Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Микола Несенюк: «Олімпійські Ігри придумав не Кубертен, а Гітлер»

2023-03-02 17:15 Відомий журналіст Микола Несенюк у своєму Facebook написав про деякі нюанси історії Олімпіад. Николай Несенюк Микола Несенюк: «Олімпійські Ігри придумав не Кубертен, а Гітлер»

Відомий журналіст Микола Несенюк у своєму Facebook написав про деякі нюанси історії Олімпіад.

Николай Несенюк

Мало хто знає, що Олімпійські Ігри у нинішньому форматі придумав не француз Де Кубертен, а німець Гітлер. До 1936 року, коли зимові Ігри були проведені у Гарміш-Патеркіркхені, а літні — у Берліні, це були аматорські змагання для диваків з усього світу. Не було ані параду відкриття та закриття, ані урочистого запалення Олімпійського вогню, ані усього іншого. Все це придумали нацисти аби показати світу свою велич. І світ на це пішов, вже знаючи про людожерські методи правління нацистів. У команді США навіть не випустили на олімпійські змагання атлетів-євреїв аби не дратувати «фюрера». Ну не хотіли американці відмовлятися від цікавої та комфортної поїздки за океан! Своєю участю в Іграх 1936 року США та інші демократичні країни фактично легітимізували нацистську диктатуру, що згодом призвело до другої світової війни.

Так само сталося 1952 року, коли до Олімпійських Ігор допустили команду сталінського СССР, за яку виступали не спортсмени-аматори, як вимагала тоді Олімпійська хартія, а спортсмени-професіонали, які формально рахувалися студентами, викладачами, військовослужбовцями… Всі чудово знали про ці «хитрощі», але допускали радянців до змагань «заради єдності» і цим дозволили комуністичній пропаганді агітувати через олімпійські перемоги за «соціалістичний спосіб життя».

З Олімпійськими Іграми 1956 року співпало придушення радянськими танками угорської революції, Ігри 1968 року прийшлися на розстріл радянськими військами повстанців у Чехословаччині. Ніхто у Міжнародному Олімпійському комітеті не засудив такі дії СССР. Навпаки — країні-агресору довірили Ігри 1980 року. На цю довіру СССР відповів нападом на Афганістан. Лише тоді цивілізований світ отямився — ігри Олімпіади-80 бойкотували 60 країн, включаючи США. Але спортсмени Великої Британії та Італії до Москви таки поїхали, хоча й «неофіційно».

Історія продовжується. 2008 року під час Олімпійських Ігор у Пекіні стався напад Росії на Грузію, зимові Ігри 2014 року в Сочі дали старт нападу Росії на Україну, а ще одні Ігри у Пекіні, тепер вже зимові, «увінчалися» новою, широкомасштабною, як її називають, агресією Росії проти України. Тому нічого доброго від Олімпійських Ігор 2024 року у Парижі очікувати не доводиться. Так вже у тих олімпійців повелося!

Микола Несенюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.03.2023, 17:15
AWAW
Автор:
(AWAW)
Статус:
Эксперт (11217 комментариев)
Подписчиков:
394
Медали:
Выбор редакции × 29
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закінчився
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

RSS
Новини
Loading...
Тібо Куртуа: «Великий Лунін» 3
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть