«Действительно не общался на государственном языке», — УАФ «отчиталась» перед языковым омбудсменом по скандалу с Кривоносовым

Темы:
Львов, Колос, Чемпионат Украины

Уполномоченный по защите государственного языка Тарас Креминь рассказал в Facebook, какой ответ от УАФ он получил по итогам расследования скандала на матче 15-го тура чемпионата Украины «Львов» — «Колос».

Тарас Креминь (справа; фото: facebook.com)

«За результатами перевірки, проведеної Комітетом з етики та чесної гри УАФ, було встановлено, що четвертий арбітр матчу дійсно не спілкувався державною мовою відповідно до вимог ст.34 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Йому та організаторам змагань Комітет виніс попередження та нагадав про необхідність неухильного дотримання вимог ст.34 мовного закону.

Але єдиною й безпосередньою підставою попередження головного тренера ФК «Львів» Віталія Шумського був систематичний вияв незгоди з рішенням бригади арбітрів матчу, що є порушенням правил гри IFAB», — написано, в частности, в отчете УАФ.

Dynamo.kiev.ua
Теги:
колос новости, львов новости

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11218 комментариев)

Подписчиков: 394

35 комментариев
Лучший комментарий
  • Сергей Волощенко(vsb2002) - Наставник
    11.03.2021 14:01
    Та хрін з ним з УАФ і з його комітетом. Я й від самого Павелка ніколи українського слова не чув, навіть у офіційних виступах. З цією кодлою все зрозуміло. Їх не перевиховать. Тільки розігнать і пересадить. А от стосовно того, що до україномовного тексту, присвяченому мовному питанню, російськомовний заголовок і лід-абзац втулили, дивує. Дивує те, що весь текст не переклали. Як зазвичай це роблять на цьому сайті.Очевидно, в пана Шурика з цим якісь особисті проблеми. Чи то щелепа не тої конструкції, чи зайва хромосома десь причаїлась. Так парєбріком і тхне. Шкода.
    • 32
Комментировать