Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Спроби конструктивізма Выбор редакции

2020-07-24 16:09 Вже пройшла доба з моменту призначення Мірчі Луческу. У багатьох людей емоції поступово стабілізуються. Починається в ... Спроби конструктивізма

Вже пройшла доба з моменту призначення Мірчі Луческу. У багатьох людей емоції поступово стабілізуються. Починається в голові вибудовуватись конструктивізм. Нормальне явище для емоційних людей. А вболівальники – люди саме такі. Тим більше Динамо. Бо настраждались за останні роки достатньо. Період надії з’являється саме в такі часи.

Коли знімають одного тренера і призначають іншого. В цей час кожен має можливість включити фантазію і вигадати собі щось цікавеньке. Зрозуміло, що у випадку із Динамо включаються дуже багато різних факторів. Наприклад, більшість втомилась від Динамівських сердець. Хоча для Реброва дійсно робиться виключення. Бо у нього є результати. Та всі ми розуміємо і інше, що тренера рівня Аллегрі запросити в Динамо на сьогодні дуже важко. Бюджет. Тому і варіанти обирались скромні. По запитам. Хоча тренер в умовному Віллем 2 отримує 15 тисяч євро на місяць. І для тренерського цеху це доволі непогані гроші. Зрозуміло, що навіть сьогоднішнє Динамо при ІМС спроможне платити 50 тисяч на місяць. Тому і обираєш тренера від цієї планки. Бо не думаю, що Ребров отримує більше у Ференцвароші.
Але історія доводить вчергове, що закони логіки не діють. Клуб виявився спроможним запросити тренера із зп 250 тисяч євро на місяць. Для прикладу Фавр у Дортмунді заробляє 6 млн на рік. Один із найдорожчих тренерів у країні агресорі Юрій Палич, вже вільний, заробляв 2 млн на рік. Більше заробляє лише Семак, теж 3, як і у нового тренера Динамо. Для прикладу Каштру у шахті заробляє 2,5 млн на рік. Тобто Динамо на сьогодні має тренера із найбільшим окладом. Рахувати чужі гроші – погано. Але якщо навіть Спірідон буде отримувати 500 тисяч на рік – величезні гроші. Це помічник. Про що це говорить? У Динамо з’явились гроші, амбіції?

Ми вже обговорили історію походження грошей. Тому прізвищ я називати не стану. Але дійсно оця крилата фраза «Откуда деньги, Зин?». Вона напрошується. Але треба сказати так, що гроші з’явились. І, безумовно, коли ти запрошуєш такого дорогого тренера, то треба відповідно будувати і команду. Немає сенсу купувати Феррарі, якщо будеш їздити в селі ґрунтовими дорогами з ямами. Треба мати належну інфраструктуру. Прокласти дорогу і їздити у задоволення. Тому легко передбачити, що під такого тренера повинні бути зміни у складі. Впевнений, що півзахист Динамо тренерський штаб абсолютно не влаштує. Ми ж знаємо всі стиль Луческу. Він побудований на тотальному контролі м’яча, на агресії, на високій індивідуальній майстерності, яка вписується у командний малюнок плетіння узорів. Із Сидорчуком, Шепелєвим і Буяльским узорів не намалюєш. Тому вочевидь, що потрібно повністю перезавантажувати середню ось. І це розуміє Луческу. Бо він знає, що без гравців належного рівня не побудувати конкурентну команду.

За добу так багато запитань залишились без відповіді. Які будуть зміни у менеджменті клубу? Мірчу все влаштовує? Чи буде інший спортивний директор? Як буде виглядати відділ селекції? Ми знаємо лише про те, що буде нова команда аналітиків. І ще відомі 2 прізвища із тренерського штабу. Чи залишиться Віталій Кулеба тренером по фізичній підготовці? Яким буде штаб? Раніше в ньому було багато португальців. Яка робота вже розпочалась? Хто на вихід, хто прийде? Часу не так і багато. Тому робота повинна активізуватись. І до виходу команди з відпочинку бажано вже побачити новачків у складі. Хоча, я розумію наскільки це важко. Дійсно є така теорія, що Луческу прийшов навмисно, щоб Динамо таки залишилось без зони ЛЧ. Теоретично це лягає органічно в теорію змов. Та от історія говорить абсолютно про інше. Вся ігрова кар’єра Мірчі пов’язана із Динамо Бухарест. Тут він робив свої перші тренерські кроки, будучи граючим тренером. І перші чемпіонські титули здобуті тренером саме із цією командою. Потім італійський період кар’єри і повернення в Румунію. Однак не в Динамо, в стан принципового суперника. До Рапіда. З яким знову таки здобуте чемпіонство, кубки.

А турецький етап кар’єри? Прийти в Галатасарай, виграти із командою Суперкубок УЄФА, чемпіонство і перейти до принципового суперника, до Бешикташа. І також виграти з ними золото чемпіонату. Цікаво як почувались фани Галатасарая, коли їх тренер перейшов до стану головного суперника? Чи багато було радіючих у стані Бешика, коли до них прийшов тренер з команди ворога? Складна історія. Складна людина. Напевно завжди потрібні виклики?! Тому я б не казав, що для Луческу прихід в Динамо з моральної точки зору є чимось ортодоксальним. Він так робив і раніше.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.07.2020, 16:09
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть