Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Заручники геморою Выбор редакции

2021-04-22 10:05 Наведену тут картинку було вміщено на сторінці ФБ «WBC Ультрас Динамо» ще до матчу з Агробізнесом. ... Заручники геморою

Наведену тут картинку було вміщено на сторінці ФБ «WBC Ультрас Динамо» ще до матчу з Агробізнесом. Скільки можна судити з матеріалів сторінки, власне результати гри Динамо цікавлять так званих «Ультрас Динамо» в останню чергу. Бо перед кубковим півфіналом вони недвозначно заявили: «Ми й надалі відмовляємося підтримувати команду і це буде тривати до тих пір, поки ганебний румун є головним тренером Динамо.

Нехай він виграє навіть Супер Лігу Європи - ми від своїх принципів не відмовимося. Є речі, які набагато важливіші за результати. Але диванним вболівальникам та фанатам колаборантів з опзж - це не зрозуміти. Ми будемо присутні на стадіоні та обов’язково покажемо свою позицію». https://www.facebook.com/wbc.kyiv/photos/a.1444777912435948/2919481581632233/

Автори цього допису і цієї сторінки, йменуючи себе «фанатами київського Динамо», нині фактично переносять на трибуни реальних та віртуальних стадіонів свої радикальні політичні уподобання. Як засвідчує реальність, підтримка цих уподобань серед усього народу України не перевищує значень статистичної похибки. Проте за кількістю галасливих виступів на межі, або й за межею звичайного хуліганства їхня спільнота – серед лідерів.

Тут не місце для занурення у політичні чвари, але навколофутбольні радикали запозичили з арсеналу політиків звичний інструмент – відчайдушну демагогію. Саме за допомогою демагогічних прийомів вони чіпляють на мільйони уболівальників нашого Динамо принизливі ярлики, демонструючи власну «ідейну чистоту» й «непохитність».

Утім, нічого нового вони не придумали. Адже подібні прийоми довгий час були на озброєнні так само «ідейно чистих» і «непохитних» комуністів. Тоді в очах твердолобих демагогів прихильність до джазу чи рок-музики ставала небезпечною поступкою клятому ворогу. А тих, хто вбирався в джинси, звинувачували у зневазі до численних жертв американської агресії в далеких країнах…

Оскільки зараз під час матчів Динамо мимоволі доводиться ставати глядачем пресловутих телевізійних «футболів», у фоновому режимі проходить і їхня реклама. Чомусь останнім часом на «футболах» особливо полюбляють ролик, що пропагує якийсь засіб від геморою. У слогані глядачів закликають не бути заручниками геморою.

Ми бачимо, що певні моменти сьогодення Динамо викликають гострі напади геморою у чималої частини «ультрас». Це, начебто, їхні особисті медичні проблеми. Але виходить так, що заручниками їхньої хвороби стаємо всі ми.

Ні, не випадково під час особливо брутальних виступів політичних радикалів миттю з’являються телекамери проросійських ЗМІ, щоб створити виразну картинку для путінської пропаганди. Ні, не випадково замасковані крикуни на трибуні тернопільського стадіону привернули вдячну увагу «футболів». Це – солодка булочка для тих, кому кісткою в горлі стало відродження успішного та переможного київського Динамо, що почалося з приходом досвідченого фахівця Мірча Луческу.

Характерною особливістю відокремленої спільноти «ультрас» є те, що вона стає особливо помітною та впливовою саме тоді, коли справи її «підопічної» команди йдуть найгірше. Адже тоді фанати реально перетворюються на «щирих симпатиків», котрі не залишають свій клуб у скрутні часи. Цього не заперечиш. Проте у період успіхів команда завойовує серця величезної кількості прихильників у багатьох містах, і буває, що в їхній масі фан-сектор ніби розчиняється. Справжні уболівальники мали б щиро поділяти радість від перемог. Та «ультрас Динамо» (в лапках) не можуть поступитися принципами. Точнісінько як відома свого часу Ніна Андрєєва, галаслива сталіністка доби Горбачова.

Чи довго київське Динамо та основна маса його болільників лишатимуться заручниками геморою купки непримиренних «ультрас»? Дедалі частіше лунають заклики до керівництва київського клубу – ідентифікувати організаторів та виконавців ганебного шоу, перекрити їм доступ на стадіони під час матчів Динамо. Очевидно, щось подібне слід провести у разі систематичних хуліганських вчинків. Разом з тим, найкращою відповіддю на підбурюючі гасла гемороїдальних провокаторів мають стати подальші перемоги київського Динамо – як на внутрішній, так і на міжнародній арені. Сьогоднішня команда, дякувати Богові, успішно втілює прислів’я «Собака гавкає, караван іде». Сподіватимемося, що на наших очах народиться більш притомна спільнота динамівських фанів, яка продовжить кращі традиції цього руху. А невиліковні зі своїми зачуханими гаслами, зрештою, не викликатимуть нічого, крім сміху. Котрий, як відомо, вбиває.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.04.2021, 10:05
Mykhajlo
Автор:
(Mykhajlo)
Статус:
Наставник (1555 комментариев)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 21
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть