Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Політика – це правила Выбор редакции

2022-03-03 08:29 Внаслідок останніх подій, які стали тяжким випробуванням для нашої країни, щодо держав-агресорів уже тепер впроваджено різноманітні ... Політика – це правила

Внаслідок останніх подій, які стали тяжким випробуванням для нашої країни, щодо держав-агресорів уже тепер впроваджено різноманітні санкції від світової спільноти. Зокрема, й у спортивній сфері.

Як відомо, ФІФА і УЄФА днями відсторонили збірні та клуби Росії від усіх міжнародних турнірів. Подібні ж заходи торкнулися й багатьох інших популярних видів спорту.

Російські ЗМІ з цього приводу зчинили страшенний лемент. Головні претензії, ясна річ, було висунуто до міжнародних спортивних організацій. Вони, мовляв, не дотримуються власних принципів. Адже має бути «спорт поза політикою»!!!

Чи це насправді так? Спробуємо розібратися.

«Адвокати» російського футболу, мабуть, міцно запам’ятали тезу фон Клаузевіца, що війна є продовженням політики, тільки іншими засобами (хоча в Росії агресію проти України досі заборонено називати війною). Але вся справа у тому, якими є ці «інші засоби». Упродовж ХІХ–ХХ століть, що супроводжувалися страшними й кривавими війнами, людство виробило розлогу систему правил міжнародного співіснування. Вони передбачають врегулювання спірних питань дипломатичним шляхом. Військова агресія, брутальний напад на іншу країну визнається кричущим порушенням цих правил.

Цілком ясно, що дотримання правил є основою спорту. Дотримання певних принципів є основою олімпійського руху.

Команда, яка прагне перемогти в футбольному турнірі, має забезпечити свою перемогу вмінням окремих гравців, налагодженою колективною грою, гостротою тренерської думки. Коли ж на «ударну силу» перетворюють костоломів та симулянтів, – порушників футбольних правил вилучають з поля, а їхня команда неминуче програє.

Загалом у спорті існують заборонені препарати. Перемоги, отримані шляхом їх вживання заради користі чи честолюбства, скасовують. Коли ж якась країна, сподіваючись на «політичні вісти», робить таку практику звичною, створивши систему брехні та підробок, – «поза грою» можуть залишити національні федерації та команди.

Кричущим порушенням базових засад спорту є «куплені» чи «договірні» результати. Їх не завжди легко виявити, але карають за них суворо. Ще складніше упіймати винних у купівлі цілих федерацій чи міжнародних асоціацій, проте й тут колись настає кінець.

У будь-якому разі ті, хто свідомо нехтує спортивними правилами, ставлять себе поза спортом. Це, начебто, очевидно.

Ті ж, хто нехтує правилами політики, ставлять себе поза цивілізованими міжнародними взаєминами, частиною яких є світовий спорт. І це вже не є очевидним для багатьох дописувачів-росіян

Чи це не тому, що їхньою державою править персона, котра взагалі не вважає за потрібне дотримуватися якихось правил, натомість використовуючи гроші, пропаганду та пряме насильство. Для «внутрішнього споживання» у своїй країні вона (чи то він, а точніше – воно) робить з правилами все, що завгодно, переписуючи під себе навіть Конституцію.

У нас в Україні одному такому вісім років тому вже показали «червону картку» та довічно вилучили з політичного поля. Найкраще, що можуть зробити стурбовані люди в Росії, – це скористатися нашим досвідом.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.03.2022, 08:29
03.03.2022, 08:29
385831 3 Internat, sieben, auto-sergej549
Mykhajlo
Автор:
(Mykhajlo)
Статус:
Наставник (1561 комментарий)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 21
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ланс Лорьян 2 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Александрия Рух - : - 4 мая 13:00
Чемпионат Англии Арсенал Борнмут - : - 4 мая 14:30
Чемпионат Испании Реал С-дад Лас-Пальмас - : - 4 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть