Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Старт сезону у суцільному тумані. Выбор редакции

2020-08-20 13:34 Завтра розпочинається новий сезон. Яким він буде для Динамо? Які особисто в мене емоції перед початком ... Старт сезону у суцільному тумані.

Завтра розпочинається новий сезон. Яким він буде для Динамо? Які особисто в мене емоції перед початком сезону? В міжсезоння було багато емоцій. Прихід Луческу викликав бурю емоцій. Від крайнього негативу, до спроб подивитись на цю історію конструктивно. Практика запрошення тренера з команд принципових суперників далеко не нова у світі футболу.

Тому дійсно після хвилі негативу прийшла надія. Надія на те, що такий матьорий тренер не прийде в Динамо без гарантії якісних трансферів. Задачі то поставлені високі. Як їх виконати із наявним матеріалом? Потрібне підсилення. Зрозуміло і те, що гра Динамо буде абсолютно іншою. Більш динамічною, швидкісною, агресивною. Велика роль флангових захисників, а група атаки – завжди легкі, технічні гравці, які вміють нестандартно мислити. Чи виправдовуються очікування?
Якщо ми спробуємо побачити сучасні тенденції у футболі, то легко побачим закономірності. Серйозний тренер, сильна команда, завжди має стабільні 11 чоловік у старті. Ротація мінімальна. І, як правило, викликана травмами і дискваліфікаціями. Легко спрогнозувати стартові склади Баварії, Барселони, ПСЖ, Інтера, Севільї, Ліону, МЮ, Лейпцигу. Максимальна ротація – 1-2 людини. Але комплект гравців, які тренуються, завжди більше 20 гравців. Впевнений, що основа Динамо в новому сезоні буде так само стабільною.

Чи сформована вже основа? На сьогодні достатньо травмованих гравців, таких як Попов, Миколенко, Циганков, Шабанов, Вербіч, Шепелєв. Всі ці гравці на сьогодні цілком можуть бути у саме цій групі стартових 11. Вже завтра ми побачимо першу пробу пера, першу стартову 11. Так, поки без травмованих. Склад буде експериментальним. Скоріше за все це буде Бущан, Тимчик, Кендзьора, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Буяльский, Дуелунд, Цитаішвілі і Супряга. Єдина спірна позиція – лівий атакуючий півзахисник. Тут цілком можливо може вийти і Де Пена. Основна обойма на підсилення з лавки – Лєднєв, Булєца і Соль. Цілком можливо, що і Циганков, який вже тренується в основній обоймі.

Які позиції є найпроблемнішими? Головна проблемна позиція – опорник. Сидорчук по суті є безальтернативним варіантом. Тому саме сюди б було варто очікувати трансфер. Як і позиція лівого центрального захисника. Однак, може буде зроблена ставка на Сироту. Основа Динамо зазнає незначних змін. По суті, на мою суб’єктивну думку, лише Супряга точно буде головним форвардом. А Тимчик основним правим захисником. Тобто 2 нових гравці в старті. По іншим поки все так і залишиться без змін. Сирота – питання філософське. Однак, хочеться побажати парню відвоювати собі місце в старті. Не думаю, що Цитаішвілі спроможний виграти конкуренцію у Циганкова. Як і Вербіч так само повернеться в основу. По суті в запасі будуть такі активи, як Дуелунд, Булєца, Лєднєв, Цитаішвілі. Це люди, які можуть підсилити гру. Всі молоді.

Я очікував сильні трансфери. Не багато. Особливо сподівався, що змін зазнає центральна ось. Опорник, бокс. Що це будуть сильні гравці із європейським досвідом. Та поки їх немає. Перший трансфер – Костевич. Я так собі і сказав, що це досвідчений гравець в ротацію, на випадок травми Миколенко. Обойма і так завелика. Дуже багато гравців, які не будуть основними. Це нормальна практика. Але не більше 30 гравців, як це є сьогодні у Динамо. Ясно, що треба відпускати чоловік 5-6. Та що я бачу зараз? На носу перші 2 трансфери. Здавалось би, що буде оптимізм. Прийдуть класні гравці. Тим більше, що варіантів достатньо. Ясна справа, що гроші не мої. Власник купує.

Але власник і ставить задачі. Обойма Динамо давно показала свій потенціал. Я точно знаю, що із наявним складом гравців ми не зможемо пробитись в основну сітку ЛЧ, виступити там гідно. Буяльський і Сидорчук – не ті гравці, які спроможні грати на контроль м’яча, в динамічний сучасний футбол. Ця основа не зможе вести боротьбу за золоті нагороди. Талановита молодь потребує, щоб поряд були досвідчені майстри рівня ЛЧ. Тоді ця команда буде спроможна прогресувати. І от 2 трансфери, які вже майже оформлені. Бразилець Клейтон вже на базі. Людина 3 роки не грає. Так, 4-5 років тому він вважався талановитим. Але за 3 останні роки довів інше. Чи можна підсилювати команду такими гравцями? Питання риторичне. Як і трансфер Артема Кравця. Я не буду сперечатись із тим, що Артем дійсно цікавий гравець. Але куди дівати Соля і Русіна? Навіщо така величезна кількість форвардів? Треба розчищати склад. Як і зрозуміло інше, що кращі роки Артема минули. Він тому і був відправлений свого часу з Динамо.

Які підсумки? Дійсно у Динамо є хороша база молодих гравці. Миколенко, Тимчик, Попов, Сирота, Забарний, Вівчаренко, Нещерет, Циганков, Шапаренко, Шепелєв, Цитаішвілі, Лєднєв, Дуелунд, Булеца, Супряга. Всі ці гравці спроможні прогресувати. Високі задачі і абсолютна відсутність якісного підсилення команди. Луческу не зможе виконати ці задачі. Навіть Тухель чи Клопп не зможуть з цього складу витиснути більше. Вони категорично б вимагали 3-4 трансфери досвідчених майстрів. Поряд із сильним дядьками молодь прогресувала б. Але Клейтон і Кравець – точно не ті гравці, які сильніші за начвну молодь. Навпаки. Ці гравці не зможуть дати Динамо якісне підсилення. Я все ще вірю, що будуть придбані сильні гравці в основну обойму. Але із кожним днем ця надія тане. Як і реалізм каже, що без якісного підсилення нас чекає черговий провальний сезон. Нажаль.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.08.2020, 13:34
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть