Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Огляд ЗМІ. Іменем Закону

2023-02-21 08:24 Відновлення українського сезону єврокубковими матчами «Шахтаря» та «Дніпра-1», а також гучні зрушення в рамках кримінальних розслідувань ...

Відновлення українського сезону єврокубковими матчами «Шахтаря» та «Дніпра-1», а також гучні зрушення в рамках кримінальних розслідувань щодо діяльності президента УАФ Андрія Павелка та його поплічників були в центрі уваги вітчизняних ЗМІ.

КОМПЛІМЕНТИ «ШАХТАРЮ», ВІРА У «ДНІПРО-1»

У четвер відбулось довгоочікуване відновлення сезону для українських команд – поки для тих двох, які продовжують боротьбу в європейських турнірах.

«Шахтар» у першому стиковому матчі Ліги Європи УЄФА у Варшаві здолав французький «Ренн», а «Дніпро-1» на тій же стадії Ліги конференцій УЄФА в Ларнаці програв кіпрському АЕКу.

Загальний настрій українських футбольних ЗМІ за підсумками цих матчів доволі прогнозований: зважаючи на всі обставини, «Шахтар» здобув майже відмінний результат, тоді як від дніпрян очікувалось більшого, хоча мінімальна поразка на виїзді теж не зводить нанівець усі сподівання на чинного лідера УПЛ.

«Шахтар» виглядав гідно, гра з «Ренном» була рівною. «Ренн» повинен перебувати в гарному ігровому тонусі, але переваги суперника хоча б у чомусь я не помітив. 2:1 – дуже добрий рахунок. Із цим набагато краще їхати в гості до такого суперника, як «Ренн». «Гірники», гадаю, мають значну фору у протистоянні з французькою командою, і ця фора більше навіть не в рахунку, а у грі, яку демонструє «Шахтар», – зауважує колишній гравець збірної України Олег Шелаєв (Footboom1.com, 16.02.23).

Натомість дніпряни, на думку експерта, не змогли підійти до цієї стадії у такому ж гарному стані. Шелаєв вважає, що якісну гру продемонстрували лише деякі футболісти «Дніпра-1», а перевага була у АЕКа – і в цілому, і в моментах біля воріт дніпрян.

«Такий рахунок дозволяє розраховувати на успіх. 0:1 – це не 0:3... Тривожить не рахунок, а гра дніпрян. Щоб вийти до наступного раунду, потрібно продемонструвати яскравіший футбол. За тиждень «фізику» кардинально покращити не вдасться. Тому доведеться більше пресингувати, тримати м'яч переважно на половині поля суперника, тиснути весь час і тримати високу інтенсивність гри, не дозволяючи багатьом віковим футболістам АЕКа прийти до тями. Вийде це все зробити, і шанс з'явиться», – додає Шелаєв (Footboom1.com, 16.02.23).

«Шахтар» майже ідеально провів перший офіційний матч після довгої паузи. Така перевага не обіцяє легкого життя у Франції. «Гірникам» абсолютно нічого не гарантовано. Однак «Ренну» буде ще важче, ніж сьогодні. До необхідності відіграватися слід додати втрату ще одного важливого гравця. Буріжо – не просто капітан, а ще й найкращий асистент (8) команди в нинішньому сезоні. Вже 23 лютого перевіримо, чи став прагматизм новою рисою команди Йовічевіча, чи сьогодні була акція на один вечір», – пише сайт «Футбол 24» (Football24.ua, 16.02.23).

На думку оглядача Валерія Василенка, «Шахтар» як мінімум не розчарував. Команда зіграла дуже грамотно і вміло – з огляду на її нинішній стан та амбіції. Та й, звісно, слід зважати дуже високий рівень опонента, який нещодавно в рамках чемпіонату Франції переграв сам «ПСЖ».

«Йовічевіч після гри скаже, що його команда могла виграти і з більшою різницею в рахунку. І він по-своєму правий. Але, на мою думку, в даному випадку не можна гнівити Всевишнього: донеччани могли забити і третій гол, але могли пропустити і другий. Тому добре те, що добре закінчується. Адже навіть мінімальна перемога – це перемога. Тим більше, що зараз ціна гола, забитого «Ренном» на виїзді, не така висока, як раніше», – підкреслив Василенко (Sport.ua, 17.02.23).

Щодо «Дніпра-1», то екс-півзахисник збірної України Сергій Нагорняк особливо відзначив, що український клуб поступався своїм суперникам під час стандартних положень. Головним чином через те, що багато його гравців банально нижчі та менш потужні за опонентів.

«Враження не дуже позитивне. Ця команда нам уже як кістка у горлі: 5 ігор українські клуби зіграли проти неї останнім часом, і ніяк ми їх не можемо обіграти. Я чомусь вірив, що дніпряни заб'ють свій м'яч. Але бачите, як: розіграли комбінацію і не забили, і відразу отримали гол у свої ворота з подачі з флангу», – підсумував Нагорняк (Fanday.net, 17.02.23).

Разом із тим, аналізуючи гру «Шахтаря» та «Дніпра-1», чимало експертів дивились на все крізь призму дій найбільш вірогідних кандидатів до збірної України. Звісно, враження щодо гравців «Дніпра-1» були не надто позитивними (хоча й не без винятків), а от більшість з гірників проявили себе з найкращого боку.

З-поміж інших, варто виокремити лівого захисника «Шахтаря» Богдана Михайліченка, чиї дії викликали захват у низки експертів. Скажімо, відомий в минулому тренер Олег Федорчук безапеляційно заявив, що з такою грою вихованець динамівської школи і екс-гравець «Зорі» просто зобов'язаний бути в складі збірної України на наступному зборі.

«У першому голі заслуга навіть більше Михайліченка, ніж Криськіва. До кінця гри Богдан був у дуже гарному тонусі. За такою грою Михайличенко – це гравець збірної. Найефективнішим же гравцем був Степаненко. У цьому матчі він зіграв просто «вау», зацементував оборону, тримав нитку гри та міг навіть забити головою. І, звичайно ж, назву Трубіна. Був забійний момент, коли він врятував команду. То справді був ключовий момент. Якби французи швидко відігралися, то шансів було б мало», – додає Федорчук (Fanday.net, 17.02.23).

У цьому зв’язку доводиться констатувати, що на даний момент аналізувати та «проводити селекцію» гравців збірної України залишається експертам, журналістам та уболівальникам. За нормальної ситуації на матчах «Шахтаря» та «Дніпра-1» мали б бути присутніми представники тренерського штабу національної команди, однак ані головний тренер, ані його асистенти досі не призначені.

Українські ЗМІ уже не перший місяць б'ють на сполох з приводу цієї ситуації, однак факт залишається фактом: приблизно за п'ять тижнів до старту наша національна команда залишається «бездоглядною». Хто в цьому винен? Думка ЗМІ та експертів однозначна – Українська асоціація футболу...

РОТАНЬ ПОВЕЗЕ ЗБІРНУ В ЛОНДОН, РЕБРОВ ПРИЙДЕ ВЛІТКУ?

Сказати, що медіа критикує УАФ та особливо її президента Андрія Павелка через те, що наша збірна – єдина серед учасників кваліфікації ЄВРО-2024 – досі без тренера, це не сказати нічого. І з точки зору, справа не лише в тім, що зволікання з призначенням наставника синьо-жовтих перейшло всі межі, але й у тім, що варіанти, які розглядає УАФ, за інформацією ЗМІ, дуже далекі від прийнятних.

«Збірна України через півтора місяця проведе перший офіційний матч у 2023 році. Зараз навколо посади головного тренера хаос – команду ніхто не очолює. А Павелка, який має займатися цим питанням, прокуратура через суд хоче відсторонити на два місяці з посади голови УАФ. Хоча він мав більше, ніж достатньо часу, щоб домовитися та призначити тренера.

Щоб замислитись, що зовсім погано, достатньо знати один факт: збірна України – єдина національна команда, яка досі лишається без тренера на кваліфікацію Євро-2024. До її старту залишилось трохи понад місяць. Все інформаційне поле навколо пошуків нового тренера для збірної України беззаперечно підтверджує – це повний хаос та невизначеність», – констатує журналіст Олег Магльований (Ua.tribuna.com, 17.02.23).

Жодної більш-менш офіційної інформації щодо строків, кандидатів та взагалі якихось перспектив призначення тренера збірної України від УАФ досі не надходить. Судячи з інсайдів, зараз основний варіант для УАФ – призначення Руслана Ротаня – на цей момент головного тренера «Олександрії» та молодіжної збірної України – виконувачем обов’язків, поки Сергій Ребров не припинить співпрацю з «Аль-Айном».

Зокрема, ютуб-канал «ТаТоТаке» повідомляє, що Павелко уже телефонував «Олександрії» з цим питанням – і клуб пішов назустріч.

«Підміняти Ротаня в збірній України U21 на цей період будуть Василь Кардаш, Олександр Мелащенко, Віталій Рева та Олексій Чистяков. До штабу Ротаня в національній збірній увійдуть Сергій Кравченко та Євген Гресь та, можливо, Євген Баришніков з «Дніпра-1». А в «Олександрії» працюватимуть Володимир Єзерський, Володимир Тименко та Володимир Томіленко» («ТаТоТаке», 17.02.23).

Інші відомі інсайдери з проекту KDK стверджують, що Ребров очолить українську національну команду в червні – перед матчами відбору Євро-2024 проти Північної Македонії (16 червня) та Мальти (19 червня). А Ротань дійсно стане в. о. головного тренера збірної України до призначення Реброва (KDK, 17.02.23).

Таким чином, якщо станеться те, про що повідомляють численні ЗМІ, то складеться унікальна для футболу ситуація, коли один тренер очолює не лише дві збірні – національну та молодіжну – та ще й клуб. Зрозуміло, що такий варіант викликав справжній вал критики з боку ЗМІ та експертів.

«Не знаю, чи є в історії приклади, коли тренером збірної може стати людина, яка вже обіймає дві інші футбольні посади: тренер молодіжки та тренер клубу. І ще якщо в УАФ є план «А», «В» і «С», то коли ці плани будуть реалізовані? Де комунікація? Скільки там залишилося до першого матчу збірної?», – обурюється екс-гравець збірної України Євген Левченко (Football24.ua, 18.02.23).

«У дати матчів збірної молодіжка має пройти свій останній збір перед ЧЄ-2023. Це остання можливість зібрати гравців та подивитися на них у справі. Є шанс поїхати на Олімпіаду-2024. Навіщо чіпати Ротаня та ламати всі плани підготовки молодіжної збірної?», – дивується відомий журналіст Віктор Вацко («Вацко Live», 13.02.23).

Більше того, на думку Вацка, будь-який виконувач обов'язків головного тренера збірної України до приходу Реброва не матиме впливу на її гру в цій ситуації.

«Головним тренером команди буде Ярмоленко. Як між собою гравці домовляться, так і гратимуть. Ідеї в УАФ висувають не футбольні люди. У керівництві сидять таксисти та Остапи Бендери. Або це взагалі осередок ФСБ. Інакше не поясниш», – підкреслює Вацко («Вацко Live», 13.02.23).

«Ротань не сидить зараз без роботи, він і так очолює молодіжну збірну, якій ще й на Євро влітку, а також став тренером «Олександрії». Може, Павелко хоче його ще й виконувачем голови УАФ призначити, якщо чинного очільника таки позбавлять посади?

Доки збірна без головного тренера, людина, безпосередньою задачею якої є його пошук або хоча б призначення відповідальних, які це зроблять в адекватні терміни, займається зовсім іншими речами – відмиванням свого імені та боротьбою з прокуратурою, поліцією та журналістами.

Через все це виникає відчуття, що УАФ займається зовсім не тим, чим має, працюючи на інтереси свого голови, а не українського футболу», – зазначає Олег Магльований (Ua.tribuna.com, 17.02.23).

Варто нагадати, що у відбірній групі ЄВРО-2024 суперниками нашої збірної стали Італія та Англія. При цьому до фінальної стадії чемпіонату Європи напряму виходять по дві найкращі команди з групи, а шанси на «запасний шлях» у вигляді плей-офф, де будуть розіграні чотири путівки в Німеччину, в збірної України дуже сильно погіршились у зв'язку з невдачею у Лізі націй...

ВІДСТОРОНЕННЯ ПАВЕЛКА ТА ОБШУКИ В УАФ

Тим часом українські ЗМІ продовжують широко висвітлювати хід кримінальних розслідувань, які стосуються президента УАФ Павелка та його найближчих поплічників.

Зокрема, громадський активіст і журналіст Костянтин Андріюк у своєму телеграм-каналі повідомив, що працівники СБУ провели обшуки в Будинку футболу. Правоохоронці зацікавилися діяльністю бухгалтерії УАФ. За повідомленням Андріюка, з приміщення УАФ вивели в кайданках одного з працівників організації. Обшуки проводилися в кабінеті головного бухгалтера (Sport.24tv.ua, 16.02.23).

Також за повідомленнями в медіа відбулись обшуки у першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка.

«Він проходить у справі щодо будівництва бази для збірних України. Будівництво тренувального комплексу УАФ у Княжичах під Києвом анонсувалося у рамках проекту «Велике будівництво» під патронатом президента України. СБУ зацікавили документи щодо придбання землі для будівництва тренувального комплексу», – зазначає журналіст Артем Жилінський (Ukrfootball.ua, 16.02.23).

Однак найбільш гучною новиною минулого тижня стало відсторонення Печерським судом міста Києва Андрія Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького від їхніх посад терміном на один місяць.

«Нагадуємо, це справа про будівництво заводу із виробництва штучної трави і закупки обладнання до нього через офшорного посередника. Обидва функціонери є підозрюваними і перебувають під заставою у майже двадцять мільйонів гривень на двох. Правоохоронці аргументували свою вимогу про відсторонення функціонерів, тим, що і Павелко, і Запісоцький порушують попередні ухвали і впливають на свідків у справі. А ще використовують свої повноваження для тиску на підлеглих», – розповідає Football Hub (Footballhub.com.ua, 16.02.23).

Разом із тим, ухвала суду поки не набрала законної сили, адже суддя вказав у ній, що це відбудеться лише після розгляду апеляції, уже поданої УАФ. Щоправда, ЗМІ одразу ж звернули увагу на суперечність даного рішення суду.

«Наприклад, журналіст видання «Слово і діло» Олег Новіков, який спеціалізується на судових розслідуваннях. У себе в твіттері він звернув увагу на те, що ухвали про відсторонення підозрюваного від посади насправді повинні набувати чинності негайно, без поправки на можливу апеляцію», – підкреслює сайт «Трибуна» (Ua.tribuna.com, 17.02.23).

Слід зауважити, що ще до відповідного рішення суду УАФ виступила із заявою, в якій традиційно звинуватила правоохоронні органи у втручанні в діяльність національної футбольної асоціації.

«Спроба незаконного відсторонення керівництва УАФ через рішення Печерського суду саме зараз і саме на два місяці має цілком конкретні цілі. Головна з них – позбавити Україну місця у Виконкомі УЄФА, у чому, очевидно, може бути зацікавлена «країна 404» або колаборанти всередині нашої держави.

Крім того, ці два місяці без перебільшення є доленосними в питаннях фіналізації підготовки спільної заявки України, Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030. Зазначена робота триває безпосередньо під керівництвом президента УАФ Андрія Павелка та за участі генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького, про що ворогу достеменно відомо» (Facebook.com, 15.02.23).

При цьому в УАФ поки ніяк не пояснюють, як саме суд та співробітники прокуратури, поліції та СБУ, котрі в рамках своїх законних повноважень розслідують корупцію в УАФ, могли б реалізувати ці «конкретні цілі», зважаючи на те, що Павелко уже офіційно зареєстрований УЄФА як кандидат на переобрання в виконком. Та й рішення ФІФА щодо господарів ЧС-2030 попередньо буде ухвалене аж у травні 2024 року – при цьому жодних суттєвих заходів у рамках заявкового періоду, не кажучи вже про якісь інспекції чи забезпечення гарантій з боку України (з очевидних причин), найближчим часом не планується.

Саме тому, судячи з нульової реакції публіки на ці закиди, УАФ не вдалось «купити» футбольну спільноту України. Не викликали резонансу в ЗМІ й постійні погрози УАФ, що нібито УЄФА та ФІФА відсторонять Україну від міжнародного футболу, якщо розслідування проти Павелка та його команди продовжаться.

«Павелко займається піаром, боротьбою з законом та ЗМІ... А УАФ та люди, які на зарплаті в Павелка, вперто продовжують називати всі претензії наклепом та виставити його ледь не головною загрозою для Росії в футболі, мішенню для її спецслужб та безкорисним рятівником українського футболу. Все це виглядає відверто смішно, але дуже показово», – відзначає оглядач Олег Магльований (Ua.tribuna.com, 17.02.23).

До слова, тему «боротьби із ЗМІ» Павелка та УАФ українська преса також уже неодноразово підіймала. Те, що очільник національної футбольної асоціації давно уникає відкритого спілкування з пресою, а його підлеглі постійно намагаються цензурувати роботу ЗМІ, які продовжують викривати його неправомірну діяльність, давно не секрет.

Останнім часом Павелко вдався до нового прийому – він подає до суду на ЗМІ з вимогою спростування нібито недостовірної інформації про його корупційну діяльність. Зокрема, уже відомо про відповідні позови проти журналіста Костянина Андріюка та порталу Football Hub в особі ТОВ «1+1 Інтернет».

Редакція Football Hub повідомила, що очільник УАФ висловив претензії до матеріалу «Корупційний чемпіон. Все про розкрадання футбольних грошей в УАФ Андрія Павелка», де перелічені всі карні справи, які розслідують Нацполіція, ДБР та НАБУ за фактами протиправної діяльності команди Андрія Павелка в УАФ. У статті вказані номери кожної зі справ, коли та ким справа була порушена, суть справи та інша офіційна інформація.

«Припускаємо, що такий максимально повний і чіткий перелік всіх справ міг дійсно викликати невдоволення в Андрія Павелка, оскільки вичерпно та детально демонструє рівень корупції у лавах УАФ. Ми розцінюємо такий крок з боку очільника УАФ як прямий і безпосередній тиск на свободу слова, на ЗМІ та на конкретних журналістів, які викривають корупційну діяльність УАФ та її представників.

А найголовніше, що таким чином Андрій Павелко та його команда намагаються відбілювати себе та формувати свій образ чесних, справедливих та благородних функціонерів, на яких зводять наклеп. Схоже, на думку президента УАФ, кримінальні справи, у яких фігурує він та його підопічні, а також запобіжні заходи, обрані судом – це все діяльність ЗМІ.

У відповідь заявляємо, що жодні судові позови не зупинять редакцію Football Hub у місії надавати чесну та правдиву інформацію та висвітлювати стан речей в українському футболі, навіть якщо це не подобається футбольному керівництву країни», – йдеться у офіційній заяві Football Hub з цього приводу (Footballhub.com.ua, 14.02.23).

У свою чергу УАФ відреагувала на звинувачення в тиску на незалежні ЗМІ заявою, в якій говориться, що «оскаржувані юристами УАФ інформаційні матеріали містять категоричні твердження, зокрема, у формі звинувачень на адресу асоціації та її керівництва у злочинах, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України» (Facebook.com, 15.02.23).

«З огляду на це, публічні заяви деяких ЗМІ стосовно позовів про нібито здійснення на них тиску є абсолютно безпідставними. Згідно із чинним законодавством України, кожен має право на захист своєї честі, гідності та репутації. І реалізація цього права з боку УАФ відбувається виключно в межах правового поля», – додають в УАФ (Facebook.com, 15.02.23).

Примітно, що УАФ та Павелко подали до суду на ЗМІ за «категоричні твердження, зокрема, у формі звинувачень», які розцінюють як наклеп, однак при цьому вони ж самі неодноразово публічно – але без жодних наведених доказів – стверджували, що всі розслідування проти них є замовними, недвозначно натякаючи, що правоохоронці та суд є корумпованими...

Між тим, ЗМІ нагадують, що наразі різні правоохоронні відомства – Нацполіція, ДБР, НАБУ і Офіс генпрокурора – розслідують щонайменше 12 кримінальних справ за фактами протиправної діяльності команди Павелка в УАФ.

«І розслідувати є що. Суми збитків, завданих футбольними корупціонерами бюджету України і міжнародним організаціям (УЄФА та ФІФА), експерти та слідство оцінюють приблизно на 550 мільйонів гривень. На рахунку команди Павелка – і корупція (завищення вартості будівельних робіт), і виведення грошей в офшори, і змова з детективами НАБУ, і навіть перешкоджання законній діяльності журналістів», – резюмує оглядач Кирило Стадніченко (Vesti.ua, 18.02.23).

ІНШІ АСПЕКТИ ФУТБОЛЬНОГО ЖИТТЯ

Розслідування щодо президента Французької федерації футболу. У Франції продовжується скандал, пов'язаний із імовірною протиправною діяльністю президента місцевої футбольної асоціації Ноеля Ле Гре. Раніше українські ЗМІ неодноразово проводили паралелі між так званими справами Павелка та Ле Гре, адже обидва очолюють федерації своїх країн, займають високі міжнародні пости (Павелко – член Виконкому УЄФА, Ле Гре – член Ради ФІФА від УЄФА) та є фігурантами розслідувань правоохоронних органів.

Відмінність у тому, що Ле Гре звинувачують не в корупції, а в неналежній поведінці та домаганнях. Займається розслідуванням прокуратура Парижа, яка вже підготувала відповідний звіт та подала міністру спорту Франції.

За інформацією Radio France, слідчі дійшли висновку, що дії Ле Гре носили характер, що повторювався, і могли зганьбити гідність жертв за допомогою вульгарних зауважень, зокрема, коли він явно перебував у стані алкогольного сп'яніння (GFFN, 15.02.23).

Окремої уваги заслуговують підсумки даного звіту, в яких слідчі зазначають наступне:

«Пан Ле Гре більше не має необхідної легітимності для управління та представлення французьким футболом з урахуванням його поведінки щодо жінок, публічних заяв та невдач в управлінні федерацією» (GFFN, 15.02.23).

Слід підкреслити, що на відміну від УАФ, Федерація футболу Франції (ФФФ) жодного разу не виступила із заявами щодо «втручання правоохоронних органів у діяльність національної футбольної асоціації» та не зверталась до ФІФА і УЄФА, фактично погрожуючи від імені цих організацій всьому французькому футболу міжнародною дискваліфікацією.

Справа у тім, що з метою захисту репутації ФФФ її виконком майже одразу ж усунув с посади Ле Гре, який крім всього ще й потрапив у скандал з образливими висловлюваннями на адресу Зінедіна Зідана. Відтак, експерти не мають жодного сумніву, що у футболі Ле Гре більше місця не буде, та ще й з великою імовірністю йому доведеться відповісти перед законом.

«Шахтар» готовий і далі воювати з ФІФА. На минулому тижні гучною заявою відзначився генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін, котрий звинуватив ФІФА в тому, що її рішення щодо контрактів легіонерів веде українські клуби до банкрутства.

«ФІФА не дбає про український футбол. Вони нас не підтримують, вони просто намагаються показати комусь, я не знаю кому, що вони номер один і ніхто на них не вплине і ніхто їх не контролюватиме. ФІФА ставить себе вище за закон. Нам треба змінити це. Не лише заради донецького «Шахтаря», не лише заради українських клубів. Нам потрібно змінити ситуацію заради всіх клубів світу», – відзначає Палкін (Sport.ua, 15.02.23).

За його словами, якщо ситуація збережеться, то «Шахтарю» буде важко вижити, однак клуб надіється на позитивний для себе вердикт Єврокомісії та Федерального верховного суду Швейцарії, де гірники оскаржують рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни залишити в силі правило ФІФА, яке дозволяє іноземним гравцям призупиняти контракти з українськими клубами та переходити в інші без компенсації.

Палкін підкреслює, що клуб «йтиме до кінця», хоча і продовжить при цьому шукати порозуміння з ФІФА.

«ФІФА не хоче розмовляти. Нам потрібно ухвалити справедливе рішення щодо ФІФА. Ми не намагаємося воювати, просто щоб воювати. Нам потрібно показати, що ми одна сім'я, і якщо в одного члена сім'ї проблеми всі повинні не руйнувати, а підтримувати, особливо ФІФА. Тому ми продовжуємо боротися і продовжуємо доводити, що рішення, прийняте ФІФА, було великою, великою помилкою, і вони були абсолютно неправі», – резюмує Палкін (Sport.ua, 15.02.23).

«Динамо» продовжує допомагати ЗСУ. Минулого тижня ЗМІ широко висвітлювали не лише завершальну стадію підготовки київського «Динамо» до відновлення сезону, але й продовження гуманітарної місії найбільш популярного футбольного клубу країни.

«Зі стадіону «Динамо» – на фронт до військових. Чергова вантажівка із продуктами харчування, зусиллями Фонду братів Суркіс, вирушила до бійців, які боронять Україну від російських окупантів. 15 тонн продуктів швидкого приготування отримають військові спецпризначенці. Загалом, динамівці відправили українським бійцям понад 600 тонн гуманітарної допомоги», – йдеться у сюжеті «ТСН» (Tsn.ua, 14.02.23).

«Благодійний фонд братів Суркіс постійно з дня в день шукає можливість, щоб такі вантажі надходили системно. Це різні вантажі: і такі вантажі, і сухпайки і технічні вироби, перев'язочні матеріали... Все, що тільки можна! Все, що можна одержати сьогодні як гуманітарну допомогу і завезти в Україну – все це робиться і буде робитись», – цитують «Подробиці» першого віце-президента «Динамо» Віталія Сівкова (Podrobnosti.ua, 14.02.23).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.02.2023, 08:24
21.02.2023, 08:24
448873 1 auto-dmitro-gudima
S.Vasiliev
Автор:
(S.Vasiliev)
Статус:
Читатель (15 комментариев)
Подписчиков:
34
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть