Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Золотий сезон!!! Выбор редакции

2021-04-26 22:17 Цей сезон розпочався з дуже складними емоціями. Справжній вибух емоцій в липня 2020, коли Луческу призначили ... Золотий сезон!!!

Цей сезон розпочався з дуже складними емоціями. Справжній вибух емоцій в липня 2020, коли Луческу призначили головним тренером Динамо. Важко сприймати таку одіозну фігуру на чолі Динамо. Є певна частина людей, які і досі, принаймні на словах, займають агресивну позицію проти. Правда не тільки проти тренера, а ще й проти всієї Команди, всіх її здобутків.

Дійсно – важка історія з самого початку. Та треба шукати конструктив навіть у таких ситуаціях. Зваживши плюси і мінуси, я все ж вирішив, що Динамо пішло на серйозний проект. Коли підписуєш дорогого тренера, а румун – тренер дорогий, то і очікуєш підсилення Команди. Я чекав до кінця трансферного вікна. Клейтон, Костевіч і Белуце – було щось незрозуміле. Бразилець за такий тривалий період в Динамо так і не зумів себе показати за першу Команду. Румунський опорник більше лікується. А від його декількох виходів залишились лише негативні емоції. Особливо від виходу в Угорщині. Костевич і далі лікує хрести. Був ще Кравець. Але він як дивно з’явився, так і дивно пішов. А Динамо увійшло в сезон без підсилення. Хіба що повернулись орендовані Родрігес, Супряга, Лєднєв і Тимчик. Кожен з них вніс таки свою лепту в золотий сезон.
Які були прогнози? Що взяли стару людину, у якої нічого не вийшло в зеніті, в збірній Туреччини. Списаний тренер. Потрібно було брати талановитого фахівця, який зможе багато років працювати на Динамо. Цілком можливо, що люди праві. Особисто я також хотів би умовного Де Дзербі. Хоча зрозуміло, що під будь якого фахівця потрібен відповідний бюджет. Є люди, які готові працювати просто так. Є такі, які без оновлення кардинального складу не підпишуть ніяких контрактів. Луческу, як я думав, не буде одразу вимагати масового оновлення складу. Але точно захоче підсилитись декількома гравцями. Натомість про шахту, про гравців, про тренера перед сезоном чого тільки не казали. Така команда, яка дійшла до ½ в ЛЄ. І склад із Тете, Соломоном, Маркосом Антоніо, Додо, Матвієнко… зірковий і крутий. Із мегакрутим тренером. Черга із покупців. Баварія, Арсенал, Мілан… Шансів у Динамо із списаним стариганем, із всіма тими ж гравцями, які привезли -23… Шансів не було.
І тут матч за суперкубок. І виніс в одні ворота шахти. Виніс із різницею по м’ячам в +2. Тоді все це здавалось чимось випадковим. Мол шахта не увійшла в сезон, а Динамо форму під відбір до ЛЧ форсувало. Далі був виліт Бурди і поява Забарного. Головне відкриття сезону в українському футболі. Хлопець, про якого знали лише фахівці і одиничні фанати молодіжного складу, зайшов в основу Динамо і Збірної України тоді, коли йому ледь виповнилось 18. Зайшов і зіграв повний сезон. Саме його гол став чемпіонським. Це дуже символічно. Перший гол і одразу такий вагомий.
А далі були матчі із Гентом, АЗ. Ми знову чули слова, що Динамо потрапили слабкі суперники ,у поганій формі, що все це випадковість. Перше місце в чемпіонаті, а Динамо у 4-му турі зайшло на 1 місце, так до кінця сезону жодного разу не опустились нижче першого місця. Але масові улюлюкання фахівців, що все це тимчасово. Осінь то була важкою. Багато вилучень, багато вигризених матчів в чемпіонаті. І потім ця масова епідемія ковіду в жовтні-листопаді. Коли на матч із шахтою не змогли зіграти більша частина основи. Бойко і Бущан. Грав Нещерет. Лівого захисника грав Шабанов. Миколенко, Шапаренко, Шепелєв, Супряга. На матч заявили лише 16 гравців, бо всі інші були на ізоляції. І це при тому, що графік виступів був дуже важкий. За декілька днів до матчу Динамо провело цим обмеженим складом важкий матч у Барселоні. Вилучення Сидорчука і підсумкові 0:3. Без шансів. Багато тих самих експертів сказали, що все по ділу, що у Динамо був бойовий склад.
Весь сезон перемоги Динамо записують на слабкість суперників. Таке воно життя. Сабо і Морозов, Леоненко і коти. Всі вони і багато інших – дуже круті фахівці. Тому і перемога над Ференцварошем в Києві знову стала випадковою. Я скажу так, що коли подібних випадковостей стає багато, то це називається стабільністю. Та не всі ж сприймають критику.
Зимовий період міжсезоння розпочався в ОАЕ. Оригінально. Та гра на зборах не радувала. Всі так чекали перемог. Та й хоча б один вагомий трансфер. Не сталось як гадалось. Та от ковідний Брюгге пройшли. Я не можу не погодитись із тим, що зараз можна гадати як би було, якби грали основні склади. Брюгге теж далеко не ідеальний. У своєму чемпіонаті вони програють зараз і основою. Хоча до матчів із Динамо у них була величезна серія без поразок і втрат очок. Ми її перервали. Правда далі настала із історія із Вільярреалом. Складна історія, яка все ж показала, що можливості сьогоднішнього Динамо обмежені.
Які зміни відбулись за зимову паузу? Повернулись Сідклей і Бєсєдін. Останній дуже допоміг. По суті це єдине якісне підсилення Команди за рік. Змістовно Динамо стало набагато менше фолити. Чому? Це говорить про те, що позиційно Команда стала грати компактніше, гравці встигають страхувати один одного. Та й те, що Динамо одразу накриває суперника, якщо втрачає м’яч біля воріт суперника – величезна тактична робота. Всі кажуть, що перемогла оборона. І дійсно в останніх 9 матчах на внутрішній першості Динамо пропустило лише 1 гол. Але ж оборона починається з атаки. І без голів перемог не буває. Шляхи досягнення результату також достатньо приємно вражають. Динамо намагається використати всі можливості. Немає типових атак. Тут і проходи по центру, і вривання по флангам, і закиди за спину, і довгі діагоналі, і дальні удари. Навесні Команда показала найсильніші козирі – стандарти. Карта підготовлених варіантів стандартів може здатись одноманітною. Гол Миколенка вчора повторили комбінацію із Андрієвським. Все те ж саме. Але Андрієвський не забив. Так само гол Сидорчука був повторений вчора на Де Пену. Уругваєць пробив шикарно, але воротар взяв цей удар. Дуже показовим став гол Бєсєдіна. Циганков підійшов до Де Пени і Шапаренко, щось сказав. Потім пішов навіс на Бєсєдіна. Після голу Циганков щось казав на вухо Бєсєдіну. Чи була це награна заготовка? Безумовно. Впевнений, що ще є дуже багато варіантів розіграшів стандартів, які Динамо готує своїм суперникам.
Золоті нагороди виграні. Але сезон далекий від завершення. Попереду ще фінал КУ. І фінальна стадія Євро. шахта дійсно провалила сезон. Епоха команди Луческу підійшла до завершення. Це була команда величезного бюджету. Буде новий етап. Поки невідомо який. Але Рінат точно захоче виграти наступний сезон. Динамо також важливо продовжити розвиток. Матчі із Ювентусом, Барселоною і Вільярреалом показали, що ми можемо непогано виглядати. Але створити гідну конкуренцію поки не можемо. Тут історія і в психології. Та куди важливіше вміння виконувати тренерські настанови, принципи, побудови. Цього будь-яка команда досягає роками. Тому це Динамо не досягло межі у розвитку. Зрозуміло, що є Ванат і Волошин, це головні резерви Команди серед молоді. Плюс завжди може з’явитись неочікуваний кандидат, який здивує всіх, як Забарний. Але необхідно і купувати гравців. Необхідно відпускати гравців. Динамо, як і будь якій команді, необхідна свіжа кров. Свіжа кров може дати додатковий прогрес, запас міцності і зростання до такого рівня, що проти топ команд Європи виглядати більш конкурентоспроможними. Впевнений, що це основна задача на наступний сезон – продовження еволюції Команди!

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.04.2021, 22:17
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть