Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Філіни? Суомі!

2021-03-28 18:38 Наступний суперник збірної України в обличчях. Есс ЙОРОНЕН. 28 років. Воротар. За відсутності Лукаша Градецкі став ...

Наступний суперник збірної України в обличчях.

Есс ЙОРОНЕН. 28 років. Воротар. За відсутності Лукаша Градецкі став основним. В юному віці перебрався в Англію. Але не скоро зацікавив когось серйозного. Датські "Хорсенс" і "Копенгаген" не були вершиною його мрій. І він переїхав до Італії. Щоправда до Серії В.

"Брешиа" ставить завдання повернутися в еліту, та поки безуспішно.

Йоона ТОЙВІО. 33 роки. Центральний захисник. Ветеран збірної. Подавав надії в юні роки. Але рівень "АЗ" не потягнув. Тому фактично всю кар'єру проводить в Скандинавії: "Юргорден", "Мьольде", "Хаккен". З досягнень лише чемпіонство та два кубки в Норвегії. Для фінів цього досить, щоб бути основним у збірній.

Юкка РАЙТАЛА. 32 роки. Центральний захисник. Також ходив у перспективних. Після "ХІКу" попав на олівець багатьох скаутів. Але ніде в Європі так і не закріпився. В результаті плюнув на все і... перебрався на інший континент! В МЛС. Там схоже він знайшов психологічну рівновагу.

Паулюс АРАЮУРРІ. 32 роки. Центральний захисник. Фіни беруть кількістю. Майстерних захисників небагато. Паулюс також грав в основному в Скандинавії. Ще був польський "Лех". Там він навіть став чемпіоном Польщі. На закаті кар'єри вирішив погрітись на сонечку - грає на Кіпрі за "Пафос" нашого Рудька.

Ніколай АЛХО. 28 років. Правий захисник. А цей смуглявий хлопець прославився не лише футболом. Його музичний сінгл став вірусним в соцмережах. Довго виступав за "ХІК". Та минулого року таки вирішив змінити обстановку і перейшов в угорський "МТК". Такий юркий хлопець. Фінський Караваєв.

Ніколас ХЯМЯЛЯЙНЕН. 24 роки. Лівий захисник. Грає за "КПР". Хоча й не найвищий дивізіон та все ж Англія. За збірну почав грати тільки останнім часом. Фінські хлопці відстоюються, як гарне вино, довго.

Глен КАМАРА. 25 років. Півзахисник. Вихованець лондонського "Арсеналу". Виділяється особливо. І не тільки зовнішнім виглядом. Його ви одразу помітите. Стівен Джерард робить на нього ставку в "Рейнджерс". І не даремно. Вже чемпіон! Мріє повернутись в Англію. Яке тут вже "Динамо".

Йоні КАУКО. 30 років. Півзахисник. Високий, атлетичний. Доповнює Камару. Виборює м'яча, а там уже партнер тягне його вперед. Вибрав шлях до вершин через другу Бундеслігу. Та все одно на більше, ніж датський чемпіонат, не витягує.

Робін ЛОД. 27 років. Півзахисник. Ще один МЛСівець. Грав за іменитий "Панатінаїкос". Щоправда в не найкращі для того часи. І що то фінів так тягне в Америку? На хокеїстів рівняються? Але у футболі дещо інша географія.

Йоель ПОХЬЯНПАЛО. 26 років. Нападник. Єдиний гравець з топ ліги. Грає за берлінський "Уніон". Пробував сили в Леверкузені. Не потягнув. Холланд на мінімалках.

Теему ПУККІ. 30 років. Нападник. Єдина зірка збірної. Ще трохи і переплюне Літманена. Не такий майстерний, але забивний. Рівень топового на ті часи "Шальке" не витримав. А от для датського "Брондбю" він став перлиною. І ось золотою серединою став англійський "Норвіч", який зараз на межі АПЛ і чемпіоншипу.

Маркку КАНЕРВА. 56 років. Тренер. Вже вписав своє ім'я в золоту книгу фінського футболу вивівши збірну на великий форум. Вперше в історії! Як футболіст був твердим гравцем основи "ХІКу" і збірної країни. Тренерську кар'єру пов'язав зі збірними. Спочатку була молодіжна, потім асистент тренера у головній і нарешті головний тренер.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.03.2021, 18:38
28.03.2021, 18:38
364891 1 auto-andrej-kan
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (788 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 141
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть