Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Навіщо тренер у футболі?

2023-11-06 10:08 На сайті нещодавно з"явився блог з назвою Пропорції футбола. Нічого нового в тексті немає, все теж ...

На сайті нещодавно з"явився блог з назвою Пропорції футбола. Нічого нового в тексті немає, все теж саме, що висловлює автор доволі давно. Якщо стисло - футболісти - все, тренер- ніщо. Але мене зацікавив один коментар від Stanislav Melomud(slavam1947) - Начинающий писатель : " В который раз поддерживаю Зеленку!

И еще раз хочу высказать свою точку зрения в поддержку статьи,что 10% тренер и 90% игроки команды . Такая пропорция тренер-игроки может привести к успеху! "

Соромлюсь спитати, а звідкі у Вас така пропорція? Це, кандидатський , або навіть докторській ступінь захищений по цій темі? Як на мене, Ви принижуєте, або зовсім не розумієте, роль тренера у футболі, хоча саме його праця дуже потрібна. Не скажу, що після прочитання цього кров закипіла ,хоча це повна маячня, якщо не дурня, ні, просто не можу зрозуміти, чому роль того чоловіка, що стоїть біля поля , іноді бігає або навіть стрибає, волає, або мовчить всю гру, настільки зведена до мінімуму, що мені соромно таке читати . Я б ще зрозумів цього вболівальника, якщо його пропорція була десь на рівні приблизно 50 на 50 відсотків, але він зробив смачний плювок на роль тренера , що треба зуміти для початківця. . Так, ми тренера бачимо тільки під час матчу, а потім на післяматчевій прес- конференції. Що він робить на тренуванні команди, про що думає, можемо тільки здогадуватись, але кожний має своє бачення. Тому доведеться декому нагадати, на що тренер здатний і чому роль його в команді не може бути 10 відсотків, точніше не повинна бути, якщо він справжній тренер, а не людина, що займає цю посаду.

За всіма успіхами та невдачами команди завжди стоїть тренер, бо саме від допомагає футболістам будувати стратегію гри, приймати вірні рішення на полі і набрати потрібну форму. Це раніше тренер був фактично порадником , а сьогодні він стратег, тактик який в змозі своїми рішеннями та діями змінити хід матчу на користь його команди. Саме тренер виховує класних футболістів, бо головне для гравця впевненість у своїх силах та відчуття поваги та взаємності від тренера . Щоб це було у кожного футболіста, тренеру треба бути гарним психологом, розуміти як треба донести думку до кожного, бо всі дуже різні , а треба зробити справжню команду однодумців, незважаючи на хист кожного. Це непросто, але декому вдається зробити так.

Якщо повернутись у минуле футболу, то колись грали по системі Дубль- Ве , де було аж п"ять нападників, а одного разу на чемпіонат світу в Швецію і приїхала збірна Бразилії , яка почала грати зовсім інакше, тобто по схемі 4-2-4, де було всього чотири форварда. Але Бразилія спокійно перемогла на тому чемпіонаті команди, яки грали по старій схемі.. А поки інші тренері робили аналіз,того що сталось та копіювали чарівників м"яча, на черговий чемпіонат темношкірі хлопці приїхали з новою системою 4-3-3. Тобто , ще на одного нападника було менше. Але вони знову перемогли всіх. Думаєте, що на цьому зміни схем у футболі закінчились? Та ні, просто вони стали повільними, еволюційними і не всі в змозі це навіть побачити сьогодні. Так буває, бо дивитись і бачити зовсім різні дієслова.

А знаєте хто до цього причетний, хто вирішив змінити систему гри? Перший раз, потім другий і навіть зараз це роблять. Роблять постійно, щоб команда перемагала. . Ви здивуєтесь, але це зробив та робить тренер, а не футболісти зібравшись разом так зробили, бо вони бажають перемагати . Так, не завжди в команді, що очолює тренер, всі гравці задовольняють його, але якщо футболісти почнуть виконувати всі настанови тренера , навіть з урахуванням своєї майстерності, навіть з помилками, ми побачимо що тренер бажає зробити, як він бачить гру своєї команди. А ми це і бачимо завжди, бо гравці не повинні грати, як їм заманеться, якщо мають бажання грати у черговому матчі, бо склад на гру саме тренер визначає. Тому гра команди - обличчя тренера!

Так, гравці тієї збірної Бразилії були досить кваліфіковані, нема питань, там грали Пеле, Гаринча та інші теж були не випадковими у футболі, але саме тренер навчив грати футболістів не так як було раніше, а як треба самому тренеру і всій команді в той час. Бо навіть у Динамо в 60 роках почали працювати над новими системами, в Динамо вже тоді зрозуміли, що стара не в змозі виконати задачу перемагати киянам у чемпіонаті СРСР. Про це дуже дохідливо розповів у своєї книзі "Вратарь" Олег Макаров. Інша справа, що швидко не вдалось досягти бажаного, але вже тоді розуміли що треба змінювати систему. Сьогодні гра відбувається частіше з одним форвардом, іноді з двома, а з трьома нападниками буває тільки коли треба здобути необхідний результат команді, а гра склалась на користь суперника. Тоді тренер робить заміни щоб змінити хід матчу і ми маємо змогу побачити таке. Буває, що гравець погано грає з перших хвилин, робить помилки або ще гірше, своїми діями супернику допомагає. і тренер міняє його , бо і в цьому роль тренера навіть для сліпих очевидна. Багато слів ще можна в захист ролі тренера висловити, але не вважаю, що треба це робити, бо ті, хто давно зрозумів, що тренер робить у футболі , не змінять свою думку, а хто вважає головним футболістів, нехай живуть з цім далі , бо помилка бачення завжди не дозволяє зрозуміти чому перемагають одні, а інші , маючі футболісті вище класом , йдуть до роздягальні переможеними.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.11.2023, 10:08
betelgeuze1948
Автор:
(betelgeuze1948)
Статус:
Эксперт (10340 комментариев)
Подписчиков:
136
Медали:
Выбор редакции × 85
Топ-матчи
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг 0 : 0   3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45
Чемпионат Франции Ланс Лорьян - : - 3 мая 22:00
Чемпионат Англии Лутон Таун Эвертон - : - 3 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть