Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо. Чи стали ми сильніше? Выбор редакции

2021-09-07 22:41 Вже прочитав декілька матеріалів на цю тему. Трансферне вікно закрито. Позаду вже подоланий великий проміжок у ... Динамо. Чи стали ми сильніше?

Вже прочитав декілька матеріалів на цю тему. Трансферне вікно закрито. Позаду вже подоланий великий проміжок у чемпіонаті. Попереду справжні випробовування важким графіком матчів, де неможна втрачати очки. Які здобутки у Динамо? З чим Команда входить в сезон? Чи є шанси на те, що всю подальшу дистанцію пройдемо рівно, без зривів?

Тут важливо розуміти наскільки підготувались фізично і по складу.
Які висновки можна зробити по першим турам? Динамо додає. Особливо це помітно у двох останніх матчах. Можливо це пов’язано із одужанням Луческу. Можливо із виходом на кращий рівень форми. Гра стала набагато змістовнішою не просто у порівнянні із минулим роком, а із весною, коли Динамо виглядало достатньо переконливо. Наразі рівень гри став ще кращим за організацією, структурними побудовами, лаконічністю, темпом. Це процес еволюції. Помітно наскільки всі гравці додали як індивідуально, так і в розумінні того, який футбол вимагає тренерський штаб.

З іншого боку красномовними є гра з Інтером, хай і товариська, і матч із Інгульцем після. З Інгульцем взагалі була найгірша гра в чемпіонаті за довгий період. Бо за змістом нічия – був максимум. На більше Команда не награла. Із Інтером нас просто зім’яли. Саме тому гра через 2 дні на третій може призвести до втрати очок. Саме гра після Інтеру і викликає питання по спроможності Динамо грати в такому режимі. Якщо втрата очок в ЛЧ – не буде сприйматись критично. Все ж група у нас якісна. Але втрати в чемпіонаті неприпустимі. Саме тому підготовка до сезону, ось ці товариські матчі із Інтером, Фенербахче під час сезону і були направлені підготувати Команду до інтенсивності такої гри в напруженому графіку. Чи дасть ця підготовка потрібні результати? Відповіді всі ми отримаємо вже скоро.

Багато хто аналізує склад. Але головними словами є те, що сказав Луческу. Дійсно є достатньо змін. Пішли ряд гравців, таких як Дуелунд, Сідклей, Родрігес. По суті вагомою втратою я б назвав Родрігеса. Про нього є багато різних думок. Проблеми із дисципліною, складний характер. Але саме цей характер в минулому сезоні дав можливість здобути Суперкубок, витягнути ряд матчів в чемпіонаті на останніх секундах. Наскільки ця втрата відобразиться на результатах в складних матчах – побачимо. Тут повинна бути довіра тренерському штабу.

Про нові придбання казати поки складно. Три форварда підписали. Ще й залишився Супряга, якого активно намагались працевлаштувати в іншій команді. Хто з 4-х наявних форвардів є основним? За гроші взяли цього міжсезоння лише Раміреса. Але він поки себе не зарекомендував. Він, як і Шкурін, як і Кулач, взагалі у більшості матчів не потрапляли в заявку на матч. Назвати когось з них підсиленням поки важко. Поки найприємніше враження склав Шкурін. Але його вистачає на 25-30 хвилин максимум. По суті ми входимо в новий сезон із великою наявною кількістю форвардів. Але жоден з них поки не виглядає готовим для рівня ЛЧ. Є зараз популістські намагання порівняти трансферні компанії двох лідерів нашого чемпіонату. Але треба розуміти, що є абсолютно різні складові. Луческу йшов у команду де було багато молодих і талановитих українських гравців, таких як Бущан, Нещерет, Тимчик, Забарний, Попов, Сирота, Миколенко, Шапаренко, Шепелєв, Цитаішвілі, Лєднєв, Супряга, Циганков, Ванат, Бєсєдін і багато інших. Був матеріал, із яким він готовий був працювати. Знав потенціал і що можна досягнути із цією обоймою. Ми ж можемо стверджувати, що за рік Бущан, Забарний, Буяльський і Шапаренко вийшли на надзвичайно високий рівень. Прогрес більшості гравців, навіть не таких вже молодих, як Буя і Сидор, помічають всі. Вся Команда виросла. Є основна обойма. Є бачення перспектив і розвитку. Цей єдиний великий трансфер, я про Вітіньо, він дійсно повинен додати команді в цій позиції конкурентності, якості. Однак стратегія - ставка на власних вихованців. Тому і не варто очікувати багато дорогих трансферів. Вони закриють дорогу в основу талановитій молоді.

Стосовно головного конкурента, то там інша історія. Тренер має своє бачення футболу. Та обойма, яка є у нього зараз, абсолютно не відповідає тим задачам, ігровій моделі, яку Де Дзербі хоче втілити в життя. Тому трансферна компанія там тільки розпочата. Наступні міжсезоння будуть ще придбання. На сьогодні там команда буде грати на результат. Але не в ту гру, яка потрібна тренеру. Ставка на дорогих легіонерів, які швидше адаптуються і швидше дають результат. І Динамо варто це враховувати, бо це стратегія не на цей сезон. Це гра на довгу.

В Динамо хотілося б акцентувати увагу на молодіжному складі. Саме сюди придбали сенегальця, литовця і марокканця. Саме тут є хороші молоді гравці, які чекатимуть на свої шанси впродовж сезону. Хто знає. Можливо хтось і отримає шанс, зачепиться за нього. Дубль Динамо на сьогодні достатньо якісний. І це і є стратегією розвитку Динамо зараз. Вирощувати у дублі молодь.

Як я розпочинав про слова Луческу, який сказав, що трансферна компанія Динамо по суті якісно не підсилила Команду. Гравці за 8 млн – абсолютно не та сума, щоб дати якісний поштовх для розвитку сьогоднішньому Динамо. Однак це показник того, що власники готові інвестувати в нових гравців. Так, є Вітіньо, Рамірес, Шкурін, Кулач, Антюх. Є Вербіч, який потроху набиратиме оберти. Є Бурда, який теоретично може замінити Попова. Якісне підсилення – гравці на інші суми. Динамо залишається із кадровим потенціалом минулого сезону. Правда із суттєво краще налагодженою командною грою основної обойми, більшим досвідом. І от в сезон входимо обоймою, яка по суті немає резервів. Жодному з гравців немає рівноцінної заміни. Є 14-15 гравців, які знову тягнутимуть сезон. Рівноцінної заміни немає. Це по суті стосується більшості позицій. Хоча набір гравців великий. А от обойма яка даватиме результат у важких умовах маленька. Інші гравці – просто затикання позицій у зв’язку із травмами і дискваліфікаціями основних гравців. Від цього може страждати результат.

Не тільки ЛЧ стане мірилом. А весь сезон. ЛЧ покаже наскільки подорослішала Команда. Наскільки готова працювати із важкими суперниками на результат. Шлях Динамо – розвиток власних вихованців. Без намагань швидко піднятись на високий рівень. Насправді мені такий підхід куди симпатичніший, ніж по 10 легіонерів на полі, що ми бачимо у стані шахти. Вони обрали свій шлях. Ми свій. І тим це цікавіше.

Дякую за вашу увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.09.2021, 22:41
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть