Страницы истории: Денис Лоу - единственный шотландец, ставший обладателем "Золотого мяча"

Темы:
Мировой футбол

https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1061/1061314_1_w_1200_lq.jpg?v=0

"Збірна Шотландії стала першим суперником збірної України у стикових матчах за право поїхати на Кубок світу в Катар. Матч відбудеться в Глазго, 24 березня наступного року.

Розповідаємо про єдиного шотландського футболіста, який виграв "Золотий м'яч". У 1964 році лауретом став гравець "Манчестер Юнайтед" Деніс Лоу.

У Деніса Лоу було прізвисько - вундеркінд. Він і справді завжди, навіть в зеніті своєї слави, здавався юніором. Важив менше 70 кілограмів, та й зростом не виділявся. Однак володів неперевершеною технікою, швидкістю, відмінним ударом з лівої ноги, майстерно грав головою. Багато зі своїх голів він забив абсолютно неймовірним чином, дотягуючись до м'яча в найкрасивіших акробатичних кидках. На поле він себе не щадив і був справжнім бійцем, які билися до кінця. Тому часто отримував травми, через які часом пропускав найважливіші для своєї команди матчі. Однак траплялося йому не грати і з іншої причини - через дискваліфікацію, тому що він був гарячим гравцем і нерідко вилучався з поля."

Полностью здесь:

Смотришь на эти скорости работы с мячом и поражаешься: ведь это более полувека тому назад!

А сегодня кое-кто сам себя убеждает в "эволюции", глядя на вялое таскание мяча и стоячие передачи в 3-5 метров...

Автор:

Статус: Эксперт (11711 комментариев)

Подписчиков: 45

11 комментариев
Лучший комментарий
Комментировать