зарекомендував. Так, ми грали в більш якісний командний футбол. Але от у попередній ЛЧ себе яскраво показали Бущан і Нещерет. Був сильний матч у Барселоні, де ціла група Динамівців отримала хорошу пресу. І Циганков, і Родрігес провели той матч надзвичайно сильно. У цій ЛЧ вся команда показала себе посередньо. Єдиний яскравий емоційний момент за весь турнір. І той не зарахували. Я про гол Шапаренка із пасу Гармаша. По суті на 5 турів можна сказати прямо, що турнір провальний за емоційним наповненням і результатами.

Чи можна було витиснути більше? Безумовно. І з Бенфікою, і з Барселоною, навіть із Баварією вдома. 5 очок після 5 турів цілком реально було мати. І тоді б я зараз не підводив підсумки, а писав про майбутній матч у Португалії як можливість вийти у наступний раунд ЛЧ.

Чого ж не вистачило? Я б сказав, що емоційної складової. До суперників було забагато поваги. Не було жорсткості, спортивної злості. Інтелігентний футбол. Все так обережненько. Вперед не бігати. Не ризикувати. І що у підсумку? Без ризиків таки обрізались. Не вистачило дисципліни, якщо грати так строго від оборони. Не вистачило і командної швидкості для гри другим номером. Особливо у гравців групи атаки. Зрозуміло, що потрібна вища індивідуальна майстерність. Та це потрібно всім і завжди. Але якість прийняття швидкісних рішень в обмеженому просторі і часі окремих виконавців говорить про критично низький рівень майстерності. Тому необхідно чітко зазначити, що якщо в обороні ми зіграли провально лише одну гру, то у нападі провалили всі 5 матчів.

У цьому світлі треба звернути увагу на матчі юнацької команди, яка вже давно забезпечила собі вихід у наступні стадію ЛЧ. І у гравців цієї команди все абсолютно не так, як у дорослих. Агресивна гра, із високим пресингом, атака весь матч, навіть при позитивному результаті поточному. Голи всі різноманітні. Це не перемоги такі, щоб вистояли всю гру, провели одну атаку і забили, чи затовкли зі стандарту. Голи забиваються як зі швидкісних атак, так і у позиційному нападі, і на стандартах. Як за рахунок сильних індивідуально дій, так і комбінаціями. Виділити можна весь склад. Так, всі кажуть про Самбу Діалло. Але і Волошин, Яцик, Бражко, Царенко, Попов, Дячук, Боль, Вівчаренко, Бенедюк і Нещерет. Всі гравці обойми. Командна робота на результат. Збалансований футбол.

Чи варто зазначати персоналії, які провалили ЛЧ? Можливо показали, що час шукати інших гравців? Програє завжди Команда. Але я б чітко окреслив те, що Де Пена, Андрієвський, Вербіч, Шкурін і Лєднєв є в обоймі. Виходять і грають. Так, у кожного своя доля у грі. Але всі вони відверто не вражають в цьому сезоні. Особливо я б акцентував увагу на уругвайці. 20 матчів у сезоні. Виділити можна лише матч із Колосом. Всі інші матчі проведені слабенько, невиразно. Тоді як Вітіньо на очах додає. Плюс ще є Самба. Тому я б спрогнозував відхід Де Пени вже цієї зими. Це необхідність часу. Він віддав Динамо все те, що міг.

Все це відбувається на фоні інформації про підсилення головного конкурента. Динамо ж показує, що в Команді забагато зайвих пасажирів, які займають не своє місце. Потрібно підписувати більш якісних індивідуально гравців. Так, це безумовно справа великих грошей. Та вибір у поточній історії простий. Якщо хочеш бути конкурентним на рівні не тільки ЛЧ, а і чемпіонату, то необхідно вкладатись. Інакше ми будемо вести боротьбу лише за срібні нагороди.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.12.2021, 10:46
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть