Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зелені орли Выбор редакции

2020-10-27 08:12 Ferencvárosi Torna Club – найтитулованіший угорський клуб. Перший успішний період угорського футболу був у 30-х роках. ... Зелені орли

Ferencvárosi Torna Club – найтитулованіший угорський клуб.

Перший успішний період угорського футболу був у 30-х роках. Саме тоді збірна Угорщина вийшла до фіналу Кубку світу 1938 року. Тоді ж і «Ференцварош» двічі перемагав у Кубку Мітропи. В цей період за «фраді» виступав славетний бомбардир Дьордь Шароші.

Після Другої світової війни настала ще більш успішна епоха. Правда «Ференцварош» відійшов в тінь. Лідером угорського футболу того часу став «Гонвед». Знову збірна Угорщини вийшла до фіналу Кубку світу.

Золота ера для самого «Ференцвароша» настала в 60-і. За ту команду грав Флоріан Альберт – єдиний угорець, що отримав «Золотий м’яч» (1967). В 1965 році здобули Кубок ярмарок. В фіналі обіграли «Ювентус» (1:0). Через три роки знову вийшли до фіналу цього ж турніру. Але цього разу поступились англійському «Лідс Юнайтед» (0:1, 0:0).

Як це було…

14 травня 1975 року. Базель. «Санкт-Якоб Штадіон».

«Динамо» (Київ) – «Ференцварош» (Будапешт) – 3:0 (Онищенко,18,39, Блохін,67)

«Динамо»: Рудаков – Трошкін, Матвієнко, Решко, Фоменко – Коньков, Мунтян, Колотов, Буряк – Онищенко, Блохін. Тренер: Лобановський

«Ференцварош»: Геці – Мартош, Медьєс, Патакі, Раб – Нілаші (Онхаус,61), Юхас, Муха, Сабо – Мате, Мадьяр. Тренер: Дальнокі

Коли вже почався закат угорського футболу відбулась єдина зустріч «Ференцвароша» з київським «Динамо». Це сталося у фіналі Кубку володарів кубків 1975 року. Наша команда, як відомо, виявилась значно сильнішою (3:0). Сам вихід до фіналу вже вважався великим успіхом для угорців.

Далі «Ференцварош» почав втрачати позиції. Одного разу вдалося блиснути. В 1995 році подолали в кваліфікації «Андерлехт» і вийшли в груповий турнір ЛЧ.

Повторити подібне досягнення вдалося лише через 25 років. Руку до такого звершення доклав український тренер Сергій Ребров. За ці 25 років відбулося справжнє падіння. Федерація футболу Угорщини відправила клуб в другий дивізон (вперше в історії). Через три роки «Ференцварош» повернувся. Хто стоїть за цим успіхом? Кажуть, що правляча партія «Фідес» в особі Габора Курбатова. Вболівальники влаштовували регулярні акції протесту проти Курбатова (адже багато темних сторінок в його біографії).

Лідери команди

Герге ЛОВРЕНЧИЧ. 32 роки. Захисник. Капітан команди. Розпочинав як вінгер. Але у «Ференцвароші» перекваліфікувався в флангового захисника. Гравець збірної Угорщини.

Олександр ЗУБКОВ. 24 роки. Вінгер. Вихованець донецького «Шахтаря». Ішов звичною доріжкою. В «Маріуполі» зарекомендував себе з найкращої сторони. Не захотів зугубити кар’єру і поїхав в Європу. Вже за рік став лідером «Ференцвароша», та потрапив у збірну України. Ще рік-два і зможемо побачити Олександра в топ чемпіонатах.

Ігор ХАРАТІН. 25 років. Опорник. А це вихованець «Динамо». По протекції Реброва опинився в «Ференцвароші». Також основний гравець команди. Дебютував в збірній цієї осені.

Міха БЛАЖИЧ. 27 років. Центральний захисник. Гравець збірної Словенії. Вже три роки грає в Будапешті.

Роберт МАК. 29 років. Вінгер. Ось як виріс статус «Ференцвароша» - вдалося підписати такого відомого гравця. Більше 50 матчів за збірну Словаччини. Забивав збірній Україні в Києві в 2015 році переможний гол.

Токмак НГУЕН. 27 років. Вінгер. Дуже додав в цьому сезоні. Забиває важливі м’ячі. Родом з Кенії. Але має можливість виступати за Південний Судан. Знайшли його в Норвегії. Такий тепер світ.

Головною «зіркою» команди вважають не футболістів, а тренера – Сергія Реброва. Український тренер вивів «Ференцварош» на небачену висоту. Саме тому нам й так цікаво, як відбудеться протистояння з київським «Динамо».

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.10.2020, 08:12
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (788 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 141
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть