Популізм на кожному кроці і футбол не для всіх...

Темы:
Лига чемпионов, Динамо, Барселона

Напередодні матчу з Барселоною я хочу обговорити доволі болючу тему для мене. Можливо, що і для більшості вболівальників. Ми живемо в такі часи, що футбол – розкіш. Похід на футбол в наші часи – недосяжна мрія. Так, декому дійсно пощастило в цьому році побачити матч Динамо проти Юве. Це був такий ковток повітря серед суцільних заборон.

Тут можна сперечатись із доцільністю заборон відвідувати футбольні матчі на відкритому повітрі, з дотриманням правил сидіння через місце. Хай навіть в масці на відкритому повітрі. Зрозуміло, що безпека завжди на першому місці. Але при тому, що якщо людина в Києві їде на червоній лінії метро зранку від м. Лісова до м. Академмістечко, а ввечері назад. При цьому їде до метро на забитій маршрутці в обидва боки, то в метро їхати біля 1 години, на маршрутці з Троєщини ще хвилин 30-ть. Тому по суті кожна така людина проводить у замкнутому просторі, в доволі таки забитих людьми приміщеннях, більше 3-х годин. Те ж саме можна сказати і про синю лінію від Героїв Дніпра до Теремків. І так кожного дня. Плюс прямі контакти на роботі з іншими людьми, які так само контактують з сотнями людей в транспорті, магазинах…. Але карантин вихідного дня, який призводить до того, що в будні в перукарнях, спорт. залах, музеях, театрах, магазинах в ТРЦ, кінотеатрах… просто набагато більше народу. Карантин вихідного дня – як футбол без глядачів. Популізм.
І от я, як і більшість адекватних людей, не можу піти на футбол. Є ж правила і закони, яких треба дотримуватись. На стадіонах можуть бути присутніми лише футбольні команди і пов’язані з ними люди. Я про штат команди, про телевізійні служби, журналістів, медичні служби, служби охорони порядку. Але є особливі люди, яким можна відвідувати футбол. Не кажу про правила, які вони не дотримуються, бо сидять не дотримуючись відстані, без масок. Ці люди взагалі не мають жодного стосунку до Динамо.
В наш час є такі люди. Депутати, боксери, друзі депутатів і їх дружини, діти, які сидять в ложах, яким фу-фу дозволяє ходити на футбол і дивитись стільки, скільки хочеться. В умовах рівних можливостей і прав ця каста «особливих» людей, абсолютно не відчуває дискомфорту. Вони як ходили на футбол, так і ходять. Впевнений, що і завтра ця групка «особливих» від опзж і слуг народу буде насолоджуватись ЛЧ на стадіоні. Бо їм можна. Вони не такі як всі, вони позазаконом.

Чого чекати від матчу з Барселоною? Я знову хочу наголосити, що тести на ковід можуть все змінити і Динамо може не набрати потрібної кількості гравців, хоча Циганков і Сидорчук з негативними тестами все ж зміцніли потенціал команди якщо не по готовому складу, то точно по тим 13 здоровим з групи А. Іспанський гранд може і приїхав без ряду основних гравців, особливо це стосується захисту, та це абсолютно конкурентна команда. Бо група атаки з Коутіньо, Трінькао, Дембелє і Грізманом може перемогти будь-якого суперника.

Відсутність Мессі, як одного з найкращих гравців в історії футболу, і Фаті, як одного з найталановитіших молодих гравців сучасності, який хоче і може увійти в коло кращих гравців в історії, - проблема. І справи у Барси в чемпіонаті надзвичайно сумні. Тому проти нас можуть грати більш молоді гравці, або датчанин Брейтвейт. Справи у каталонців в ЛЧ дозволяють дати відпочити декому з лідерів. Але ж і Динамо зараз грає без величезної кількості основних гравців. Для молоді Барселони будуть шанси показати себе. Для молоді Динамо шанси зачепитись на результат. Тому шанси є. Буду вболівати за Команду! Хай і не на стадіоні.

Дякую за увагу!

Автор: (yarameel)

Статус: Наставник (4462 комментария)

Подписчиков: 40

52 комментария
Лучший комментарий
  • Andrey Bogushevsky(bam73) - Эксперт
    23.11.2020 20:56
    У каждой медали две стороны. Я помню когда в марте объявили тур без зрителей. Ой, сколько было возмущавшихся. Сколько людей рассказывали что в метро больше шансов заразиться чем на стадионах...Когда через пару дней, видимо по просьбам этих возмущенных, закрыли метро....все немного обхезались. Уже стадионами никто не возмущался. Люди поняли разницу. Не попасть на работу и на футбол, не совсем тоже самое. Сели на два месяца в попу...Метро открыли... Что по второму кругу? У нас разрешали игры со зрителями. Клубы типа "несли ответственность" за соблюдение карантинных норм. Динамо УЕФА за несоблюдение с Юве выписало штраф. УАФ выписало кому-то? Или там соблюдались? Угу... Стадо овец идущих за бараном. Так барану место в больнице и аппарата для вентиляции лёгких нашлось, а овцам никто и ничего не обещал...
    • 14
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии