Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Стадіон "Старт" рішенням Апеляційного суду повернуто у державну власність

2017-02-13 22:53 Історичний стадіон Києва, на якому відбувся "матч смерті" з-за участі футболістів "Динамо", повернули у державну власність. ...

Історичний стадіон Києва, на якому відбувся "матч смерті" з-за участі футболістів "Динамо", повернули у державну власність. Сім років тому Київрада передала стадіон в оренду приватній компанії, а та вирішила звести на місці комплексу торговельно-розважальний центр. Київський апеляційний господарський суд розірвав договір купівлі-продажу спортивного комплексу між Фондом держмайна України та забудовником.

Раніше представники Фонду держмайна інспектували стадіон і виявили, що замість запланованої реставрації компанія "Голден хаус" - почала там будівництво торговельно-розважального центру. 27 січня Вищий господарський суд України визнав законним акт перевірки. Відстоювати інтереси стадіону, що виховав не одне покоління чемпіонів, громадськість продовжить у касаційному суді. Кажуть - невирішене ще питання оренди землі та майна спортивного комплексу.

"І громада хоче і ми вимагаємо, щоб це був спортивний об'єкт, який би знаходився у сфері управління територіальної громади Києва. Ми всі апеляції виграли, після апеляції рішення суду вступає у законну силу, а далі продовжиться реалізація самого рішення", - зазначає голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

А от представник ТОВ "Голден Хаус" Наталія Карасова заявляє: "Товариство в даному випадку не порушувало будь-яких зобов"язань, а були певні перешкоди, які заважали укласти саме цей договір оренди. Без оформлення договору оренди товариство не мало права виконувати такі обов"язки як підготовку території, будівництво підземного паркінгу, житлової та офісної частини".

Нагадаємо, 2010 року Київрада передала стадіон площею у 5 гектарів в оренду компанії "Голден Хаус". Та згодом приватизувала територію. У 2015 році Київрада скасувала рішення про землевідвід. Тоді Віталій Кличко заявив:"Поки я мер, робитиму все можливе, щоб на стадіоні "Старт" ніяких забудов не було". Натомість, столичний окружний адмінсуд дав дозвіл компанії забудовувати стадіон.

http://www.5.ua/kyiv/istorychnyi-stadion-kyieva-na-iakomu-vidbuvsia-match-smerti-povernuly-u-derzhavnu-vlasnist-138460.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.02.2017, 22:53
13.02.2017, 22:53
263781 2 auto-helphelp, auto-yurij32
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть