Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Гімн Ліги чемпіонів УЄФА Выбор редакции

2020-10-20 10:18 Гімн Ліги чемпіонів УЄФА

https://www.youtube.com/watch?v=B0cUafg_FZU

2CELLOS performance at the 2018 UEFA Champions League Final

Гімн Ліги чемпіонів УЄФА (англ. UEFA Champions League Anthem) — композиція, яка створена

англійським композитором Тоні Бріттеном в 1992 році, коли Кубок європейських чемпіонів було перетворено на Лігу чемпіонів.

У 1992 році

Бріттену доручили створити композицію, яка б нагадувала творчість

Георга Фрідріха Генделя — великого німецького композитора епохи бароко, котрий протягом тривалого часу жив і працював у Англії.

(Ге́орг Фрі́дріх Ге́ндель (нім. Georg Friedrich Händel; 25 лютого (5 березня) 1685, Галле, Німеччина — 14 квітня 1759, Лондон) — німецький та англійський композитор епохи бароко, який народився і вчився в Німеччині, а жив і працював у Великій Британії. Гендель поряд з Йоганом Себастьяном Бахом та Антоніо Вівальді вважається найбільш плодовитим та впливовим композитором свого часу. Його основний творчий доробок охоплює 42 опери та 25 ораторій, серед яких найбільш відома — «Месія» з хором «Алілуя!» — на тексти Біблії короля Якова, яка звичайно виконується на Різдво Христове. Творчість Генделя глибоко вплинула на багатьох пізніших композиторів, включаючи Гайдна, Моцарта і Бетховена)

https://www.youtube.com/watch?v=nWfKOR8f_xc&hd=1

Himno de la UEFA Champions League en las finales de 2009, 2010 y 2011

El himno de la Liga de Campeones de la UEFA impone más que nunca en las finales de Roma (minuto 0:07), Madrid (minuto 0:58) y Londres (minuto 1:49).

2009: Andrea Bocelli, 2010: Juan Diego Flores, 2011: All Angels

Бріттен адаптував частину твору Генделя — «Садок-Священик»

(англ. Zadok the Priest) з «Коронаційного гімну». В записі гімну взяли участь Королівський філармонічний оркестр та хор Академії Святого Мартіна.

«В композиції лише один запозичений елемент у Генделя — це поступово наростаюча фраза, яка зустрічається на її початку, а решта музики лише моє власне натхнення, — говорить Тоні Бріттен.

— Такий стиль народила моя підсвідомість, тобто я не сидів і не думав, що оцей акорд мені подобається то ж треба взяти собі».

«Звук підкріплюється вокальною лінією, яка не має нічого спільного з Генделем,

спільною є лише манера виконання», — зазначив Тоні Бріттен.

https://www.youtube.com/watch?v=bhpV9hqQG7I

UEFA Champions League Anthem - Epic Version

Виконується трьома мовами — французькою, німецькою та англійською.

Гімн Ліги чемпіонів має чимало різних інтерпретацій та обробок: коротка версія, яку доводиться чути за лічені хвилини перед матчами, електронна версія, інструментальна та інші.

Повна версія гімну триває 3 хвилини і складається з двох коротких куплетів і приспіву. Оригінальна версія гімну ніколи не випускалася як комерційний продукт. Однак, оригінальний твір «Zadok the Priest» у виконанні хору Академії Святого Мартіна можна почути у альбомі World Soccer Anthems, що вийшов у 2002 році.

https://www.youtube.com/watch?v=MiXgOQ9_-RI&list=RDMiXgOQ9_-RI&index=1

Zadok the Priest — Choir of Westminster Abbey
4,158,203 views

[Садок-священик (англ. Zadok the Priest) - гімн, написаний Георгом Фрідріхом Генделем в 1727 році з нагоди коронації англійського короля Георга II. Урочистий твір на біблійну тему. Події, описані в Біблії (Третя книга Царств, глави 1 і 2) оповідають про сходження царя Соломона, сина Давида на престол Ізраїлю і Іудеї.]

Оригінальний текст

Ce sont les meilleures équipes Sie sind die allerbesten Mannschaften The main event! Die Meister Die Besten Les meilleures Équipes The Champions! Une grande réunion Eine große sportliche Veranstaltung The main event! Ils sont les meilleurs Sie sind die Besten These are the champions! Die Meister Die Besten Les meilleures Équipes The Champions! Die Meister Die Besten Les meilleures Équipes The Champions!

Український переклад

Це кращі команди (фр.) Це кращі команди (нім.) Головна подія! (англ.) Чемпіони (нім.) Кращі (нім.) Великі команди (фр.) Чемпіони! (англ.) Велика зустріч (фр.) Велика спортивна подія (нім.) Головна подія! (англ.) Вони кращі (фр.) Вони кращі (нім.) Вони чемпіони! (англ.) Чемпіони (нім.) Кращі (нім.) Кращі команди (фр.) Чемпіони! (англ.) Чемпіони (нім.) Кращі (нім.) Кращі команди (фр.) Чемпіони! (англ.)

У Ерлінга Голанда гімн ЛЧ - мелодія будильника: «У мене завжди ідеальний початок дня».

Англійські ЗМІ в своїх матеріалах про гімн часто наводять слова Гарета Бейла про те, що бажання регулярно грати під гімн ЛЧ було однією з причин його переходу в «Реал».

Зінедін Зідан називав гімн чарівною музикою, говорив, що композиція відразу ж заворожує.

Ліонель Мессі говорив, що, слухаючи його на полі, розумієш, наскільки важлива гра чекає.

Луїс Суарес вважає, що гімн чується приголомшливо.

Тіаго Сілва говорив про мурашки під час прослуховування.

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_Anthem

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%96%D0%BC%D0%BD_%D0%9B%D1%96%D0%B3%D0%B8_%D1%87%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%96%D0%BE%D0%BD%D1%96%D0%B2_%D0%A3%D0%84%D0%A4%D0%90

https://gol.ru/materials/6800-istorii-vokrug-gimna-lc

https://en.wikipedia.org/wiki/George_Frideric_Handel

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3_%D0%A4%D1%80%D1%96%D0%B4%D1%80%D1%96%D1%85_%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.10.2020, 10:18
Internat
Автор:
(Internat)
Статус:
Наставник (3798 комментариев)
Подписчиков:
7
Медали:
Выбор редакции × 3

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть