Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Як зупинити цю чуму? Выбор редакции

2017-09-19 20:04 Я довго мовчав. При всій моїй активній політичній позиції у житті і на фейсбуці. Тут, на ... Як зупинити цю чуму?

Я довго мовчав. При всій моїй активній політичній позиції у житті і на фейсбуці. Тут, на футбольному сайті, я намагаюсь обходити скандальні моменти. Та в мені весь той бруд, який ми бачимо в 2017 році від футбольної верхівки, наростає в емоційний ком. Чим далі розвивається ситуація, тим більшими стають зловживання.

І найгірше в тому, що все вирішується на користь виключно однієї сторони. І що все це покривається згори під тихий одобрямс. Тоді як феміда футбольна повинна наказувати всіх за одними законами, за одними правилами. Не може бути щось одне й те саме правильним для одних і не правильним для інших.
Коли це все розпочалось? Кажуть дуже давно. Та я все ж розпочну з 2017 року. Добре відомий скандал в Полтаві, коли Шахтар не захотів грати і йому пішли на зустріч. Настільки пішли, що зарахували ФК Полтава поразку технічну. Чи було там поле не в ідеальному стані? Так. Чи можна було грати на тому полі? Можна, бо на той момент ФК Полтава провів там вже декілька матчів домашніх чемпіонату. І чомусь там делегати дозволили грати. Оце і є подвійні стандарти. Коли одним можна, а іншим ні. Нам розповідають про героїчних мешканців Маріуполя і як вони постраждали від того, що до них не приїхало Динамо? А як постраждали вболівальники ФК Полтава? Та ще більше постраждали вболівальники Чернігова.

І ми побачили фантастичну історію із Десною. Ми всі її знаємо. ФК Десна не отримав сертифікат. Хоча за спортивним принципом ця команда повинна була виходити до вищої ліги. Та дивні речи – не те, що вирішили на користь Вереса, де також все не так прозоро із фінансами, а команда не має навіть елементарного стадіону для гри на такому рівні. Чому команда, така як Десна, яка за словами керівництва нашого футбольного господарства не відповідає жодним критеріям професійного клубу через ліві фінансові схеми, продовжує і далі грати у першій лізі? Чи перша ліга – любителі? Чи туди не треба отримувати сертифікат, платити внески? Треба. Чи не є це системою подвійних стандартів?

Ситуація третя. Той самий ФК Маріуполь. Визнана всіма ситуація. Офіційно у ФК Маріуполь і ФК Шахтар один власник. Різні президенти, та один власник. Тут копати глибоко не треба. Чи дозволено таке у будь-якій футбольній країні? Чи можуть грати в одному чемпіонаті дві команди, які належать одній людині? Ні. Та у нас система подвійних стандартів. Рінату можна все. Ситуація наступна. КДК і санкції за грубу гру гравцями. Ми давно знаємо, що цей орган має великі повноваження. Знаємо, що той же Хачеріді, Мораєс, Ярмоленко постраждали від рішень цієї структури. Це персональні санкції. КДК передивляється матчі, це їх повноваження, і приймають рішення по санкціям. Особисто я вважаю, що це зроблено правильно. Для прикладу, у квітні 2013 за удар лежачого Бурдужана ногою Хачеріді отримав 5 матчів дискваліфікації. А у серпні 2013 Тайсон отримав 2 матчі за небезпечний стрибок на Ярмоленко. У 2013 році КДК працювало якісно, хоча і під тиском. У 2017 році всі бачили удари від Тайсона Даніеляна, удари ліктями від Бернарда, його ж підкати, коли він відривав суперникам ноги. Удари від Марлоса, в тому числі відвертий і грубий поштовх арбітра. Що там казати про Срну і його удари, в тому числі удар в обличчя Кадару, коли угорець через кровотечу і з підозрою на перелом носу, вимушений був залишити поле. За все це у будь-якій футбольній країні КДК дискваліфікувало би гравців на великі строки. Та у нас інший КДК. Вони нічого не бачать, нічого не чують. Вони приймають тільки ті рішення, на які їм вказують зверху. До того ж зараз по Ванату – нова ситуація. Цікаво буде побачити розвиток.

Ми переходимо до ручного КДК. В структуру КДК обрали своїх, потрібних людей. Більшість представників, окрім Віталія Реви, не мають жодного стосунку до футболу. Та це люди, які під час своєї кар’єри працювали на певні клани і певні капітали. У Реви ж також родина політична. Саме тому рішення по матчі в Харкові, де ультрас Динамо влаштували вогняне шоу, призвело до двох матчів без глядачів. Та на тому ж матчі фани Шахтаря під час футболу масово вибігли на стадіон. Режисер відомого телеканалу це не показав, але доказів більш ніж достатньо. Це була організована вилазка. І це домашній стадіон Шахтаря. Чому ж за фаєри Динамо наказали двома матчами дискваліфікації, а Шахтар за фаєри і намагання зірвати матч, ні? Це система подвійних стандартів.

Ми живемо в часи війни. І ми живемо у складні політичні часи. Президент України безумовно видатний патріот. І він керує країною за складних часів. Намагається щось зробити добре і якісне. Та робить це шляхом примирень і домовленостей із олігархічною елітою. Без різких рухів. Тому ситуація не рухається швидко і ми бачимо багато подій, які не викликають схвалень у суспільства. Багато помилок. Так, є досягнення, та зубожіння народу продовжується. Тоді як наближені люди до Петра Олексійовича зростають у статках. Методика роботи – намагання створити все публічним і прозорим. Та чомусь на більшості посад опиняються не фахові і незалежні люди, а потрібні і із свої кіл. Саме тому на чолі ФФУ, КДК стоять свої люди. І вони готові дути у ті дудки, які потрібні певному колу людей. Стосунки між Суркісами і Порошенко були теплими. Родина Суркісів активно допомагає армії, тримає в наш час флагман футболу на плаву. Та от проблеми із КДК, їх відверто анти динамівська позиція, призвела до того, що президент Динамо вирішив вести боротьбу.

ФК Динамо існує у діючому правовому полі. Коли голова ФФУ, голова КДК, суддівський корпус, інші футбольні органи починають відверто гнути лінію за одну команду, то треба вести боротьбу у правовому полі. Або скласти руки і поплисти за течією. Може тут хтось знає підноготну. Та Маріуполь став тим наріжним камінням де Суркіс вирішив впертись і розпочати боротьбу. Ясно, що могла команда туди поїхати. І поїхала б, якби не було такої відвертої вакханалії із підтримкою інтересів лише однієї команди. А Петро Олексійович, при всій його освіченості, при всьому досвіду, «абідєлся». Ні, не образився, а саме «абідєлся». Так у нього тонка душа. «Абідєлся» і включив машину. Механізми запущені. Динамо більше не в фаворі. КДК вчергове приймає таке рішення, де легко побачити наказ зверху. Динамо йде в Лозанну. Перемога в Лозанні нажаль буде краплею в морі. Бо системна машина буде і далі всіляко працювати на одну команду. І ще й вже працює активно проти Динамо. Всі ж знають як страждають ті, хто дозволяє собі підтримати позицію Динамо публічно? Я маю на увазі журналістів, яких не включили в список тих, хто полетів в Рейк’явік за наказом зверху. Хто від цього виграє і до чого це призведе? Ні до чого доброго як для футболу, для Динамо і для запроданців із ФФУ. Війна в країні із зовнішнім агресором триває. Розпочалась війна із внутрішнім ворогом, який руйнує фундамент нашого футболу. І думаю, що рано, або пізно, та ультрас Динамо вибухне. Бо всьому є межи. І що тоді буде? Народ завжди перемагає!

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.09.2017, 20:04

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть