Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хаїм Сигал (частина перша)

2016-02-10 21:03 Недарма я почав цей пост з обкладинки кримінальної справи людини, біографію якої я буду розповідати. Уже ... Хаїм Сигал (частина перша)

Недарма я почав цей пост з обкладинки кримінальної справи людини, біографію якої я буду розповідати. Уже сам її заголовок неординарний. А доля Хаїма Ісаковича Сигала, він же Кирило Миколайович Сиголенко, він же Карл Ковальський-тим більше неординарна . Жертва нацистської політики Голокосту і один з її виконавців.

Радянський міліціонер, а згодом партизан і сотник УПА "Поліська Січ", ад'ютант отамана Тараса Бульби-Боровця, а також головний редактор газети "Гайдамака". А також комендат поліції міста Домбровиця(нині-Дубровиця Рівненської області), а згодом заступник коменданта німецького концтабору. І все це- одна особа.

Хаїм Ісакович Сигал народився 27 березня 1904 року в селі Лещатів, що поблизу Львова. Крім нього, в сім'ї було п'ятеро синів та дві доньки. 1914 року батька Хаїма, Ісака мобілізували до австро-угорської армії. За рік після повернення, 1919 року батько Хаїма помер. Аби прогодувати родину, Хаїм та його брат Єнох були змушені працювати. У 1920 році Сигали переїхали до Львова. Хаїм працював продавцем у магазині, згодом працівником складу, а ввечері навчався у вчительскій гімназії. 1928 року, по завершенні гімназії він починає працювати вчителем у приватній єврейській школі.

1 вересня 1939 року Гітлер скеровує війська до Польщі, до якої на той час входили нинішні західні області України. 17 вересня на Польщу нападає тодішній вірний союзник Гітлера-Сталін. 22 вересня радянські війська входять до Львова. Багатьом українцям та євреям, які не мали можливостей для просування кар'єрною драбиною в міжвоєнній Польщі хотілося вірити в гасла компартії. Тому вони починають записуватись до міліції. Серед новоспечених міліціянтів був і герой моєї розповіді.

Проте, закріпившись на зайнятих землях НКВС починає перевіряти міліціонерів. Багатьох із них заарештували як неблагонадійних. Сигал перевірку пройшов. Аби сподобатись своїм начальникам в автобіографії написав: "До партії не належав, але завжди був симпатиком компартії". Він пройшов навчання в школі міліції і став помічником оперуповноваженого спершу дев'ятого, а згодом першого районного відділення Львова. Сигал зміг облаштувати й особисте життя, одружившись з молодшою на сімнадцять років дівчиною на ім'я Циля. 1941 року в родині народилась дочка Люба. 22 червня того ж самого року німці напали на свого тепер уже колишнього союзника-СРСР. І ось тут починається найцікавіший період життя Хаїма Сигала. Про нього я розповім завтра. Якби вся розповідь була в одному пості, то він би вийшов задовгим.

Продовження історії-завтра

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.02.2016, 21:03
auto-volodya-del-bosque
Статус:
Наставник (1011 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Реал 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Черноморец Шахтер - : - 1 мая 13:00
Динамо Верес - : - 1 мая 15:30
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ - : - 1 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть