Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Трансферні пошуки. Тренер. ч.1. Выбор редакции

2017-10-24 20:55 Цей матеріал може бути популярним серед певної групи людей. І так само він може наштовхнутись на ... Трансферні пошуки. Тренер. ч.1.

Цей матеріал може бути популярним серед певної групи людей. І так само він може наштовхнутись на різку критику. Перепади у настроях для людини, особливо на емоціях, це норма. Та особисто я не настільки схильний змінювати свої думки. Хочу сказати одразу, що я із перших хвилин був проти призначення Хацкевича головним тренером.

Чому? Бо не має у нього жодних досягнень. Навпаки. Де б він не працював як тренер, там він завалював свою роботу. Це стосується і Динамо 2, яке при ньому рятувалось від вильоту у другу лігу, і збірної Білорусі. Хоча два роки він протримався. Середній набір очок у нього що в Збірній, що в клубній кар’єрі тренером 1,33. Тобто в середньому із 3-х очок він набирав 1,3. В Динамо 2 1,24. Зараз в Динамо 1,86. Чи видатні це показники? Для порівняння у Реброва в Динамо середній показник 2,2. І це треба врахувати те, що при ньому ми грали не в ЛЄ, а в ЛЧ.

Саме тому, якщо дивитись виключно на цифри, то 1,86 із 3 – 62% набраних очок. Чи задовольняє така цифра Динамо? Ні. Тренер повинен мати мінімум 75%. І це мінімум. А в чемпіонаті треба мати 90% для того, щоб здобувати золото. Які ми ще бачимо негативні риси при Хацкевичі? Відсутність стабільної гри. Команда провалює тайми, провалює ігри. Та, що найважливіше для мене, при білорусі перестала прогресувати молодь. Бєсєдін, Циганков і Шепелєв при Реброві грали стабільно, прогресували. Окрім того грав і Очігава. Так, це не багато, але 4 гравці молодих – прекрасно. Тим більш, що у хлопців був прогрес, вони стали викликатись до Збірної. Що ми бачимо зараз? Шепелєв і Бєсєдін грають лише тому, що вони мають практику виступів на високому рівні при Реброві. Та їх гра не те щоб не вражає, вони деградують. Чому? Бо грають по великим святам. По 10 хвилин. Молодь не грає, команда втрачає перспективу. Тренер спирається на тих, у кого через місяць – пів року закінчується контракт. І це досвід, та жодної перспективи.

Особисто я думаю, що якісний тренер завжди має баланс між молоддю і досвідом. І завжди будує на перспективу. При Хацкевичі молодь перестала бачити перспективу. Бо хоч їх і беруть тренуватись до першої команди, та в основному складі стабільно грає по суті лише Циганков, коли здоровий. І то грає лише тому, що не має альтернативи. Взимку куплять чергового лєга і сяде Вітя в дубль надовго. При Реброві у нас грало по 9-10 українців в старті, багато молоді. А в останньому матчі ЛЄ на поле вийшло лише 4 українця. Це і є найгірше. Тренер не дає результат і при ньому деградує молодь. Відповідь розуміють всі. Треба шукати. Пропоную першу порцію тренерів, які б могли дати Динамо нове і свіже дихання.

                                                       Павел Врба

Цей 53-х річний наставник Вікторії Пілзень давно відомий більшості фахівців. За його плечима Майже 20-ть років тренерської кар’єри. Починав він помічником у Баніку, де він працював 8 років, і як помічник ставав чемпіоном Чехії у 2004. Після чого став на стезю головного тренера. Починав із аутсайдера в Словакії. Потім привів Жиліну до золота, першого тренерського золота у 2007 році. З 2008 очолив Вікторію. Яку привів двічі до золотих нагород. Багато років поспіль він визнається кращим тренером Чехії. 2,5 роки працював тренером нац. збірної. З липня він знову очолив Вікторію і після 11 турів лідирує у чемпіонаті із 100% показником. Врба також робить ставку на досвід. Гра його команд атакуюча, комбінаційна, гнучка. Головне в Павлі- вміння досягати результатів. Його показники в цьому сезоні – 2,32. Тобто 77,3%.

                                                            Даніель Рамос

Цей португалець дуже добре знайомий більшості з нас. Це тренер Марітіму. Саме він у минулому сезоні створив диво. Його команда не була у фаворі, та він зумів вивести її у ЛЄ. По ходу ж турніру Марітіму обіграв всіх фаворитів. І Порту, і Бенфіка, і Спортинг зазнавали поразок у матчах із Марітіму. Ця команда є суто тренерською. Рамос пляше від матеріалу який у нього є. А матеріал дуже скромний. І зараз, довгий час команда знову йде у зоні ЛЄ. І це при тому, що влітку команда втратили всіх лідерів, які творили результати минулого року. Марітіму грає в агресивний і швидкий футбол. Йде активна ставка на молодь. Основні акценти – високий пресинг, це гра на стандартах і це швидкі атаки. Другий рік поспіль цей 46-ти річний фахівець створює конкурентну команду. І це свідчить про тренерські здібності. Впевнений, що його чекає підвищення. На що він буде здатний із кращим матеріалом – загадка. Але в цьому сезоні його показник – 1,78, тобто 59,3% набраних очок. Проти 1,86 Хацкевича – не так і погано, погодьтесь. Команди знаходяться у різних вагових категоріях.

                                                           Барак Бакхар

39-ти річний дуже молодий тренер Хапоеля з Беєр Шеви. Дуже цікавий фахівець. Молодий тренер, який почав помічником у відвертому аутсайдері чемпіонату Ізраїлю Кір’ят Шмона у 2011 році. А у жовтні 2012 очолив цю команду. І за декілька сезонів довів команду до срібла у 2015 році. Зрозуміло, що більш потужні команди звернули увагу на Барака. І він разом із Хапоелєм вже двічі поспіль стає чемпіоном Ізраїлю. Він сповідує атакуючий, швидкісний футбол. Має результати і це якщо подивитись на молодий вік. Його середні показники в Хапоелі 2,22 – 74 %.

Я не хочу сказати, що ці кандидатури найкращі. Та це тренери із результатами, які тренують значно скромніші за Динамо команди. Саме тому для кожного з них перехід в Динамо – зростання. А для Динамо – можливість отримати якісного тренера, який не прив’язаний до історії команди. Тобто не учень Маестро. І він може поглянути на структуру команди новим, свіжим поглядом. І це може дати результат.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.10.2017, 20:55
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть