Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Славія. Прорвемось. ч.2. Выбор редакции

2018-08-08 21:14 Схоже після 1:1 на виїзді Динамо вже поховали. Так буває. Ментально народ дуже слабкий. Достатньо провести ... Динамо Славія. Прорвемось. ч.2.

Схоже після 1:1 на виїзді Динамо вже поховали. Так буває. Ментально народ дуже слабкий. Достатньо провести одну слабку гру і одразу з’являються всі ті, хто чекає на поразки Динамо. Коли Динамо перемагає цих людей ви не помітите. Вони чекають. Чекають, щоб з’явитись і сказати: - « А я казав, я попереджав!

Хацкевич – не тренер. Команди не має. Динамо чекає провал!» Собака лає, а Динамо йде далі. Побудова команди продовжується. Менеджменту команди безумовно треба висказати претензії. Форвард не підписаний досі. А альтернатива для Вербіча і Циганкова підписана декілька днів тому. Лівого захисника ми теж взяли за пару тижнів до початку ЛЧ, хоча ж було відомо про те, що ми не зможемо розраховувати на Миколенка і Піварича у перших матчах ЛЧ, у матчах чемпіонату, у матчах за суперкубок. Менеджмент мав травень, червень. По суті ж своєчасно підписали тільки Че Че.
Хацкевич – тренер. Він не купує гравців, а тренує тих, хто на контракті. Саме тому вибір обмежено. Я вже про це писав. От вчора, коли гра йшла важко, так потрібні були свіжі ноги. Якби був готовий форвард, він міг би вийти замість Бєсєдіна, який провів вже 5 матч без замін. Те ж саме по Вербічу і Циганкову. Люди вкалують, а випустити на 15-20 хвилин свіжого гравця на їх місце бажано, та альтернативи у тренер не має. Є величезний вибір гравців в центрі поля. Та там є лише Шапаренко – гравець, який має індивідуально сильні риси, який може загострити на швидкості. Тому його травма суттєво знизила атакуючий потенціал, в тому числі і як підсилення з лавки запасних.

Матч у Празі як і передбачалось став дуже важким. Можна багато про що казати, та якби на 3 хвилині Бєсєдін забив, то цей матч розвернувся би кардинально. Славія шукала свій футбол. Багато ударів здалеку, навісів. Та до серйозної загрози дійшло лише у 2 таймі. Особливо після того ,як пропустили. Пішли в навал. Вважаю, що момент, коли Сток вивалився по центру – був повний провал півзахисту через втому. Банально не встигали вже накривати зони. І тренерському штабу треба було своєчасно робити заміни, корегувати гру. Не відчули цього моменту. І все могли закінчитись набагато важчим результатом. Добре, що пощастило. Так сталось, що забивши ми не зуміли нав’язати контроль, освіжити гру. Можливо, що треба було випустити Шабанова замість Морозюка. А можливо, що Сідклея замість Циганкова.

Хацкевич продовжує вчитись. У Динамо зараз є запас. До наступного тижня можуть підтягнутись Піварич, Шапаренко. Та й Буено може потрапити в заявку. Скільки б ти на розборі не вивчав суперника, а реальне знайомство буде на полі. Вважаю, що Славія вчора показала все те, що в неї було. Нового вони показати не зможуть. А от у нас є запас і по грі, і по функціоналу, і по домашнім трибунам, і по гравцям, і по вивченню суперника. Ми вже знаємо як вони грають з практичного досвіду. Вони ж були до нас готові. Ми знаємо в які зони йдуть навіси і як вони працюють на підборах. Хацкевич і ця команда пройшла важкий практичний урок. Другий матч також буде емоційним. Та здобути результат нам по силам. Особливо якщо будуть задіяні наш резерви. Затоптати в Києві Динамо у Славії не вийде. Футбол у виконанні Динамо буде іншим, більш структурованим і адаптованим під силову Славію.

Владислав Супряга. Хочеться зачепити і цю тему. Надзвичайно цікавий момент. Всі інсайдери, журналісти, навіть вчора під час матчу, озвучили, що на 99,9% цей гравець підписаний. Виникає одразу тисячі питань і думок. По суті всі ми бачили цього хлопця лише декілька разів, а хтось лише одного разу. Та є й такі, які взагалі не знають хто це. Ще й грошей за нього буде віддано багатенько. Ми бачили його у матчі ½ фіналу КУ. І тоді він нічим не запам’ятався. Захист Динамо, як і вся команда, повністю переграли Дніпро 1. А Супряга не створив жодної напруги. Та у матчах за юнацьку збірну безумовно гол, коли він продавив величезного англійського захисника, таки справив на багатьох враження. І взагалі він сподобався швидкістю, технічним арсеналом, якістю прийняття рішень і вмінню знаходити вільні зони у захисті суперника. Фахівці говорять про надзвичайні фізичні данні, про вміння тримати темп гри всі 90 хвилин на максимальних швидкостях. Не випадково він увійшов у першу збірну турніру, поряд із португальцями, французами і італійцями. У друг збірну увійшов Булєца. Хоча як на мене, то на цьому турнірі кращим нашим гравцем був Гія Цитаішвілі. Та це моя суб’єктивна думка.

18 років – юний вік. Хлопцю треба робити крок вперед. Багато хто каже про іноземні команди. Та за нього зараз великі гроші не отримати. Треба засвітитись в єврокубках, отримати виклик до національної збірної. З першої ліги – зробити важко. А до єврокубків Дніпру 1 ще мінімум 2 сезони. Це оптимістичний прогноз. Але переходити в Динамо без гарантій того, що хлопець буде у першій команді, Супряга не буде. Так, він безумовно готовий пограти за дубль. Очевидно, що його будуть брати в першу команду і підтягувати рівень. Тут виникає питання чи це і є той самий форвард? Чи буде підписано ще одного форварда? Тоді вже буде конкретний перебір. І Русіну доведеться йти в оренду. Чи готовий Влад прийти і закрити в Динамо цю проблемну позицію форварда? Талант – правда. У хлопця прекрасні данні, надзвичайна швидкість і вміння працювати на цій швидкості. Та одна справа друга ліга і зовсім інша – ЛЧ чи ЛЄ. А нам там грати.

Хацкевичу видніше. Безумовно хлопця треба забирати. І треба на нього робити ставку, вчити, готувати, підтягувати. При цьому треба пам’ятати, що цей сезон також стане продовженням будівництва. ІМС це розуміє. Він так і сказав, що ми продовжуємо будувати. Тому прихід Супряги як альтернативи Бєсєдіну – робота на наступний сезон. Цей для нього стане першим у великому футболі. Може він одразу заграє. Може, може. А може таки потрібен час. Та якщо не втрутиться це 0,1% випадковості і він не буде підписаний, то будемо дивитися як складеться його кар’єра в іншій команді. Якщо ж все складеться, то особисто я вважатиму цей трансфер кращим трансфером міжсезоння в Україні.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.08.2018, 21:14
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть