Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Перемагати буде важко

2019-08-07 02:45 Так, перший матч у двохраундовому протистоянні «Динамо» з бельгійським «Брюгге» показав – перемагати буде важко... Таке ...

Так, перший матч у двохраундовому протистоянні «Динамо» з бельгійським «Брюгге» показав – перемагати буде важко... Таке передчуття було і перед матчем. Бо певну осторогу викликав безсумнівний позитив у статистиці. Українські клуби раніше «Брюгге» перемагали.

Згадувався той факт, як Лобановський перед матчем з принциповим суперником читав динамівцям статтю з союзного спортивного видання, де гра команди коментувалася не надто вже приязно.

Налаштовував, так би мовити, таким способом футболістів на гру.

А уявіть собі, що якійсь з команд перед матчем повідомили – команд з цієї країни… ще ми не перемагали! То гравців і налаштовувати не треба. Природним буде бажання кожного з них – стрибнути вище голови.

Матч загалом був рівним. Кожна з команд виявила свої сильні якості. Справу вирішив пенальті, якого при уважнішій грі захисту могло б і не бути.

Матч виявився справжнім дербі. Такі поєдинки забирають у болільників усі моральні сили, а у футболістів – крім сил моральних ще і фізичні. Але залишають надію. Олександр Хацкевич, коментуючи один з попередніх матчів команди, висловився у такому дусі – мовляв, який чудовий матч... М’яч у середині поля майже не затримувався!

Матч «Брюгге» – «Динамо», можна сказати, у великій мірі відповідав мріям наставника киян. Ну крім результату, певна річ...

Суперники грали у гостроатакуючий футбол і у обороні намагалися не відсиджуватися. Але у певні моменти поєдинку гра обох команд інколи здавалася дещо одноманітною. Може, саме тому і моментів біля воріт суперників було не надто багато.

Бо одноваріантність гри – це не дуже файно. Бо суперник знає – чого від тебе чекати.

Треба сказати, що динамівський тренерський штаб вчиться діяти різноманітніше і ризикованіше. Чого вартий суперактивний початок матчу! Коли команда «Брюгге» перебувала... ні, не в нокауті... а у нокдауні. Але потім динамівці до певної міри втратили ініціативу, за що і одержали гол у власні ворота. Але здивувати суперника «Динамо» таки змогло. І тепер у бельгійців добре болітиме голова від думок – а що ж динамівці понапридумують до матчу в Києві!

Раніше як було: з’являється у «Динамо» новачок – а давайте придивимося до нього... ну, так з півроку... а потім на п’ять хвилин випустимо... А раптом він – голів десять заб’є!

Видатна українська поетеса у одному з своїх віршів писала так – ламай стереотипи...

То що – ламаємо стереотипи?! Бо Жерсон Родрігес, поповнивши «Динамо», відразу ж вступив у бій. І дебютував загалом вдало. Проявивши себе і у атаці, і в обороні. І ті слова, у яких новачок «Динамо» говорив про своє бажання бути корисним команді, Жерсон у цьому матчі виправдав на всі сто.

Щодо захисту. Відчувалося, що динамівцям суттєво не вистачає уміння руйнувати атаки суперника, забирати м’яч без порушень правил. Технічно, а не у силовій манері. Однак при цьому захист «Динамо» усе ж зміг виявити у матчі свою міць і стійкість. Хоча і суперник при всій швидкості і винахідливості, бував інколи набридливо-звичним.

Отож, можна сказати, що динамівці у цьому матчі (на початку першого тайму... і у середині тайму другого!) продемонстрували справжню динамівську гру. І виявили це у великій мірі завдяки своєму півзахисту, що ніби вийшов з «тіні» і, змінюючи напрямки атаки, зміг зробити гру команди непередбачуваною. А, отже, і справді ж... грою.

Отож і враження – ця команда може боротися за чемпіонство. І досягати єврокубкових висот. Чи пройдемо «Брюгге»?! Ну, будемо вболівати... не жаліючи свою і без того розхитану нервову систему.

Так, перемагати буде важко... Але ж перемагати треба! Та і «Динамо» за останні роки... ну, так здається... усе ж змогло стати досвідченим фахівцем з нелегких перемог. А хіба ж ні?!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.08.2019, 02:45
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть