Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тарас Михавко | Розбір дій з дебюту (Вiдео) Выбор редакции

2024-03-01 11:12 Тарас Михавко | Розбір дій з дебюту (Вiдео)

Дебют вихованця львівського футболу – Тараса Михавка за основу "Динамо" був питанням часу, але навіть ті, хто дивився контрольні матчі киян на зборах, хоч і розуміли, що вихід Тараса за основу десь близько, але прям дебют у старті – це сильний аванс. Котирування конкурентів Михавка за місце у складі зараз не мають високого коефіцієнту довіри, від того вірогідність того, що юнак ще отримуватиме шанси у цьому сезоні – доволі велика. Тому розбираємося на прикладі його матчу проти "Металіста 1925" та матчу за "Львів" проти "Чорноморця" з минулого сезону, як грає Тарас, які має футбольні недоліки та переваги.

Класичною дією Тараса як у молодіжці, так і у його дорослій поки нетривалій кар'єрі, є подібне читання епізодів, як ви бачите на скріншоті нижче. Точніше, цю дію виконує кожен центральний захисник, але Михавко інколи може вирушати аж до центрального кола, аби підстрахувати своїх півзахисників та не дозволити супернику комфортно прийняти м'яч обличчям до воріт.

А у даному випадку на фланзі у одеситів вже був вільний гравець, тому грати треба було в прийом, аби Кузик не встиг розвернутися із м'ячем в ногах та запустити того по флангу

Діє він у такий ситуаціях швидко і рішуче, створюючи тиск з усіх поверхів – ногами, руками, контактуючи по максимуму з опонентом, витискаючи його з комфортних для наступної дії умов.

Важливим аспектом такої дії є своєчасність. На наступному скріншоті ви можете бачити виділених чорними колами (овалами, якщо хочете) гравців "Металіста". Той, який нижче (Габелок) – за мілісекунду отримає м'яч, наступною пасовою лінією буде шлях до того гравця, який знаходиться вище – Русин. Михавко вже бачить цю лінію, та розпочне свій рух до нього ще в ту секунду, як м'яч тільки дістанеться до Габелка, що демонструє, чому Михавко часто встигає якісно грати у прийом. Конкретно тут не встигне, бо відстань до Русина була великою, але зафіксуємо.

А ось тут встигне.

Зазвичай, проблеми починаються, коли гравець отримує м'яч обличчям до Тараса і воріт, це десь на психологічному плані змушує його виконувати дивні речі – іти у підкати попри вільний простір позаду себе, відіграючи себе таким чином, якщо підкат не виявляється влучним. Але також помічав ось таке положення корпусу Михавка під час гри один в один.

Він не "веде" суперника у безпечне для себе і команди місце – у фланг. А розгорнутий таким чином, що відкриває шлях через центр. Але потім викинеться на Кузика, і той його легко обіграє під опорну, опинившись без опіки у штрафній площі.

Дивіться повне відео на ютуб-каналі. Ставте лайки, якщо подобається, підписуйтесь та висловлюйте свої думки щодо перспектив Тараса в основному складі киян. Пропоную зробити прогноз на тему того, скільки ще виходів у старті отримає Михавко. Гадаю, що попри помилки, тренерський штаб все одно має бути задоволений якістю його виступу, тому мій прогноз – не менше 5

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

01.03.2024, 11:12
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (55 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Чемпионат Украины Заря Оболонь 0 : 0   28 апреля 13:00
Чемпионат Италии Интер Торино - : - 28 апреля 13:30
Чемпионат Франции Мец Лилль - : - 28 апреля 14:00
Чемпионат Испании Кадис Мальорка - : - 28 апреля 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть