Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чи буде грати в Динамо основний гравець найкращої команди Бразилії останніх 2 сезонів? Выбор редакции

2018-05-31 20:26 На днях ми очікуємо перший літній трансфер Динамо. І за всіма джерелами це буде бразилець Че ... Чи буде грати в Динамо основний гравець найкращої команди Бразилії останніх 2 сезонів?

На днях ми очікуємо перший літній трансфер Динамо. І за всіма джерелами це буде бразилець Че Че з Палмейраса. За останні 10 днів я чого тільки не прочитав про селекцію Динамо, про самого гравця. У більшості нажаль один бруд. Люди подивились нарізочку, що гравець майже не забиває, не віддає гольових передач, що він втратив місце в основі, що в вересні буде 26 і активно репетують.

Бурління меж не знає. Найсумніше те, що це все популізм. А хто регулярно дивиться серію А бразильську? Чи є фахівці, які дивились за Палмейросом ті 2 роки, що Че Че знаходиться у команді? Як вам малюнок гри команди? Що ви про неї знаєте? Ви робите глобальні висновки про цей трансфер не знаючи про гравця нічого. Все базується на одному сайті. Він і є головне джерело інформації.
Я от бачу, що багато хто з людей дивуються якості селекції Зорі. І дійсно влітку 2017 команда підписала 2 бразильців. 21-но річного Сіласа і 22-х річного Іурі. Вони прийшли за копійки. За сезон справили приємне враження. Та в Бразилії вони по суті нічого не досягли. Вони лише числились у своїх командах. І це дійсно у віці, коли треба грати. Приїхали в Україну і показали тут достатньо високий рівень футболу. Чому? Бо рівень підготовки гравців там, рівень конкуренції настільки високі, що навіть гравці третіх ліг у нас будуть нічим не поступатись гравцям вищої ліги. А будь-який гравець, який стабільно грає в команді Серії А, буде у нас показувати футбол височенного рівня. Саме через це багато команд активно шукає в Бразилії. І саме через це кожного року відкриваються нові і нові імена гравців, які в рідному бразильському чемпіонаті були середніми гравцями, а в Європі стали зірками.

Що тут можна сказати про Палмейрос? Це команда, яка має досвідчений склад із перевірених бійців. Тут в останні роки було достатньо зірок світового масштабу і просто якісних гравців: Бастос, Драчена, Зе Роберто, Філіпе Мело, Дейверсон. Є і добре відомі нам Дуду і Вілліан, які пограли в Україні. За останні два роки ця команда здійснила 2 гучних трансфери. Міна перейшов в Барселону, а Габріель Жезус в МанСіті. Команда має гарні досягнення за останні роки. Це Чемпіон Бразилії 2016 року і володар срібних нагород 2017. Гра команди побудована на надійності оборони. Саме через це 2 основних гравці центру оборони і були продані в Барселону і Фіорентину. Гра побудована на жорсткій боротьбі, на руйнуванні дій суперника, надійній обороні, пресингу. Результат досягається за рахунок швидкого, вертикального футболу. М’яч не затримується в центрі поля. Відібрали і швидко віддали вперед. Активна флангова гра і довгі передачі на швидких форвардів. Цей стиль дуже схожий із стилем Динамо Хацкевича.

Вчора Діого Рінкон порівняв Че Че із Пауліньо. Мені важко робити подібні паралелі. У гравців схожа доля у деталях. Обидва прийшли в великий бразильський футбол через одну команду GO Audax у віці 22 роки. Тобто це гравці із достатньо пізнім розкриттям. Че Че прийшов в Палмейрос в травні 2016 року і одразу став гравцем старту. За цей час він відіграв 112 матчів. У лютому його вітали із 100 матчем за команду. Цієї весни Че Че активно награвався на сезон, бо провів 14 матчів у чемпіонаті Штату. Цей офіційний турнір проходить завжди, кожного року, у лютому-березні, перед стартом основного чемпіонату. Паралельно команда грає у Копа Лібертадорос. Як я розумію, що на початку квітня Динамо розпочало переговори. І саме через це Че Че втратив місце в основі, його вже не награють на цей сезон. Та варто зазначити, що 2 роки Че Че був стабільним гравцем старту команди, яка вела боротьбу за золото.

Що можна сказати про нього як про гравця? Універсал. Бо може закрити одразу 4-5 позицій на полі. Це всі позиції в півзахисті, ще правий захисник і правий вінгер. Та в сутності – гравець центру поля, який зв’язує захист і атаку. Проміжна ланка між групою захисту і групою атаки. Може здатись, що він легкий і не спроможний вести боротьбу. Та це не так. Я продивився декілька повних матчів минулого сезону. Че Че справжній боєць, він не прибирає ніг. Відпрацьовує і на атаку, і на оборону. В малюнок гри команди він чітко вписаний. Відбір, перехоплення, підбір, створення перепон, силова боротьба, робота в схемах – та чорнова робота, що він проводить дуже активно. Швидкі ноги і світла голова – головні риси. Бразилець має прекрасну техніку, але стиль гри команди не дає змоги довго володіти м’ячом. Тут все просто. Відібрав – віддав у вільну зону. І Че Че має високу якість передач, відбору. У рідкісних випадках можна побачити його довго з м’ячом. Це ті ситуації, коли робиться перехоплення і треба розганяти атаки. У цій ситуації не має адресати для першого пасу, та є вільні зони. І тут Че Че вміє якісно розігнати атаку. Приємно вразили мене володіння двома ногами. Навіть важко зрозуміти основну ногу одразу. Це величезний плюс. Не відомо як проявить себе цей гравець в інших умовах, в іншому тактичному малюнку. Та легко побачити, що він може грати і в інший футбол, на утримання, контроль.

Саме малюнок гри і пояснює слабкі цифри Че Че. Палмейрос не грає майже в позиційних атаках. Основна статистика приходиться на флангових вінгерів і центральних форвардів. Це суть гри сьогоднішнього Палмейроса. В інших умовах бразилець може проявити себе значно більш результативним. Тут все залежить від того, як його використовувати. Динамо прагне до швидких атак, але без позиційних атак в нашому чемпіонаті не обійтись. І як тут виглядатиме бразилець – велике питання. Можливо, що він розкриється ще яскравіше. До того ж не варто забувати питання адаптації, акліматизації і нового колективу. Че Че – людина, яка любить потусіть. Як і більшість бразильців. Та й для наших барберів, особливо Лугачева, він буде неоціненним клієнтом, бо любить екстравагантні зачіски.

Якість гравця безумовно приваблює. Він не є зіркою чемпіонату. Він просто стабільний гравець основи своєї команди. Сильної команди. Тому і гравець це безумовно якісний. Так, це не Роналдіньо і не Неймар. Та свою роботу він буде виконувати. Можливо, що мені хотілось більш молодого гравця, який би мав кращі цифри на папері, кращу перспективу. Та у Хацкевича схоже є бачення Че Че у своїх схемах. Почекаємо і побачимо.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

31.05.2018, 20:26
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть