Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Я й не думав, що ми настільки близькі!

2015-01-09 21:19 Нещодавно я відкрив для себе чудовий білоруський гурт, що виконує старі пісні своїх предків на автентичних ... Я й не думав, що ми настільки близькі!

Нещодавно я відкрив для себе чудовий білоруський гурт, що виконує старі пісні своїх предків на автентичних інструментах. Та , як виявилось, ці пісні дуже близькі і нам:багато з них є фактично білоруським варіантом українських народних пісень (чи навпаки, а скоріше за все ,просто мають спільний корінь).

  • Перша з таких пісень, це Дума про "рыцара Байду", яка практично лягає один в один для різних варіантів відомої нашої думи.

Рыцар Байда

  • Друга пісня це , навпаки більш знана в Білорусі і менш у нас русинська пісня Ружа кветка

  • Третя це пісня про славного князя Константина Острозського та його перемогу над московитами в битві під Оршею (саме ювілею в цій перемозі уряд Білорусі посвятив монету) Аршанская Бітва ПС до цієї пісні: я довгий час читаючи Вальтера Скота та переглядаючи фільми про боротьбу шотландців (Хоробре серце, наприклад) все думав, чого звучання волинки визиває мурашки. вже був подумав, що є якісь шотландські корені. Та послухав марш Кемпбели ідуть (якось не по собі стало..), послухав шотландський марш- не зачепило, а от коли почув в цій пісні , та згадав , що "водити козу" це щей грать на українській чи білоруській волинці , здається зрозумів звідки мурашки.

  • Четверту пісню Stary Olsa, яку хочу вам презентувати, це пісня , фактично з якої я й почав своє знайомство з цим гуртом , дуже запала в душу і ходив ,слухав її мабуть місяць Літвін З нами її єднає спільна перемога з литвинами (білорусами) в таких битвах як під Оршею, під Смоленськом та під Грюнвальдом.

  • Пісня про славну річку Неман, хоча й дещо далеку для нас, та дуже вже інтересна (для тих хто говорить, що нема такого слова в українській мові- читайте Котляревського, Шевченка та Пантелеймона Куліша)

  • хотілося б завершити чудовою й такою надзвичайно ліричною піснею як " Ой чий то кінь стоїть", що правда у них він біжить ))) Ой сівы конь бяжыць
    ПС. А ще подивився як в селах Бєларусі святкують Різдво, виявилось що так само як і в нас на Слобожанщині, в Близнюківському районі Харківською області, який розташовано на межі Донецької, Дніпропетровської та Харківської областей й де розмовляють українською! Так, что отвалите "братья" от Слободской Украины и ее полков казачьих: Харківського, Ізюмського, Охтирського, Сумського та Острогозського, а також від Самарскьої паланки Земель Війська Запорізького, куди відносилось моє село. У вас же даже названий таких нет- все Октябськое да Ленинское, а у нас Богодухів, Добровілля, Циркуни, Вільшани, Близнюки, Самара, Богданівка. Так що йдіть з миром, а то зберемось знов із білорусами, литовцями та поляками й небу жарко буде!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.01.2015, 21:19
Jegres
Автор:
(Jegres)
Статус:
Наставник (1371 комментарий)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье - : - 3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть