Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Россия возвращается?

2016-12-20 15:24 Футбольні вболівальники України встигли забути безпрецедентну пропагандистську кампанію, розгорнуту у вітчизняній пресі впродовж 2012-2014 років. Вона ... Россия возвращается?

Футбольні вболівальники України встигли забути безпрецедентну пропагандистську кампанію, розгорнуту у вітчизняній пресі впродовж 2012-2014 років. Вона стосувалася можливості об’єднання футбольних чемпіонатів Росії та України. Пропагандистів тоді не цікавила елементарна неможливість здійснення проекту. Спільний футбольний чемпіонат двох незалежних держав був можливий або в разі змін у статуті Міжнародної федерації футболу (ФІФА), або в разі приєднання України до Росії.

Микола Несенюк

Мені тоді не раз довелося про це писати, але очевидна абсурдність ідеї «об’єднаного чемпіонату» нікого не зупиняла. Її прихильники замовкли лише після початку збройної агресії Росії, яка триває дотепер. Тоді ж інформація про чемпіонат Росії з футболу цілком природно зникла з українських спортивних і футбольних засобів масової інформації у зв’язку з її очевидною недоречністю в теперішніх політичних умовах.

Але останнім часом щось змінилося. То тут, то там почали з’являтися новини із футбольної Росії. Деякі українські ЗМІ почали друкувати розгорнуті інтерв’ю із футболістами й тренерами з країни-агресора. Причому так, ніби нічого між нашими країнами не трапилося і ми знову стали добрими сусідами. А що? Спорт же поза політикою, чи не так?

Насправді спорт, і особливо футбол, завжди був і буде політикою. Це підтверджує інформація з УЄФА, яка знову «розвела» українські й російські клуби перед жеребкуванням 1/16 фіналу Ліги Європи. Тому що в УЄФА добре розуміють політичну ситуацію. Виходить, що окремі наші ЗМІ її не усвідомлюють?

Гадаю, навпаки — добре розуміють. Навіть занадто. Досить лише знати, хто стоїть за тим чи іншим українським спортивним ресурсом, аби визначити, кому потрібне «повернення» футбольної Росії до українського інформаційного простору.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть