Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Наш суперник: рейнджери з Глазго

2024-08-02 18:05 З сербськими «партизанами» впоралися, на черзі шотландські «рейнджери». Про славетну історію команди з Глазго колись іншим ...

З сербськими «партизанами» впоралися, на черзі шотландські «рейнджери». Про славетну історію команди з Глазго колись іншим разом. Зараз пробіжимося по персоналіям.

Орієнтовний основний склад

Воротар

Джек БАТЛЕНД. Англія. 31 рік

Посередній англійський воротар. Був основним в «Сток Сіті» в чемпіоншипі.

А от в «Крістал Пелас» вже сидів на лавці. Тому закономірно перебрався в менш конкурентне середовище. Перший сезон в Шотландії показав, що на нього можуть розраховувати найближчі роки на «Айброксі»

Захисники

Джеймс ТАВЕРНЬЄ. Англія. 32 років

Головна зірка команди. Ще піднімав «Рейнджерс» з низин після дискваліфікації. Саутгейт розглядав його як заміну для Вокера на ЄВРО-24. Та все ж не взяв його до Німеччини. Виконує всі стандарти. При чому дуже вмілий при прямих ударах зі штрафних.

Рідван ЇЛМАЗ. Туреччина. 23 роки.

Досить неочікувано бачити турка в чемпіонаті Шотландії. Чому Рідван проміняв «Бешикташ» на «Рейнджерс», як гадаєте? Чимось схожий на нашого Дубінчака.

Джон СУТТАР. Шотландія. 27 років.

Центр захисту ще менш якісний як на мене. Суттар навіть не викликається до збірної. І це незважаючи на скромний вибір у Шотландії.

Бен ДЕВІС. Англія. 28 років.

За великим рахунком такий же ноунейм як і Суттар. Доводиться «рейнджерам» шукати ось таке підсилення в нижчих англійських лігах.

Півзахисники

Мохамед ДІОМАНДЕ. Кот-д'Івуар. 22 роки.

Взимку потратилися на опорника. Цілих 5 млн заплатили «Норшелану». Здається, що може бути цікава інвестиція. Знайшли заміну Глену Камара, якого продали були в «Лідс». Універсальний гравець. Фізично підготовлений але окрім того якісний і на м'ячі.

Коннор БЕРРОН. Шотландія. 21 рік

Був у них на цій позиції в минулому сезоні непоганий англієць Ландстрем. Ну як непоганий – такий собі гравець рівня аутсайдера АПЛ. Та все ж хоч так. Але у нього контракт закінчився і його чомусь відпустили в Туреччину. Особливої заміни поки не знайшли. В товариських матчах награється молодий шотландець, що прийшов з «Абердіна». Та це точно навіть не Рубчинський. Здається наш Микола Михайленко і те перспективніший.

Тодд КЕНТВЕЛЛ. Англія. 26 років.

Як бачите англійців в шотландській команді більше ніж своїх. Цього два роки тому підписали з «Норвіча». Заплатили навіть трохи. Десь на молодіжному рівні був в орбіті збірної. Та це так лише для проби. В Глазго дійсно прогресує. Один з тих хто виділяється навіть на євроарені. Останні товариські матчі пропускав. Але про травму не чути. Цікаво.

Нападники

Том ЛОУРЕНС. Вельс. 30 років.

Багато травмувався останнім часом. Та ніби почав набирати врешті форму. А це гравець досить таки майстерний. Викликається в збірну. Хоча там і не основний.

Вацлав ЧЕРНИ. Чехія. 26 років.

Також не факт що одразу заграє. Орендували у «Вольфсбурга» де він в основному грів лавку. Правда поїхав зі збірною на чемпіонат Європи і зіграв один матч (з Грузією). Він хоч і чех, але вихованець школи «Аяксу». І був там на хорошому рахунку. Можна сказати навіть виблискував рік тому у «Твенте». Рівень бундесліги не потягнув, але ж там конкуренція яка. То ж для «Рейнджерс» це має бути серйозне підсилення. А потім можливо і викуплять контракт.

Сірієль ДЕССЕР. Нігерія. 29 років.

Де б він не грав - всюди забивав справно. Тому не дивно, що шотландці виклали за нього 5 млн. Свої 20 голів за сезон він забив. Потужний нападник і при цьому досить рухливий. Стримати його буде непросто.

Тренер

Філіпп КЛЕМАН. Бельгія. 50 років

Наш старий знайомий. Напевно найперспективніший на сьогодні бельгійський тренер. Спочатку виграв чемпіонат з «Генком», потім двічі з «Брюгге» ( тоді він і перетнувся з «Динамо» в кваліфікації ЛЧ). З «Монако» щось не зрослося. Тепер має підняти до чемпіонської вершини «Рейнджерс». Минулого сезону не вийшло. Але контракт продовжили. Тим самим підбадьорюючи на нові звершення. Та потрапляння в ЛЧ буде швидше бонусом, за рівнем поки це команда Ліги Європи.

Очні протистояння.

Кияни грали з «Рейнджерс» лише одного разу. В 1/16 фіналу Кубку чемпіонів восени 1987 року. Вдома виграли мінімально 1:0 завдяки пенальті реалізованому Олексієм Михайличенко. Та цього не вистачило для проходу в наступний раунд, бо в Глазго програли 0:2. Просто епічну помилку зробив Чанов викинувши м'яча в спину Балтачі. Хоча тоді наша команда була явно сильніша. Інша справа що той рік вона грала значно гірше своїх можливостей.

За ці майже сорок років «Рейнджерс» пережив неймовірн зігзаги долі. До середини 90-х він був лідером у Шотландії і міг бодатись навіть на євроарені, маючи у своєму складі хороших гравців (в тому числі наших Михайличенка, Кузнєцова, Саленка). Потім почалися борги і команду вигнали з вищого світу. Хоча звісно померти такому іменитому клубу шотландці не дали. А далі було повернення, та про це я можливо розповім трохи згодом...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.08.2024, 18:05
02.08.2024, 18:05
598824 2 Devi, dltoster
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (834 комментария)
Подписчиков:
5
Медали:
Выбор редакции × 150

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть