Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Вимальовується репертуар

2020-09-20 23:57 Очільник «Динамо» перед матчем з АЗ висловився у тому розумінні, що голандцям у цьому поєдинку буде ...

Очільник «Динамо» перед матчем з АЗ висловився у тому розумінні, що голандцям у цьому поєдинку буде нелегко, бо динамівці дуже мотивовані. А саме «Динамо» при цьому обрало досить обережну тактику, яка усе ж привела до перемоги. Перед матчем зі «Львовом» Луческу сказав, що львів’яни дуже мотивовані. І це можна було зрозуміти так, що киянам буде ще важче, аніж голандцям у матчі з «Динамо».

Так і виявилось. Хоча перемоги усе ж удалося досягти.

Отож потроху... репертуар вимальовується. Ну, не завжди ж духовому оркестру колискові грати! Можна ж і щось танцювальне відчебучити.

А мені пригадався телеепізод ще радянських часів. Олімпіада. Бокс. Фінальний поєдинок. Один з радянських боксерів (здається, з Киргизії) обрав досить незвичну тактику. Сам не атакував. Чекав поки почне атакувати суперник. А коли суперник зважувався на атаку, то відразу ж... рішуче діяв – на випередження! І атакував сам. Чим зумів поламати своєму опоненту всю «гру» і досягти, врешті-решт, золотої олімпійської медалі.

Гра «Динамо» і у матчі з «Десною», і у матчі зі «Львовом» до певної міри нагадувала вищезгаданий телеепізод. Пресинг команд-суперників у попередньому сезоні був для «Динамо» річчю вельми неприємною. Але ж і «Динамо» тоді атакувало надто відверто, майже не ховаючи своїх намірів. Адже і керували командою тоді такі щирі і наївні «динамівські серця», а не хитрий і підступний лис, який очолив команду потім. А пресинг ефективний саме тоді, коли атакують рішуче і недвозначно, а не тоді, коли уважно придивляються... де саме і як саме атакувати.

Отож динамівці, заволодівши м’ячем, атакувати не поспішали. А ніби припрошували суперника – ви хочете пресингувати?! То запрошуємо вас, друзі... до високого пресингу! Ви як? Не проти?!

І тільки суперник починав здійснювати оцей вищезгаданий високий пресинг, як відразу ж передача мало не через все поле. Передача, що хоч, може, і не приносила результату, але ж змушувала суперника не втрачати пильності і остаточно не розвішувати вуха. Олександр Хацкевич при всій суворій критиці на нього залишив у динамівській історії нев’янучий слід. Футбол, який «Динамо» показувало при ньому, болільники називали і бульбабол, і хацкеначчо. І, може, ще якось. Але по суті це був досить таки одноваріантний футбол. І це і фахівці, і уважні до гри болільники не раз відзначали. А як щодо другого варіанту?!

«Динамо» у поєдинках з «Десною» і «Львовом» мало... і нагоду, і можливість, і потребу продемонструвати і другий варіант своєї теперішньої гри. Це коли треба, врешті-решт, суперника притиснути до його воріт і усе ж додушити... Ну, як безжальний удав бідолашного кролика.

І якщо гра динамівців за другим варіантом у матчі з «Десною» була надто прямолінійною і результату не дала, то гра за другим варіантом з командою «Львів» була значно цікавішою, переконливішою і ефектнішою. І навіть ефективнішою. Гол, який вирішив справу, був забитий Шапаренком зі штрафного. Але ж штрафний був призначений у точці, зручній для удару, і це стало наслідком активності усієї команди.

Треба відзначити і Бущана. Я уперше бачив, щоб воротар так націлено, вдумливо і актуально робив передачі у атаку своїм соратникам по команді. І робив це кілька разів. Щось подібне Луческу практикував і у «Шахтарі». Але П’ятов, на мою скромну думку, дуже поступається Бущану в цьому елементі гри. Бо Бущан... якщо програє конкуренцію Бойку у воротах... міг би спробувати себе і у ролі плеймейкера.

Отож репертуар духового оркестру потроху... вимальовується. Але, мабуть, ще не все з цього репертуару нам продемонстрували. Не знаю, чи добре мотивований бельгійський «Гент», а матч з цією командою буде важким. Так, бельгійці… дуже мотивовані. Але усе ж... не втрачаймо надії!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.09.2020, 23:57
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть