Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Неофіційний Кубок Володарів Кубків 2004/2005 рр. - переможці, яких переграв "Дніпро"

2018-03-18 22:52 В сезоні 2004/05 рр. російський футбол, активно підживлений «нафтодоларами» власників клубів, здобув перший європейський трофей – ...

В сезоні 2004/05 рр. російський футбол, активно підживлений «нафтодоларами» власників клубів, здобув перший європейський трофей – ЦСКА став володарем Кубку УЄФА. Щоправда це було ще задовго до появи Ето’о, Рівалдо, Вітселя і Манчіні в чемпіонаті Росії, і найвідомішими гравцями тодішнього ЦСКА були хорват Івіца Оліч та бразильці Даніель Карвалью та Вагнер Лав.

Щоправда ЦСКА не пройшов в КУЄФА через Кубок Росії (ні як володар, ні як фіналіст), тому він так і залишається з Кубком УЄФА. Їх опонент по фіналу – португальський «Спортінг» теж брав участь в цьому євро-турнірі лише як бронзовий призер португальської Прімейри.

Попередні частини: http://dynamo.kiev.ua/blog/296024-neoftsjnij-kubok-volodarv-kubkv-19992000-rr http://dynamo.kiev.ua/blog/296100--neoftsjnij-kubok-volodarv-kubkv-20002001-rr http://dynamo.kiev.ua/blog/296316-neoftsjnij-kubok-volodarv-kubkv-20012002-rr-pershij-zahischenij-titul http://dynamo.kiev.ua/blog/296413-neoftsjnij-kubok-volodarv-kubkv-20022003-rr-pershij-vrokubok-dlya-polsch http://dynamo.kiev.ua/blog/296471-neoftsjnij-kubok-volodarv-kubkv-20032004-rr-trumf-aragonesa-ta-etoo

В півфіналі ЦСКА пройшов італійську «Парму», а «Спортінг» - голландський АЗ, які теж не могли похвалитися успіхами в своїх національних кубках. В чвертьфіналі ЦСКА пройшов французький «Осер», а «Спортінг» - «Ньюкасл Юнайтед», на чолі з Аланом Ширером, який в тому сезоні став кращим бомбардиром КУЄФА з 11 голами. Однак ці команди грали в КУЄФА посівши відповідні місця в своїх національних першостях, а не через успіхи в кубкових змаганнях. Проте італійська «Парма» пройшла на цьому етапі віденську «Аустрію» яка хоч і була лише фіналістом Кубку Австрії, однак його володар – «Грац», в 2004 р. став чемпіоном країни, а тому саме «Аустрія» і представляла б австрійський футбол в тогорічному Кубку Володарів Кубків і стає неофіційним володарем Кубку Володарів Кубків 2005 р.


«Аустрія» 2004/2005 рр. не була зірковою командою, що не завадило її в тому році здолати на європейській арені такі команди, як «Сарагоса», «Атлетік» та маріупольський «Іллічівець» (до речі, «Дніпро», покійного Євгена Кучеревського, в груповому етапі КУЄФА того сезону її переміг). Вона була цікава тим, що складалася із хороших гравців вище середнього рівня, які хоч і не хапали зірок, але практично всі пограли за свої національні збірні. Так, угорський кіпер Шабольч Шафар (14 матчів) досі виступає на регіональному рівні в Австрії, нігерійський центр-бек Рауль Афолабі (20 матчів, 1 гол) згодом пограв за «Сошо», «Монако» та «Ред Булл Зальцбург», його напарник по центру захисту Мікель Антонсон провів 28 матчів за збірну Швеції та кілька сезонів в Серії А за «Болонью». Лівофланговий захисник Саша Папац 39 разів одягав футболку Боснії та Герцеговини, а після Аустрії багато пограв за шотландський «Рейнджерс», а правий край Ернст Доспель в своєму заліку має 19 ігор за національну команду Австрії. Хавбек Степан Вахоушек (23 матчі, 2 голи за збірну Чехії), прийшов в команду з марсельського «Олімпіку» влітку 2004 р., опорник Маркус Кізенебнер, рано завершив кар’єру, але 12 разів зіграв і одного разу забив за Австрію. Атакуючий півзахисник Себастьян Міла успішно виступав за польську «Кадру» (38 матчів, 8 голів). Четвертий півзахисник – француз Жослен Бланшар, хоч і не пограв за «Ле Бльо», але успішно виступав за «Мец», «Ланс» та навіть один сезоні провів в туринському «Ювентусі». Найвідомішими в складі «Аустрії» були, мабуть, пара нападників – норвежець Сігурд Рушфельдт успішно виступав за потужний «Русенборг» середини 90-х та досить багато пограв за свою національну збірну (38 матчів, 7 голів). Австрієць Івіца Вастіч в «Аустрії» вже завершував свою кар’єру (в 2005 р., йому було 36 років). В його активі два австрійські чемпіонства з «Штурмом», чотири титули «австрійського футболіста року» та 50 матчів і 14 голів за австрійський бундестім.

Аустрія 2003/2004 (орієнтовний склад)


Шабольч ШАФАР – Ернст ДОСПЕЛЬ, Рауль АФОЛАБІ, Мікель АНТОНСОН, Саша ПАПАЦ – Маркус КІЗЕНЕБНЕР, Жослен БЛАНШАР, Степан ВАХОУШЕК, Себастьян МІЛА – Івіца ВАСТІЧ - Сігурд РУШФЕЛЬДТ

Цікавий факт: у попередньому сезоні 2003/2004 рр. "Аустрію" тренував майбутній чемпіон світу Йоахім Льов, проте він був звільнений ще до завершення сезону.

NB.Правила неофіційного Кубку Кубків:


1.За основу беруться ті команди, які кваліфікувалися як володарі або фіналісти національних кубків до КУЄФА або ЛЄ. 2.Ті, що пройшли до Ліги Чемпіонів не включаються, навіть якщо вони приєдналися до КУЄФА або ЛЄ, після вильоту з третього місця групового етапу ЛЦ, оскільки формат КВК навряд чи б перебачав таку можливість в подальшому. 3.Якщо переможець КУЄФА чи ЛЄ не відповідає критеріям п. 1-2 ми переходимо до аналізу фіналіста. Якщо ніхто з них: тоді до півфіналістів і пріоритетність в цьому випадку: виліт від успішнішого суперника на наступному етапі. Якщо і тут ні - тоді чвертьфіналісти і так далі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.03.2018, 22:52
18.03.2018, 22:52
296531 0
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть