Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо. Міжсезоння. Що далі? Выбор редакции

2021-05-25 13:40 Уважно передивився в’ю президента Динамо і головного тренера. Зрозуміло, що дуже багато води, так завжди. Журналісти ... Динамо. Міжсезоння. Що далі?

Уважно передивився в’ю президента Динамо і головного тренера. Зрозуміло, що дуже багато води, так завжди. Журналісти не хотіли ставити важкі і жорсткі питання. Все проходило в атмосфері коли президент і тренер дуже задоволені результатами і всі в лаврових вінках. А журналісти тільки допомагали і підтримували.

Саме важливе, що вдалось почути, що клуб серйозно займається інфраструктурою. Основна мета – 5 нових полів, в тому числі і в манежі. Новий сучасний тренажерний зал. І новий автобус для Першої Команди. По цьому моменту пройшлись дуже м’яко. Хоча, як по мені, це завжди дуже цікавий момент. Все ж той автобус, на якому їздить команда зараз, дійсно придбали дуже багато років тому.
Найскладніші питання – трансфери. І тут особисто я не почув жодної конкретики. Ігор Михайлович сказав, що трансфери треба, але в клубі задоволені тим складом, який є в наявності. Наче він би придбав форварда. Правда Луческу так само озвучив, що це його принципова позиція. Він не хоче працювати із зрілими і готовими гравцями. Чому? Ці гравці не готові сприймати його інформацію. Відповідно вони не зможуть адаптуватись під його бачення футболу. Румун ставить себе батьком і наставником. Він хоче працювати із гравцями молодими, юними, щоб закласти в них менталітет переможців. Інформація, що придбати дорогого юного гравця можна, але Луческу завжди доводить таких гравців до потрібного стану мінімум за 2 роки. І що зараз купувати таких гравців, в силу віку румуна, це клуб не збирається робити. Бо може не вистачити часу. Тому я так і не зрозумів суть трансферної політики. Чи будуть придбання, чи ні.

Але чітко прозвучала інформація, що головна задача – створення глибини складу. Що на сьогодні є чітка основа, а за основою поки не вистачає гравців, які будуть готовими замінити на випадок трансферів чи травм. Як розумію я, що саме цим вже займається Луческу. І тут знову виникатимуть питання із трансферами чи власною школою. Основна задача – створити другий і третій ешелони. Тому якщо і будуть трансфери, то це буде молодь, яка готова еволюціонувати. Мати мало ігрового часу чи час в юнацькій команді.

Логіка присутня в усьому. В основній обоймі зараз такий мікроклімат, якого не було дуже багато років. Можна побачити як святкували дні народження Сидорчука і Бойко. При цьому в роздягальні Бойко і Гармаш створюють особливий настрій. Зараз є одна Команда. Всі об’єднані спільною метою. Є результати. Всі бачать і особисту перспективу в такому розвитку. Прогрес Команди – збільшення трансферної вартості кожного гравця. Варто відзначити Жерсона. Він проклав зв’язок між бразильцями і українцями. Можливо, що в цьому допомагає дружина українка. Тому фігура люксембуржця може стати ключовою в історії придбання нових гравців з Латинської Америки і їх адаптації. Питання трансферів – вкрай важка історія. Дорогий гравець може зруйнувати мікроклімат. Все буде зважуватись.

Питання на вихід – завжди складна тема. Як розумію я, що на сьогодні основні кандидатури на вихід – Дуелунд, Супряга і Де Пена. Датчанин в Команді не вписується в атмосферу. Він має високу заробітну плату, але поступається конкуренцією іншим гравцям. Плюс вкрай висока травматичність. Супряга просто не заграв. Його підтримують на словах, але піджимає Ванат. І, цілком можливо, що саме відхід Супряги дасть можливість придбати більш агресивного форварда, який відповідатиме баченню головного тренера. Де Пена ж дійсно може мати бажання повернутись ближче до дому. Цікаво побачити як він бачитиме свою перспективу. Все ж Динамо дійсно за 2 роки реабілітувало кар’єру уругвайця. Питання Бойко і Нещерета дійсно буде стояти. Все ж Нещерет – гравець, якому вже треба грати. І якщо не бути першим номером, то точно першим запасним. Бойко ж ще доволі молодий воротар. І бути №3 він точно не захоче. Цей момент буде вирішуватись. І я все ж не здивуюсь тому факту, що Бойко таки поїде в іншу команду ближче до кінця трансферного вікна.

Найцікавішою новиною для мене стало те, що Динамо залишив Олексій Михайліченко. Ми ж знаємо, що він завжди був наближеним до Ігоря Михайловіча. Багато хто казав, що це права рука. Та я думаю, що за останній рік вплив Михайліченка суттєво впав. Він відсторонений від прийняття рішень. Влада в руках Луческу. Він контролює всі процеси. ІМС і Луческу озвучили, що необхідно вкладати гроші в нових тренерів, в менеджмент, медичний штаб. І це стосується всіх вікових груп. Впевнений, що робота над цим активно ведеться. Цілком можливо те, що в Динамо з’являться нові люди в усіх службах. Скоріше за все без офіціозу і пафосу. Відхід Михайліченка – дійсно нова віха в розвитку Динамо. Бо він був учнем ВВЛ і тому був настільки наближеним до рішень. Впевнений, що це було важке рішення. Хоча ІМС поки ніяк не прокоментував його. Можливо, що це гострі кути.

Зроблю свій прогноз. Динамо продовжить свій поступовий розвиток. Не буде ніяких революцій в це міжсезоння. Не буде глобальної чистки складу, різких рухів. Буде зроблено все для того, щоб зберегти всіх основних гравців. Якщо Команда буде прогресувати, то ряд основних гравців зможе піти в хороші чемпіонати і сильні команди на хороші контракти у статусі готових гравців через рік. Перший сезон був етапом ознайомлення. Другий – буде етап розвитку, створення другого ешелону, підготовці до відходу лідерів. Трансфери на вхід будуть мінімальними. Максимум 2 гравці. Але точно буде підвищуватись рівень оплати праці діючого складу, підвищення рівня преміальних, покращення умов життя. Ми же будемо спостерігати за тим чи вийде у Динамо провести наступний сезон на більш високому рівні, ніж попередній.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.05.2021, 13:40
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть