Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Думки про наступний сезон, або два шляхи для «Динамо» Выбор редакции

2017-05-19 16:14 «Динамо» знову переживає не кращі часи. Дуже легко та просто визначити винних, але що робити далі ... Думки про наступний сезон, або два шляхи для «Динамо»

«Динамо» знову переживає не кращі часи. Дуже легко та просто визначити винних, але що робити далі – мало хто знає. Звичайно, що велика відповідальність лежить на плечах Ігоря Михайловича Суркіса. Він приймає остаточне рішення. Не можна сказати, що його рішення завжди є вчасними, продуктивними. Але, напевно, краще такі рішення Суркіса, ніж як у випадку із « Металістом» , «Дніпром», коли взагалі немає нічого.

Я не хочу рахувати чужі гроші, але за рейтингами товстосумів пани Коломойський та Ярославський переважають президента «Динамо». Цей сезон виявився провальним для Сергія Реброва. Але для Реброва «Динамо» це тільки перший досвід самостійної роботи, кращі легіонери пішли, легенди та лідери роздягальні Олег Гусєв та Олександр Шовковський залишили команду, пішов помічник Рауль Ріанчо. Було б дивно, якби кризи не було. Напевно, що жоден тренер за останні 15 років не мав таких умов для роботи. Мудра людина цінує те, що має, а не зовсім мудра завжди хоче всього і відразу

«Динамо» у фіналі Кубку виглядало краще, ніж майже місяць тому в чемпіонаті проти «Шахтаря». Команда стала більше зіграна, гравці притерлися один до одного до нової тактики, створили більше гольових моментів. Але на бажанні, мотивації далеко не заїдеш. Було відчуття, що «Динамо» грає на максимумі можливостей, а «Шахтар» може додати. Чесно кажучи, я не бачу за рахунок чого ця команда може стати сильнішою та пройти кваліфікацію до ЛЧ. Потрібні зміни. На мою думку, тут можливі два шляхи для «Динамо»

Ребров залишається

( фото Ільї Хохлова)

В принципі, нова тактична побудова пішла на користь «Динамо». Стали більше забивати, менше пропускати, з’явилася хоч якась динаміка в діях команди. Але для того, щоб команда розвивалася та прогресувала із новою тактикою потрібно підсилення. Два воротарі є. Захист підсилить Хачеріді, коли вилікується. Артем Кравець доповнить Артема Беседіна в атаці. Не вистачає якісних флангових гравців. Є тільки Микола Морозюк та Віторіно Антунеш. Ніякої конкуренції, чи ротації у них просто немає. Якщо у матчах проти умовного «Чорноморця» Морозюк може піднімати голову роблячи передачі та не видно його помилок у захисті, так на рівні того ж таки «Шахтаря» він виглядає дуже слабко, яка в діях на атаку так і оборону. Характеристики Антурнеша не кращі, ще й португалець діє гріше на атаку. Я б зрозумів, якби це були молоді хлопці, а так футболістам вже в районі 30 років, один із них легіонер із пристойною зарплатою. При одному гравцеві на фланзі потрібні футболісти, які можуть працювати від штрафної до штрафної, мати швидкість, спринт. Без цих якостей, швидкий дуже важко розраховувати на швидких вихід із оброни.

(фото Ільї Хохлова)

В центрі поля не вистачає гравця, який би міг вести гру команду, забезпечувати контроль м’яча, віддати пас, такого футболіста, як колись був Кралос Корреа. Сергій Сидорчук та Володимир Шепелев є однотипними гравцями, справжні солдати, які виконують великий об’єм брудної роботи, але без особливого креативу. До до того ж їх тільки двоє. На жаль, Сергій Рибалка, Микита Корзун та Валерій Федорчук – баласт. Радий за Шепелева, який додає. Хоча мені його гра на початку сезону не дуже подобалася.

( фото Ільї Хохлова)

Потрібне ще один гравець на позицію Дениса Гармаша та Андрія Ярмоленка. Ми знаємо, що Гармаш не дуже стабільний. До того ж, вони із Ярмоленком багато в чому схожі гравців. А тут, на мою думку, не завадив би футболіст, який має трохи інші сильні сторони. Насамперед, швидкість, вміння обіграти один в один, загострювати ситуацію, віддавати гольові передачі, футболіста, якого називають «десятим номером». Як ми бачимо, Віктора Циганкова постійно тягне на фланг. Йому дуже важко звикати до нових функцій на полі.

( фото Ільї Хохлова)

Підсиливши певні позиції «Динамо» може засяяти зовсім іншими кольорами. З’явиться конкуренція, ротація, сильні сторони новачків зроблять командну гру ще сильнішою, різноманітнішою. Я розумію, що час зараз важки і витрачати десятки мільйонів доларів ніхто не буде. Але ж у команді є гравці, яких можна продати, а на їх місце за ці ж гроші запросити нових гравців. Так за Теодорчика вже отримали 5.5 мільйона євро( 1 оренда, 4.5 викуп). Беланда провів хороший сезон у Франції. «Ніцца» наче не проти його викупити. Мова йде про 9 -10 мільйонів євро. Наскільки я знаю, Мбокані підписавши оренду із «Халлом» продовжив угоду із «Динамо» ще на пів року –рік( контракт закінчуався цьоо літа).

( фото Ільї Хохлова)

В Бельгії він має хорошу репутації( тільки в цій країні успішно грав, і там мешкає його родина). Його можна не тільки спробувати продати, але і обміняти на цікавих для «Динамо» гравців. Мені дуже імпонує плеймейкер «Брюгге» Ганс Ванакен. Незважаючи на зріст під два метри, має дуже гарний пас, бачення поля, і гарно відчуває із таким зростом у силовій боротьбі та грі на другому поверсі, що дуже актуально для нашого чемпіонату. Дерліс Гонсалес при новій тактичній побудові майже не потрібний гравець. Вже навіть ходять розмови про МЛС. Є ще Кравець,Гладкий,Корзун, Рибалка, Мораєс навіть Яремчук при гарній пропозиції, які можуть принести в казну клуба гроші. Було б тільки бажання займатися цими питаннями. Вектор пошуку – Бельгія, Нідерланди, Сербія, Хорватія навіть держави Скандинавії. Там є гравці, які можуть підсилити «Динамо», і коштувати вони будуть не так багато.

Новий тренер

( фото Ільї Хохлова)

Якщо немає взагалі можливості підсилювати команду, будуть грати тими хто є та молоддю, то, напевно, краще тоді Сергію Станіславовичу піти. Ми бачимо, що мотивація, побудова міцної оброни команди, робота із молоддю не є сильними сторона Реброва. В такому випадку потрібне тренер, який вміє ставити колективний футбол, перебирати вільних агентів та відкривати футболістів, щось подібне до «Ростова», де немає гравців, великих можливостей, але все це компенсується великим бажанням, командною грою та надійною обороною. В такому випадку потрібно дивитися в сторону Маркевича, який із «Дніпром», де грали Чеберячко, Федорчук, Зозуля, Федецький, Лео Матос, Канкава( нічим не краще, від тих гравців, які зараз є в Києві) дійшли до фіналу ЛЄ та розбиралися із «Шахтарем». Або потірбно дивитися у сторону Юрія Вернидуба. Я розумію, що він дуже емоційна людина, інколи поводиться не дуже чемно, але скількох збитих льотчиків він вже реанімував? Малишев, Малиновський, Кавараєв, Будківський, Соболь, Шевченко –це вже були майже не потрібні гравці для «Шахтаря». Знайшов Бонавентуре десь в африканському студентському футболі, повірив у Форстера, який вже йшов на дно( проблеми із режимом, незважаючи не те, що колись грав за юнацьку збірну Бразилії, до «Зорі» виступав у аналогах нашої Другої ліги). Це все без поїздок, без селекційної служби, тільки на власній інтуїції та переглядах матчів

В будь-якому випадку потрібно рішення. Відсутність розуміння майбутнього тільки погіршить ситуацію.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.05.2017, 16:14
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико 4 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Минай Динамо - : - 17 апреля 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть