Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Гент. Десят років потому. Выбор редакции

2020-09-17 22:20 Зараз так багато різних чуток і жодної конкретики. Хоча ні. Перша конкретика – оренда Кадірі. Всі ... Динамо Гент. Десят років потому.

Зараз так багато різних чуток і жодної конкретики. Хоча ні. Перша конкретика – оренда Кадірі. Всі напружено чекають на нові трансфери, а тренер бере і ставить молодих гравців. І з цими молодими гравцями є результат. Ультрас і далі розповідає, що жодні результати не змінять їх ставлення до тренера. Не змінять.

Минулого не закреслити. Але жити одним минулим не можна. Вперше за багато років у Динамо з’явився тренер, який вміє підводити команду до відповідальних матчів. І, не дивлячись на величезну кількість травмованих, на відсутність підсилення, дає результат. АЗ за своїм складом безумовно сильніше за минулорічне Брюгге. Так, є проблеми із глибиною лавки, ігровим тонусом. Та АЗ свідомо відмовились від матчу чемпіонату, від додаткової ігрової практики. Результат здобутий. Я приєднуюсь до думок, що без підсилення намагатись пробитись в групу ЛЧ – авантюра. Авантюрою я б назвав і гру із тим центром в захисті, який зіграв проти голландців. Забарний 18 років, Миколенко 21. Обидва майже без практики. Миколенко востаннє грав у центрі дуже давно. Пара Забарний і Миколенко не провела разом жодного матчу. І тут така авантюра. Вміє Луческу дивувати.
Я не хочу співати оди тренеру. Та й я також пам’ятаю його 13 років у шахті. Далі Динамо чекає Гент. І зараз вже понеслось, що Гент – не АЗ, що ми легко пройдемо бельгійців. Чули, читали? Таке ставлення до суперника – відсутність поваги. Наш суперник перебуває у схожому стані із Динамо останніх декількох років. Це так здається. Тренер, який привів команду до останніх успіхів, при якому зростали гравці, який робив ставку на наших Пластуна, Безуса і Яремчука, був звільнений в серпні місяці. На його місце взяли Ласло Болоні, який встигнув дуже швидко пересваритись із всіма в Генті. І за декілька днів до матчу із Рапідом він також був відправлений у відставку. Результати Генту у цьому сезоні – 16 місце у чемпіонаті після 5 турів. У матчі ЛЧ команду очолив колишній асистент Болоні Вім Де Декер. Думаю, що від результатів гри з Динамо буде залежати його подальше кар’єра. Та ми бачимо, що за декілька тижнів 3-й тренер очолює команду. Шокотерапія?

Кожен новий тренер – перебудова. Перебудова під час сезону – завжди стрес. Якщо подивитись по складу, то Гент увійшов в сезон із достатньо оновленим складом. Пішов основний воротар. Зараз грає Роеф, але ж не випадково підписали в кінці серпня збірника Туреччини воротаря Болата. Так само у захисті грає новий лівий захисник, а проти Рапіду замість нашого Пластуна зіграв ще один новачок Арсланагіч. Так само і у півзахист прийшов опорник Ніколас Доршх, вихованець Баварії. Але основною втратою команди є продаж лідера, людини яка тягнула команду останні декілька сезонів, я про канадця Жонатана Девіда. Це молодий гравець, який по суті був одним з двох топових гравців у цьому складі. А по суті – був лідер. Я б сміливо сказав, що він один вартий всієї атакуючої трійки АЗ. Наразі Гент знаходиться у пошуках людини, яка потягне команду в новому сезоні. Яремчук теж хоче піти. Це все про ситуацію. Вона дійсно складна.

Схема раніше була класична для Бельгії 4-3-3. Але у матчі із Рапідом новий тренер зіграв 4-4-2. Я б навіть сказав 4-3-1-2. Одночасно у 3 опорні півзахисники, у 2 висунутих вперед високих, потужних центральних форвардів. Відповідно і гра побудована на навісах, на стандартах, на вміння форвардів зачепитись попереду, скинути на хід швидкісним гравцям півзахисту, фланговим захисникам. Але передбачити цю команду у діючих умовах важкувато. Рівень гравців відомий, але новий тренер – нові підходи, моделі. Він буде робити щось своє із Гентом. Тому зараз – команда загадка. Якщо АЗ був передбачливим, то Гент – абсолютно інша історія. Пройдемось по персоналіях. Тут є відоме тріо українців. Пластун, Безус і Яремчук. Двоє останніх відверто вболівають за Динамо. Побачимо їх професіоналізм. Для Романа Яремчука – буде справжнє випробування. Я б виділив центр захисту. І Пластун, якщо він гратиме, і старий знайомий зі Славії камерунець Майкл Нгаде-Нгаджуі, - високі, міцні гравці, які дуже добре виглядають у силовій боротьбі, на другому поверсі. У півзахисті виділяється також наш старий знайомий Свен Кумс. Це опорник із хорошим ударом, поставленим пасом. А новим лідером хочуть зробити грузина Гіоргі Чакветадзе. Атакуючий півзахисник із прекрасною швидкістю, гарним технічним оснащенням. В матчі із Рапідом його винесли з поля на руках. Тому чи відновиться він до матчів з Динамо – велике питання.

І, безумовно, по суті лідера цієї команди, Романа Яремчука. Вихованця академії Динамо, який так і не скористався своїми шансами в Динамо. Пара Яремчук і Девід доповнювала один одного. Роман – класичний форвард динамівської школи. Хороша технічна оснащеність, висока індивідуальна майстерність. Все це на фоні габаритів, вміння закрити корпусом, протиснути, качнути, віддати якісний пас на загострення, сильна гра на другому поверсі. Можливо за технічним оснащення Яремчук і поступається Мілевському, але виграє за рахунок більшої агресії і вміння протискати оборону силою, особливо у грі головою. Легко захисту Динамо точно не буде.

Гру проти Генту важко передбачити. Динамо зараз має багато травмованих. Команда будується. Гент штормить і йде пошук нового лідера атак. Що виходить у підсумку? Перший матч – точно буде розвідка боєм. Не думаю, що бельгійці полізуть вперед. Буде багато тактичної боротьби. І тут важливе вміння тренера правильно вибудувати тактику на матч. Хоча і зрозуміло, що Динамо виступатиме фаворитом на папері. Побачимо як це буде реалізовано на полі.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.09.2020, 22:20
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть