Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Самоперезавантаження", спроба «1а»: поміняти генпрокурора для відкриття політичних переслідувань

2020-03-05 14:50 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 5 березня на ранковому пленарному засіданні ВР оголосив, що нове ...

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 5 березня на ранковому пленарному засіданні ВР оголосив, що нове позачергове засідання парламенту відбудеться 5 березня о 18:30 і на ньому розглядатиметься питання про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Cпікер зазначив, що, відповідно до Регламенту, він скликає позачергове пленарне засідання парламенту на вимогу 152 народних депутатів (для проведення позачергового засідання необхідно мінімум 150 підписів парламентаріїв).

Разумков також заявив, що на позачерговому засіданні буде розглядатись одне питання – про висловлення недовіри Генеральному прокурору України Руслану Рябошапці. Вчора - не впорались з цим...

У четвер парламент працюватиме в пленарному режимі на ранковому та вечірньому засіданні, а після його закінчення відбудеться позачергове.

Як повідомлялось, 3 березня у Верховній Раді був зареєстрований проєкт постанови про висловлення недовіри Генпрокурору Р.Рябошапці. Ініціаторами відповідного законопроекту №3154 виступили 158 народних депутатів, серед них виключно члени фракцій "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя". А вчора комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту на пленарному засіданні розглянути проєкт постанови щодо висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці, але свого ставлення до діяльності генпрокурора не висловив (при тому, що абсолютну більшість в комітеті мають ініціатори імпічменту генпрокурора). Про санкції стосовно керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н.Холодницького, директора НАБУ А.Ситника та їх відповідальність поки що мови не йде. Хоча Ситник вчора також, поряд з Рябошапкою, міністром МВС А.Аваковим, головою СБУ І.Бакановим звітував на позачерговому засіданні Верховної Ради з питання заслуховування правоохоронних органів про їх діяльність.

Як відомо, сьогодні, 5 березня, парламент працює в пленарному режимі на ранковому та вечірньому засіданні. Вечірнє засідання закінчується о 18:00, а позачергове – відбудеться о 18:30.

Що стосується відставки чинного Генерального прокурора, то йому висловленні претензії, головними (публічними, а є ще непублічні, хотєлки Коломойського і Медведчука!) з яких є: відмовився зустрічатися з матерями загиблих на Майдані та емігрувавших за межі України беркутівців; а також відмова підписувати окремі підозри народним депутатам України, перш за все п’ятому Президенту України Петру Олексійовичу Порошенку. Стало відомо з джерел ЗМІ, що Руслан Рябошапка відмовився підписувати підготовлену в ДБР ще "славнозвісним" Трубою (а потім підтверджену Венедіктовою) одну таку підозру через її юридичну недолугість.

Надзвичайно популярні в Україні інтернет-видання «Дзеркало тижня» та «Українська правда» (яких аж ніяк не можна запідозрити в симпатіях до політика П.Порошенка – оскільки вони, хоч і з демократичного табору, але підтримують конкурентні до «Європейської Солідарності» політичні сили; тому і в замовленні джинси від бізнесмена-мільярдера П.Порошенка не йдеться) проаналізували зазанчену "підозру". І перш за все звертають увагу, що ДБР немає права розслідувати ці провадження, адже інкримінована П.Порошенку стаття 364 Кримінального кодексу підслідна Національному антикорупційному бюро України (тут же ж: претензія від влади ди Ситника і Холодницького – вони не захотіли порпатись в лайні, на яке погодились Труба та Венедіктова). Іншими словами, навіть якщо там є склад злочину, то звинуватити Порошенка в судовому процесі буде неможливо, оскільки всі такі "докази" будуть вважатися зібраними неналежним чином. Та й "докази" – дуже і натянуті. Порошенку намагаються інкримінувати захоплення влади "наперед", тобто розраховуючи утримати її після програшу на виборах. Інкримінують саме ніби-то тим, що Порошенко, виконуючи передбачені Конституцією і законодавством функції, призначив Першого заступника Голови служби зовнішньої розвідки та двох членів Вищої ради правосуддя. В першому випадку йому закидають «а вже був в штаті Перший заступник, ще одного, нехай за рахунок не першого призначати не можна було» (хоча: структуру СЗР затверджує саме Президент, і ніхто інший: має право затвердити хоч дюжину перших в межах виділеного фонду матеріального забезпечення; головне, щоб структура працювала). А в другому випадку – складніше… Судові Вовки (і це не фігуральний, а дослівний вираз) на певному етапі заблокували проходження судової реформи незаконою ухвалою про призупинення конкурсу по відбору членів ВРП, причому – членів за квотою Президента. Тому, щоб структура ВРП запрацювада – Президент призначив двох членів з числа тих, хто дійшов до проміжного фінішу відбору… А що, суддівський безпредєл не потрібно було зупиняти?

Ось так от саме через П.Порошенка сьогодні Р.Рябошапка буде позбавлений посади… І зі спокійною душею повернеться до свого постійного місця проживання у Франції! Принаймі, він досі не зробив нічого такого, за що хоч би одна країна Євросоюзу вважала би його persona non grata через його можливі зловживання владою (щось схоже було - але не більше того). Рано чи пізно Рябошапка мав би робити вибір: адже посада Генпрокурора для нього – не довічна… А сім’я – в Парижі!

Окрім того, Рябошапкою «незадоволений» (мяко кажучи) і Коломойський, оскільки ГПУ досі підтримує державні обвинувачення проти нього по справам «Приватбанку», по рейдерству, по «Укрнафті»… Напевне, вже «слуги уродів» вже підібрали слухняного для себе, бо главою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамія (і не тільки він, до речі) вже заявлено, що фракція одноголосно підтримує кандидатуру нардепа від "Слуги народу" Іонушаса (не литовця, ні… росіянина!) на посаду генпрокурора.

Нас очікують «веселі часи» постовощного переслідування опозиції… Ветеранів російсько-української війни, волонтерів ЗСУ й так вже переслідують, причому, з надуманих приводів, завдяки фейковим експертизам. А касапський резидент Портнов (Венедиктова – його протеже) вже вимагає визнати всіх учасників Революції Гідності та ветеранів війни злочинцями; його словами: «учасниками антидержавного збройного перевороту». Дожилися…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.03.2020, 14:50
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть