Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ігор Гомес. Реально чи ні? І чи є в такому гравці потреба? Выбор редакции

2022-02-18 22:09 Вже чітко видно те, що Динамо входить у сезон в гарному фізичному стані. Чітко видно орієнтири ... Ігор Гомес. Реально чи ні? І чи є в такому гравці потреба?

Вже чітко видно те, що Динамо входить у сезон в гарному фізичному стані. Чітко видно орієнтири команди, яка готова давати результати. Але про це вже багато написано. Як і про те, що, нажаль, рівень конкуренції в Команді доволі низький. Присутня величезна прірва між однією групою, основною, і другою, резервістами.

Вчора у матчі із латишами було чітко помітно наскільки проблемною стала відсутність Миколи Шапаренка на цих зборах. Так, він відійшов від корони, і вже тренується без обмежень. Хвороба пройшла менше ніж за тиждень. І, як я зрозумів, без втрат кондицій. Так само вчора була помітна різниця у рівні Динамо із Вітіньо, і без нього. На сьогодні можна впевнено казати, що основна обойма конкурентна і дієздатна. Резерв сильно обмежений. І от тут виникла новина про інтерес Динамо до Ігоря Гомеса. Новина підтверджена авторитетними джерелами. Це говорить про те, що переговори дійсно мають місце. Хочеться обговорити фігуру самого гравця і вірогідність його підписання.
Пункт 1. Необхідність.

Чітко можна окреслити, що в середині поля Динамо не вистачає конкуренції. В поточній історії необхідно мати ротацію складу і гравців, які б могли підсилити гру з заміни. Той же Гармаш дійсно виступає джокером. Але не на позиції півзахисника. Виключно як форвард. У півзахисті йому вже не вистачає швидкостей. В атаці ж він вміє зачепитись і вірно прийняти рішення. Динамо ж необхідні креативні гравці, які можуть розігнати атаку з глибини, розкрити оборону за рахунок техніки і інтелекту. Нажаль серед наявних гравців є тільки Шапаренко. Андрієвський, Шепелєв – просто страховий варіант, щоб закрити позицію при позитивному результаті. Про джокера, який би підсилив гру в півзахисті, мова тут не йдеться. Саме тому такий гравець дуже потрібен. Можна шукати Царенка чи марокканця Мегді. Та вони поки не розглядаються тренерами в обоймі.

Пункт 2. Ігор Гомес.

Безумовно завжди є декілька варіантів. І Динамо в цій історії виглядає послідовним. Інтерес до бразильця мав місце ще рік тому. Але тоді гравець був суттєво дорожчим. Гомес є вихованцем школи Сан Паулу. Безумовно історії школи необхідно присвятити окремий розділ. Історія Ігоря достатньо типова. У 19 років він почав потрапляти у заявку. У 20 почав проводити перші ігри. В цей час він був основним гравцем збірної Бразилії U20. Одразу пішов інтерес від серйозних команд. Мілан, Тоттенхем. Рекламний хід про нового Кака. Бо дійсно за багатьма моментами Гомес схожий із Кака. Вміння обіграти, протягнути з глибини, розігнати атаку. Високий інтелект футбольний. Наступні два сезони, як і зараз, він стабільний гравець основи. Більшість матчів зі старту. Якісний гравець. Але до рівня топового не виріс поки. Бо Сан Паулу два останні сезони провело не так вдало. Особливо 2021 рік. Це все відображається і на цінниках гравців, на їх розвитку. Впевнений, що Динамо шукає такого гравця. Достатньо молодого і з перспективою. 22-23 роки – той вік, коли є куди зростати і вже є досвід, рівень майстерності. Ігор Гомес – якісне підсилення для Динамо, якщо звісно цей перехід відбудеться.

Пункт 3. Ймовірність.

Всі люблять казати, що Динамо купує дешево. Дійсно останніми роками всі ці Рамірес і Родрігес, достатньо дешеві гравці, зробили погану репутацію для Динамо. Безумовно у гравців є талант. Але окрім таланту футболісту важлива дисципліна, порядок, налаштованість, професіоналізм. Талановиті гравці виходять на високий рівень лише у тому випадку, якщо багато працюють. Про Ігора Гомеса важко казати, але він не помічений у порушенні режиму. Достатньо професійний гравець. Історія Сан Паулу сьогодні полягає у тому, що на сьогодні клуб немає великих активів. На наступний сезон залишились без міжнародних турнірів. У бразильського клуба є великі фінансові проблеми у зв’язку із великим боргами. Активів же по гравцям не так і багато. За великі гроші можна продати лише Маркіньоса. Тому клуб змушений продавати. І захоче продати як можна дорожче. 2 роки тому ціна Ігора Гомеса була більше 30 млн. Зараз 10 млн – буде величезним досягненням. Чому? Трансферний ринок у більшості країн закрився. У Гомеса рік до закінчення контракту. Влітку його дорожче 6 млн вже не вийде продати. Зараз ідеальний час для Динамо купити сильного гравця за адекватні гроші. До того ж стосунки Динамо і Сан Паулу давні. Че Че, Вітор Буено, Родріго, Клебер. Та й в Україні пограли Жадсон, Марлос, Ілсіньо. Тому сторони домовляться, якщо дійсно є бажання і можливості.

Пункт 4. Сан Паулу.

Історія школи Сан Паулу достатньо славетна. Я можу впевнено сказати, що ця школа є однією із найсильніших, бо десятки вихованців грали за збірну Бразилії. Найсвіжіший гравець – Ентоні з Аяксу, який 1,5 роки тому переїхав і зараз є найбільшим активом нідерландського гранда. Легко можна назвати ще Едера Міліато і Каземіро - Реал, Маркіньоса - ПСЖ, Нереса – зараз вже шахта, Лукаса Моура – Тоттенхем. Можна згадати Ернанеса чи Оскара, Раі чи Рожеріо Сені. Найбільші історичні таланти, яких більшість знає, – Кака і Кафу. Насправді школа Сан Паулу може називати дуже багато імен гравців, які прийшли дітьми у школу клуба і стали видатними футболістами. І зараз половина основної обойми – власні вихованці. Найбільші активи клубу. У цьому Динамо схоже із Сан Пулу.

Не буду міряти категоричними категоріями. Динамо має достатньо якісну обойму гравців, як для чемпіонату. Підписати зараз гравця в Україну дійсно ще важче, ніж навіть це було влітку. Бо слово «війна» зараз у всіх ЗМІ поряд із Україна. Тому якщо Динамо не посилить склад, то не буде ніякої крамоли чи зради. Будуть грати ті, хто є. Але якщо таки вийде підсилити склад дійсно якісним гравцем, то я буду цьому дуже радий.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.02.2022, 22:09
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть