Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Микола Несенюк: «Катарські правила»

2022-12-20 18:47 Відомий журналіст Микола Несенюк у своєму Facebook прокоментував перемогу збірної Аргентини на ЧС-2022 у Катарі. Николай ... Микола Несенюк: «Катарські правила»

Відомий журналіст Микола Несенюк у своєму Facebook прокоментував перемогу збірної Аргентини на ЧС-2022 у Катарі.

Николай Несенюк

Уявіть собі важливий футбольний матч, до якого команди готувалися дуже довго і який має для них виняткове значення. Тренери обирають тактику, гравці виконують їхні настанови, віддають на полі всі свої сили і показують усю свою майстерність. Аж раптом арбітр знаходить привід призначити одинадцятиметровий у ворота однієї із команд. Ця команда у розпачі від несправедливості, шокована тим, як одним свистком було зруйновано їхні зусилля! Гравці втрачають пильність, емоції призводять до помилок і ось суперник, скориставшися цим, забиває вдруге!

Саме за таким сценарієм пройшли вирішальні матчі кубку світу за участю Аргентини. Найцікавіше те, що про неминучий пенальті у ворота суперників аргентинців знав не лише я та інші хоч трохи обізнані з футболом люди. Про це знали і суперники, які боялися не те що доторкнутися, а навіть дмухнути у бік суперника поблизу власних воріт! Ну як тут аргентинцям не показати атакувальну гру екстра-класу!

І не треба про другі м’ячі, забиті ними після тих одинадцятиметрових вже за правилами. Це все одно що один із боксерів на рингу раптом влупить суперника ногою по яйцях. І коли той зігнеться від болю, не розуміючи що відбувається, відправить його у нокаут хуком зліва за всіма правилами.  Те ж саме стосується справедливості «одинадцятиметрових для Мессі». Як Остап Бендер знав чотириста порівняно чесних способів відняти у лоха гроші, так і кваліфікований арбітр знає приблизно стільки ж способів «знайти», коли дуже треба, порушення і призначити пенальті. Головне — після такого подальший хід гри спотворюється, як би ця гра потім не складалася.

Як на мене, то на кубку світу у Катарі всі матчі Аргентини слід було починати одразу з одинадцятиметрового для Мессі щоб потім суперник не мучився. Так, гадаю, було би чесніше! І нехай з ним, з цим Мессі та його «помічниками». Є інша загроза — тепер усі арбітри світу зможуть творити те ж саме, а коли їм на це вкажуть, вони пошлються на матчі Аргентини в Катарі. Мовляв, такі тепер правила!

Одне тішить — у чемпіонаті Англії таке не пройде. А коли й пройде, то нічого принципово не вирішить. Катарський кошмар, на який перетворили фінальний турнір кубку світу, там забудуть як поганий сон. А у нас, боюсь, навпаки — добре запам’ятають. І вже навесні, якщо все буде добре, ми точно побачимо на наших футбольних полях не одну гру за «катарськими правилами».

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.12.2022, 18:47
AWAW
Автор:
(AWAW)
Статус:
Эксперт (11218 комментариев)
Подписчиков:
394
Медали:
Выбор редакции × 29

Еще на эту тему

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть