Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Шлях до чемпіонства легким не буває! Выбор редакции

2016-03-21 20:39 Знаєте, мене регулярно звинувачують у безглуздій, неадекватній, відвертій підтримці Реброва і Динамо. Мені закидають необґрунтований оптимізм. ... Шлях до чемпіонства легким не буває!

Знаєте, мене регулярно звинувачують у безглуздій, неадекватній, відвертій підтримці Реброва і Динамо. Мені закидають необґрунтований оптимізм. Бо більшість не вбачає нічого позитивного у сьогоднішній грі Динамо. Знаєте чому? Бо кожен з нас хоче бачити веселий футбол. Так, саме такий, щоб Динамо бігло, розривало суперника на дрібні частини.

А ми цього не бачимо. Ми ж всі теоретики. А теорія завжди має бути підведена під практику. Всі ж ми знаємо, що завжди є теорія і практика. На теорії все завжди легко описується, а на практиці завжди виникають чинники, обставини, які заважають реалізувати теорію.
Чи думаєте ви, що Ребров і Динамо не хочуть грати у веселий футбол? Чи думаєте ви, що вони не вміють бігати, бити по воротам? Вміють і дуже якісно. От я вчора дивився матч Карпати Дніпро. У той момент, коли забивав Роман Зозуля у штрафному майданчику Карпат було 3 захисники. Коли забивали Ярмоленко і Теодорчик тиждень тому, то захисників було 7-8. Це є насиченість простору. Це є час на прийняття рішень. Бо чім більше людей на однаковій площі, тим менше простору для дій, менше часу на прийняття рішення. Чи ви думаєте, що Ребров відмовився б від Лєвандовського у нападі замість Тео, від Неймара і Мессі на флангах атаки, від Відаля, Погба і Модріча у півзахисті, від Нойєра на воротах, від Компані, Серхіо Рамоса у захисті? Він грає із тими гравцями, що у нього є. На той бюджет, який йому виділяє президент. Тому ми маємо тренера прагматика, який грає у прагматичний футбол на результат. Бо для Динамо саме результат завжди на першому місті.

Як грає Зоря? Як грає Динамо? Що таке сучасний футбол? Чому у футболі більшість команд перемагають із мінімальним рахунком? Бо це найвищий рівень. Гол –найскладніше у футболі. Що робила вчора на полі команда Вернідуба? Що робило Динамо для того, щоб перемогти? Я пропоную Вам стати на професійні рейки. На поле виходять дві команди. Вони вивчають один одного, готуються. Це виходять гравці збірних, професійні гравці високої якості. Це не гра у дворі. Це навіть не чемпіонат області. Це інший рівень. Кожна команда ставить задачу перемогти. Для цього є дія і протидія. На кожну дію завжди є протидія. І перемога – сукупність дій і протидій. Чим якісніша команда, тим краще вона діє, протидіє і долає протидію суперника. Однак, якщо обидва суперника вміють якісно протидіяти, то дія кожного разу розбивається о протидію. І тільки сукупність особливих дій, випадковостей, наполегливості дають результат. Який розклад перед матчем? Динамо явно буде грати першим номером. Задача Зорі досить очевидна. Треба не дати вільно дихати Динамо, вільно розігрувати м’яч. Перехоплювати його і направляти у вільні зони на Тотовицького, Петряка, Любеновича і Будковського. Вони вриваються у вільні зони і реалізовують атаки, заробляють стандарти. Стандарти – завжди аргумент, особливо для команди, яка грає другим номером.

Що повинно робити Динамо? Зрозуміло, що головне – швидкість. Необхідно тримати м’яч, швидко перепасовуватись, вриватись гравцям групи атаки у вільні зони, активно створювати варіативність розвитку атак, відкриватись під паси, створювати ширину атак, їх глибину. Бажано кожну атаку завершувати ударом. При втраті м’яча знамените правило 3-х секунд. Тобто у перші 3 секунди після втрати м’яча треба максимально накривати суперника, прагнути повернути м’яч, не дати розгорнути швидку атаку у відповідь. Динамо минулого року це робило. Динамо цього року це робить епізодично. Думаю, що на цей компонент просто поки що не вистачає фізичних сил. Крім того, основним елементом тут завжди був Рибалко. Саме талант Сергія у відборі, його функція давала команді можливість відпрацьовувати це золоте правило сучасного футболу. Динамо зараз ще не вистачає фізики. Це дійсно правда. Команда явно поки що не набрала обертів. І це дивно, бо вже місяць граємо. Знову таки, цілком можливо те, що ситуація у відсутності Сергія. Ребров знає функціональний стан команди. Він знає чого чекати від команди Вернідуба.

Цей матч був справжньою битвою двох тренерів. Динамо знало, що Зоря буде контратакувати. Зоря знала, що Динамо буде грати першим номером. Тому Зоря вибудувала мури, висіла на кожному гравці Динамо, не давала дихати. І намагалась через Петряка вийти в атаку. Динамо грало широко, прагнучі не обрізатись. По флангам вдавалось розтягувати. Однак Мораєс слабко грає на позиції центра. Це вже давно відомо. Він краще грає з глибини. Тому простріли, навіси, передачі на край не знаходили адресату.

Чому я захищаю Реброва? Бо він розумний тренер. Він показав вчора, показав в Манчестері, Львові, нещодавно із Дніпром, що він постійно вчиться. І що він керує командою Це дуже важливо. Команда грає так, як диктує тренер. Зоря дуже небезпечна. Вони ж у нашому чемпіонаті мають другу оборону. Так, якщо відкинути той провальний матч із шахтою, то у Зорі друга за надійністю оборона. І це вже другий сезон поспіль. Це свідчить про те, що їх захист дуже важко пройти. Динамо ж гнуло свою лінію. Після 70-ї хвилини я зрозумів, що ми переможемо. Бо побачив, що Динамо різко додало у швидкостях, а луганчани вже не встигають накривати. Ярмоленко все частіше почав відриватись, виходити на вільну зону і грати не стандартно. Саме так Динамо і забило. Ярмоленко закинув, а Мораєс відірвався від захисту, знайшов щілину між двома лініями. І далі зіграв якісно індивідуально. За це його і взяли. Це його футбол. І ми побачили, що плану Б у Зорі не було. Тільки гра від захисту, груба, жорстка, силова гра. Головне – не дати зіграти Динамо. Я вважаю, що Ребров переграв Вернідуба. Після першого матчу були зроблені висновки. Перемога важка, але вона цілком логічна. Чи можуть бути легкими перемоги над командами, які вміють якісно захищатись?

Чому я захищаю Реброва? Бо він дає результат. Бо я бачу його роботу. Я бачу те, що він знає свою команду, знає як досягати результат. Дайте Реброву кращих гравців і тоді він буде краще, легше досягати результатів. Він виграв вчергове складний матч. Бо ціна цього матчу була величезною. Всі ж розуміють те, які ставки на Зорю були зроблені нашими «друзями». Тому я і далі буду захищати Динамо Реброва. Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.03.2016, 20:39
Топ-матчи
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Ворскла Колос - : - 20 апреля 18:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть