Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Єдність та боротьба протилежностей або що робити з гаслом «Слава Україні!»

2018-07-09 23:51 Посилаючись на попередній блог (http://dynamo.kiev.ua/blog/303844-tochnst---vvchlivst-korolv-abo-do-chogo-tut-ufa) слід визнати, ФФУ таки працює і надіслала до УЄФА та ФІФА ...

Посилаючись на попередній блог (http://dynamo.kiev.ua/blog/303844-tochnst---vvchlivst-korolv-abo-do-chogo-tut-ufa) слід визнати, ФФУ таки працює і надіслала до УЄФА та ФІФА відповідні листи, які датовані саме 8 липня 2018 року (https://ffu.ua/article/34072). Але питання залишаються.

УЄФА і ФІФА, як і уся Швейцарія, вже не використовують факсимільний зв'язок (https://www.

swisscom.ch/en/about/company/portrait/network/all-ip/fax.html, https://www.fifa.com/faq.html, https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediacontacts/index.html), тому питання «навіщо вказувати в листі номери неіснуючого факсу або телефону», залишається риторичним.

Одночасно слід визнати, що пан президент ФФУ є членом дисциплінарного комітету ФІФА, а не юридичного (https://www.fifa.com/about-fifa/committees/committee=1882042/index.html), але суті справи, на мою думку, це не змінює. Адже в листах ФФУ, які вірогідно були відправлені за допомогою електронної пошти, немає другого фігуранта справи, який взагалі не казав тих слів, що так обурили тих, ім’я яких називати немає сенсу.

Тим часом Огнен Вукоєвич виявився майже тим самим «цапом-відбувайлом», якого офіційно видалили зі складу делегації Федерації футболу Хорватії (https://ua.tribuna.com/tribuna/blogs/editors/1779846.html) для того, мабуть, щоб заспокоїти ФІФА та тих, ім’я яких немає сенсу називати.

Безумовно, подібний шаг це абсолютно внутрішня справа Hrvatski nogometni savez. Разом із цим запитання залишаються. Що далі?

Гасло «Слава Україні!» опиниться під забороною, наприклад, сумнозвісної FARE (FARE: Football Against Racism in Europe http://farenet.org/)? Чи потрібно ФФУ висловити свою, хоча б формальну, позицію на захист Вукоєвича, або прямий зв'язок Огнена із «Динамо» Київ, автоматичне робить його персоною, що не є цікавою для ФФУ?

Професіональний дипломат та в минулому голова місцевого організаційного комітету УЄФА Євро 2012 Маркіян Лубківський на сторінках медіа вже фахово висловив свою думку з цього приводу (https://nashkiev.ua/novosti/foutbolnyy-chinovnik-razyasnil-sitouatsiyu-s-sanktsiyami-protiv-igrokov-horvatii.html?in_parent=novosti), але проблема залишається, а війна на сході триває.

Тому, в якості продовження історії щодо відстоювання права на само ідентифікацію та захист власних інтересів збоку українців та їх симпатиків по всьому світу, слід, можливо, зробити трошки більше, а ніж просто писати листи до ФІФА та УЄФА. Наприклад, можна «Зайти на сторінку ФІФА, поставити 1 зірочку і написати "Слава Україні!" - це зараз найпопулярніша гра-флешмоб у Facebook!» https://www.facebook.com/andrei.rumaryk/posts/1772777429474198 , а можна, в якості боротьби протилежностей, зробити гасло «Слава Україні!» офіційним девізом ФФУ та повідомити про це відповідні підрозділи ФІФА і УЄФА? Чи це виглядатиме геть не політ коректно по відношенню до Цюріху та Ньйону, і роздратує наших заклятих друзів зі сходу ще більше, а ніж слова двох хорватів після чвертьфінального матчу Кубку світу ФІФА 2018?

З іншого боку, емоції в такій справі як діалог з міжнародними організаціями, що будують футбольний бізнес в умовах гібридної і не дуже війни на території країни агресора, відверто не кращі порадники. Тому чекаємо на наступні кроки ФФУ, яка під керівництвом юриста за фахом та члена дисциплінарного комітету ФІФА час від часу таки працює… і допомагаємо нашій армії (https://www.facebook.com/backandalive/).

Слава Україні!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.07.2018, 23:51
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть