Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Press-release вд manowar-723 Частина 3 Хід перед виборами чи бізнес-проект? Навіщо Герегам Карпати

2018-09-12 09:42 (Тенденції українського футболу) Автор:Юрій Конкевич 11.09.2018 Юрій Конкевич розбирається у неЙсподіванному продажі Карпат одним з найбагатших ...

(Тенденції українського футболу)

Автор:Юрій Конкевич 11.09.2018

Юрій Конкевич розбирається у неЙсподіванному продажі Карпат одним з найбагатших людей України.

Ані сезону без Карпат у ролі головного ньюзмейкера УПЛ. У Львові звикли епатувати — змінювати тренерів і купувати пачками футболістів, потім їх тусувати, як карти в колоді, заявляти про гучні плани і майбутні продажі.

Але цього разу йдеться про справді грандіозний проект — продаж клубу.

Інша справа — це безкоштовний трансфер вільного агента чи Карпати продаються за грубі гроші.

_Хто такі Гереги.

Перш за все, це власники величезної за мірками України компанії Епіцентр.

Коротко про Олександра Герегу — обидва рази в Раду він потрапляв з мажоритарного округу в рідному Хмельницькому, у першій каденці був членом фракції Партії регіонів, а в розпал Майдану, 16 січня 2014 року, спочатку проголосував за «диктаторські» закони, а потім не підтримав їхнього скасування.

Вдруге зайшов в Раду як самовисуванець, сьогодні він там позафракційний депутат. Галина Герега у 2011-2014 роках була секретарем Київради.

Хто забув — це був розквіт земельного дерибану в столиці Олександр і Галина Гереги входили в топ-10 рейтингу найбагатших українців за версією журналу «Новое время» та інвестиційної компанії Dragon Capital станом на осінь минулого року.

Тоді їх статки оцінили у 688 млн дол. У квітні цього року видання «Фокус» оцінило їх статки у 530 млн та розмістило на 12-й позиції (на одну нижче за Петра Порошенка).

Найсвіжіша Історія бізнесу Герег «з душком» — це журналістське розслідування про продовження діяльності їхніх Епіцентрів в окупованому Криму. https://m.youtube.com/watch?v=n5tPB4hxw8E

Ці гіпермаркети працюють напівострові як Новацентри й афільовані із структурами Епіцентрів.

Цей зв’язок журналісти довели, коли знайшли у реєстрі юридичних осіб РФ компанію із Московської області, яку заснували у травні 2014 року компанії Епіцентр К, Нова лінія і Торговий дім «Трейдиком «Інко», кінцевими власниками яких є Гереги.

Димінський знайшов одногривневого інвестора?

Відтоді, як Петро Димінський керує клубом на відстані, Карпати вже одного разу «продавалися». Минулої осені говорили про інтерес також екс-регіонала Григорія Козловського.

Його Рух і Карпати регулярно обмінювалися гравцями, Козловський інколи більше публічно говорив про Карпати, ніж про свій клуб, а навесні цього року навіть став посередником у вирішенні «проблеми Гудими».

Та історія із буцімто купівлею чи передачею Карпат Козловському стихла, але в сухому залишку була заява клубу (читай самого Петра Димінського) про те, що він готовий віддати клуб за символічну гривню будь-кому, хто дасть раду Карпатам

Попри наміри залагодити проблеми із українськими правоохоронними органами у справі про смертельне ДТП, Димінський все ще розшукувана особа в Україні.

Навіть за великої любові до свого клубу у Петра Петровича є інші глобальні проблеми.

Аналогічно й інший співласник Карпат Ігор Коломойський, який охолов до футболу після від’їзду з країни, був не проти позбавитися цього активу. Усе зійшлося — з’явилися Гереги.

Навіщо їм Карпати?

Історія із Карпатами — не перша спортивна в житті і творчості Герег

. У 2008-12 роках вони мали статус титульних спонсорів УПЛ

. Сьогодні в кількох футзальних лігах грають регіональні Епіцентри (одеський Епіцентр грає в футзальній Екстралізі), а Олександр Володимирович ще й завідує федерацією важкої атлетики України: його спорткомплекс «Епіцентр» в Городку (Хмельницька область) є центром важкої атлетики в Україні.

Від Кононенка до Насірова. Які українські політики очолюють спортивні федерації https://sportarena.com/more-sports/vid-kononenka-do-nasirova/

Більше того, в бізнес-історії Герег було й німецьке відрядження.

У серпні 2015-го Епіцентр підписав однорічний контракт із Вольфсбургом, який в тому сезоні після срібла в Бундеслізі грав в ЛЧ.

Отож, якою буде ситуація, якщо Гереги зайдуть в Карпати. Вони близькі отримати водночас непрофільний, але знайомий для себе актив — спортивний клуб із хорошою впізнаваністю, але, мовою маркетингу кажучи, недостатньою розкруткою.

Попри те, що бізнес Герег не зациклений суто на заході країни, останнім часом вони активні саме в цьому регіоні та й обиратися до парламенту

Олександр Володимирович буде у 2019 році саме на рідній Хмельниччині (якщо, звісно, залишиться можливість купувати квиток в парламент через мажоритарку). Гереги давно вийшли за межі мережі будівельних гіпермаркетів.

В березні цього року йшлося про те, що «Епіцентр К» мала намір придбати нафтобазу концерну «Галнафтогаз» (власник «ОККО»). Ще з 2015 року сім’я Герег почала будувати свою аграрну імперію і ЗМІ приписують їм понад 100 тисяч гектарів землі у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській і Черкаській областях.

Контроль над Карпатами і можливе ефективне реформуванння клубу — чудове тло для передбвиборчої кампанії 2019 року і наступних виборів.

Використання спорту — не нова фішка в політтехнологіях. Хоча на дворі 2018 рік, але за вмілого поєднання позитивних змін у клубі з піаром ім’я «нового ефективного власника» Карпат здатний створити Герегам позитивний імідж в частини людей.

І тут може йтися не тільки про містечкову партію Герег — «За конкретні справи», яка розкручена суто в Хмельницькій області.

Карпати — це Львів, причому для Герег Львів поки не стільки у політичному розумінні, скільки в бізнесовому. Клуб допоможе потрохи ставати їм своїми у столиці Західної України.

А далі — справа технологій і піару. Звісно, ідеальна історія Герег в Карпатах — це перетворення і так у значній мірі нетипового українського ФК в європейський.

Про це тепер говорять на кожному кроці — маркетинг, реклама, орієнтація на продажі гравців…

Але важко віриться, що політичний шлейф Герег обмежиться суто спортивними змінами в Карпатах.

Шлюб за розрахунком ?

Продаж Карпат Герегам — напряму чи афільованим компаніям — поставить чимало запитань.

Передусім — про подальше перебування Олександра Гереги серед віце-президентів ФФУ.

Він і натепер невідомо чим переймається там, перебуваючи в федерації разом із ще добрим десятком відомих і не дуже осіб у якості весільних «почесних генералів».

Але бути власником клубу УПЛ і співкерувати ФФУ — некамільфо.

Хоча, звісно, навіть якщо Герега й піде з ФФУ це не означатиме, що його хороші стосунки із президентом ФФУ вмить погіршаться.

Для Андрія Павелка придбання умовно «своєю» людиною Карпат — це зменшення його клопотів. Хай там як, але Карпати часто намагалися опонувати керівництву ФФУ-УПЛ, коли йшлося про порушення регламенту. В умовах прямої демократіїї за допомогою факсових голосувань «свої» Карпати — це ще один свій «штик».

Цікаво буде спостерігати і за реакцією фанатів Карпат — колись вони не соромилися закидати Димінському співппрацю з Партією Регіонів, нещодавно частина з них була готова стерпіти передачу клубу іншому екс-регіоналу

Козловському.

Але проковтнути чутки про бізнес Герег в Росії і голосування за диктаторські закони 2014 року буде важко навіть на тлі ймовірних розмов про те, що клубу «потрібен новий поштовх, тверде керівництво і мудрий маркетинг».

Цікаво буде спостерігати і за тим, як і чи змінюватимуть Гереги Карпати.

Умовно кажучи — це буде фіктивний шлюб за розрахунком на один сезон (до парламентських виборів) чи шлюбний контракт на тривалий час?(с) 11 вересня 2018 Юрій Конкевич Sportarena

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.09.2018, 09:42
manowar-723
Статус:
Старожил (540 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть