Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Як ви оцінюєте роботу медичної служби Динамо? Выбор редакции

2021-03-02 14:23 У футболі немає бути дрібниць. Кожна деталь важлива. Якщо ж казати про спортивну медицину, то це ... Як ви оцінюєте роботу медичної служби Динамо?

У футболі немає бути дрібниць. Кожна деталь важлива. Якщо ж казати про спортивну медицину, то це є взагалі надзвичайно важливим фактором. Багато років в Динамо головним лікарем був Леонід Миронов. Почав він працювати в Динамо у 2011 році, в 2017 став головним лікарем, а в грудні 2020 закінчив із спортивною медициною на рівні футбольних клубів.

Одіозна фігура у світі спортивної медицина. Можна сміливо казати, що це сильний фахівець, як для України. За його спиною робота в плаванні, гандболі, баскетболі. Працював він у медичних службах багатьох ФК нашого чемпіонату, від Вінниці до Одеси, навіть у Владикавказі встигнув попрацювати. Але у нього були проколи. І тут навіть мова не про встановлення правильного діагнозу чи про надання першої допомоги. Леонід Андрійович прийняв безпосередню участь у дискваліфікації Артема Бєсєдіна на рік. Лікар такої кваліфікації припустився жахливої помилки.
Не було ніяких таємниць у тому, що Динамо буде шукати нового фахівця на цю посаду. Робота медичних служб Команди давно викликає багато запитань. Бо завжди дуже багато травмованих гравців. Мірча Луческу, коли очолив Динамо, то озвучив цю проблему публічно. Треба якісніше готувати гравців до тренувань. Тому не було дивним, що пошуки тривали. Як відомо, що в кінці вересня в Київ приїхав фахівець з Австрії, з рекомендаціями від самої Баварії. Приїхав, побачив все, висунув свої умови, які клуб чи то не потягнув, чи то не забажав мати справу з його програмою і вимогами. Цю таємницю знає обмежене коло людей. Ми маємо лише факти. Він не очолив медичну службу Динамо.

В січні місяці засвітився на медогляді новий лікар. Анатолій Жучка. Людина абсолютно невідома широкому колу у світі футболу. Можливо, що серед читачів є люди, які знають краще цього лікаря. Гугл про нього нічого не знає. Офіційна сторінка Динамо каже лише про вік. Непомітні зміни таки відбулись. Головним лікарем у 2020 році призначили Андрія Шморгуна, який вже багато років працював старшим лікарем. В штабі медичному з’явився і його старший брат Ігор Шморгун, який до цього працював в молодіжній команді. Штат обновився. Залишився лише Володимир Малюта. Він в Динамо з 1975 року. Легендарна постать. 79-ть років. Людина надзвичайно добра, розумна, досвідчена. Носій Динамівських традицій. Та наразі він виступає більше як координатор і консультант. А керує всім родина Шморгунів.

Наша родина не така далека від медицини. Та й дід багато років працював хірургом в інституті Шалімова. Але робити висновки, ставити діагнози – робота фахівців. Особисто я хочу відзначити декілька деталей. На сьогодні в першій команді Динамо 6 травмованих гравців. Ситуація по Миколенка наразі невідома. У жовтні-листопаді ми побачили як ковід-19 по суті рубанув по команді. Розповідають, що в клубі дотримуються протоколів безпеки. Та чомусь ковідом перехворіла майже вся основна обойма. І сталось це в період найвідповідальніших матчів.

Що мене дивує завжди по травмам Динамо? Наприклад Беньямін Вербіч. Він отримав свою травму на перших зборах в ОАЕ. Медична служба сказала, що словенець має невелике ушкодження. І вже в кінці зборів в Туреччині він зможе повернутись в основну групу. Збори в Туреччині закінчились 8 лютого. Сьогодні 2 березня. Питання повернення Вербіча в основну обойму і далі залишається невідомим. Це слова головного лікаря першої команди. Він не може точно передбачити дату повернення гравця до тренувань без обмежень. Таке дійсно може бути. Як одиничний випадок.

Тудор Балута. Румун, якого підписало Динамо в річну оренду. Він був презентований як гравець кращий за Просінечки. Звісно за потенціалом. Але на перших зборах його організм не витримав навантажень. Почали розслаюватись кістки. Було вирішено накласти гіпс і дати місяць на реабілітацію. Місяць пройшов. Гіпс зняли. Результатів це не дало. Гравцю зробили операцію. За попередньою інформацією він повернеться в кінці квітня.

Микита Бурда. Важка травма в серпні, порвав ахілл. Гравець відновлювався в реабілітаційному центрі в Сербії. Повинен був повернутись 1 березня. Але вчора я дізнався, що в січні місяці Микиті зробили ще одну операцію, бо попередня була проведена невдало. Раніше липня місяця гравець не повернеться до тренувань з основною групою.

Про Костевіча взагалі важко щось казати. Його взяли вільним агентом. І він порвав хрести навіть не на тренуванні з основою. Десь в Польщі. Підписали гравця, який по суті до кінця року не зіграє. Можна побачити в інстаграмі, що він проходить реабілітацію в Польщі. Активно працює. Але підписали гравця, який одразу вилетів. Як і Балута.

Денис Гармаш – ще одна історія. Вже 1,5 місяці Денис відновлюється. Кажуть, що скоро почне тренуватись без обмежень.

Денис Попов. Знову ми маємо ситуацію, коли є попередні діагнози і строки. Ден зіграв в домашньому матчі проти Брюгге 2 тижня тому. Потім він не потрапив у заявку на матч із Десною. Офіційна версія – дали відпочити. Поїхав він і у складі делегації, яка відправилась в Брюгге. Оптимістично. Значить дійсно відпочивав, готувався? Але ні в матчі з Брюгге, ні в матчі з Львовом ми його в заявці так і не побачили. Головний лікар команди озвучив першого березня, що відновлення Попова – мінімум 3 тижня.

Тепер Віталій Миколенко. Він теж відпочивав зі Львовом. Не хочеться проводити аналогії. Дай Бог, щоб все було добре. Якщо ж ми подивимось на молодіжну команду, то зараз там є Антон Боль, який в 17 років вже порвав хрести, і Артем Шулянський, який порвав їх у 19. Не так давно відновились від таких травм Володимир Бражко і Максим Завгородній.

І як не згадати Олександра Тимчика. Місяць Олександр був гравцем старту Динамо. Зіграв прекрасні матчі за Збірну України. Визнаний кращим гравцем матчу проти Швейцарії. Повне навантаження без замін. І важка травма ахіллу. На словах медичної служби він вилетів на 3 тижня. 3 тижня пройшло і, як виявилось, діагноз поставили невірний, реабілітацію призначили невірну. Все набагато складніше. Гравцю зробили операцію. Як кажуть з джерел, що Олександр через таку реабілітацію міг закінчити з футболом. Взагалі не ходити. Операція пройшла. Гравець повинен був розпочати тренуватись без обмежень вже на перших зборах в січні. Та от працювати без обмежень він розпочав тільки останні декілька тижнів. Вже з’являється в заявці. Чекаю його на полі. Для мене він є гравцем старту Динамо і Збірної.

Що входить в обов’язки медичної служби команди? Правильна підготовка гравців до тренувань і матчів, я про розігрів, масаж. Вітаміни, які підкріплюють організм. Правильне харчування. Екстрена допомога під час тренувань і матчів. Відновлення після матчів, зняття навантажень, тонус організму. Знову всі ці вітамінні комплекси. Встановлення правильних діагнозів, методик лікування травм. Вибір лікарів і клінік, де робити операції згідно діагнозів. І якісна реабілітація. Ви бачите це в Динамо? Ви вважаєте медичну службу готовою і якісною для роботи на такому рівні? Вважаєте результати задовільними? Я не фахівець. Але для мене це все виглядає доволі суперечливо. Тому чекаю на оцінку медичного штабу Динамо від профільних фахівців.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.03.2021, 14:23
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть