Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Сповідь непутьового вболільника

2019-07-17 21:58 Незабаром знову на зелених, надіюсь, полях почнуться баталії футболістів, а в соцмережах такі ж баталії вболівальників. ... Сповідь непутьового вболільника

Незабаром знову на зелених, надіюсь, полях почнуться баталії футболістів, а в соцмережах такі ж баталії вболівальників.

Скажу відразу, що цей блог висловлює мої і тільки мої думки про мою улюблену команду. Я не нападаю, не захищаю, не блюю на команду, я тільки висловлюю свої думки, які ча оголошеннясто можуть бути не такими, як комусь хотілося б чути.

Але я не можу боліти за Динамо з широко закритими очами, не можу, бо серце болить за команду.

Так, мені не все одно, чи читають мене і мені подібних і не подібних, керівники Динамо. Не все одно. Ми ж, як колись казали – одна сім’я, бо футбольна команда без вболільників – нуль цілих, нуль десятих і нуль сотих . Якщо керівники – президенти цього не розуміють, то горе такій команді. Навести приклади? Не потрібно, бо всі ви їх знаєте й пам’ятаєте: “иных уж нет, а те далече”.

В останній час, дивлячись на те, що діється з командою і аналізуючи те, інколи мені здається, що команда - це одне, а клуб, точніше менеджмент клубу, – це інше. І ніхто не заставить мене, вболівальника легендарного Динамо, підтримувати цей менеджмент, менеджмент братів Суркісів.

Може й так, що брати Суркіси в тяжку годину 1993 року спасли Динамо. Скоріше за все комсорг заводу Арсенал В. Безверхий, якого так підтримував Лобановський, виявився нездатним бізнесменом. Але ж ми всі знаємо, що в Наглядову раду ФК «Динамо Київ» входили й ті, що в липні 1993 року взяли під свою оруду команду: той же Г. Суркіс, той же Б. Губський, Згурьский, той же Бандурко, а юристом Динамо був … схопіться за табуретки – В. Медведчук. Так як же ця Наглядова рада дозволила витратити гроші, які по словам Медведчука в 1990 році було досить на 15 років.

На наступний день після передачі Динамо Суркісам всі заборговані заробітні плати Суркісами були виплачені. З яких коштів? З особистих Суркісів? Може. Але повністю не вірю в це, тому що гроші ФК «Динамо Київ» в епоху Безверхого якимось чином часто переводились на рахунки СП «Динамо-Атлантика», де генеральним директором був пан Г. Суркіс.

Так, наприклад ФК «Динамо Київ» отримав в банку «Україна» кредит на суму 1,2 млн. дол. , але на рахунок ФК "Динамо Київ", згідно з текстом договору №28 / 19, слід було відправити тільки 30 тисяч доларів, решту суми (1, 17 млн. дол.) необхідно було перерахувати в берлінське відділення Deutsche Bank на рахунок, який належав СП «Динамо-Атлантика». До речі цей кредит не був повернутий банку не тільки в епоху Безверхого, але й епоху Суркісів. А в 2001 році банк Україна, як Ви знаєте, був ліквідований як банкрут (https://www.pravda.com.ua/rus/news/2001/11/26/4364302/).
На мою думку, що перехід Динамо під оруду братів Суркісів чекає ще свого чесного дослідника.

Брати Суркіси - не бізнесмени. Вони скоріше авантюристи від бізнеса. Братами Суркісами не створено жодного заводу, що випускає промислову продукцію, в їх імперію не входить, як мені здається, жодного такого підприємства. Брати Суркіси, це такі собі бізнесмени лихих 90-их, коли головним було не виробництво продукції, а розподіл - перерозподіл фінансових потоків з допомогою друзів у владі. Коли таких друзів у владі не стало, то й фінансова імперія стала зменшуватись, як шегренева шкіра. Тому й рветься нині пан Григрорій ССуркіс в Верховну Раду під прапорами свого старого подільника В. Медведчука.

А тут відлучили ще від фінансових потоків УЄФА. Ви гадаю знаєте, що, як свідчить німецька газета Sueddeutsche Zeitung, гроші УЄФА на розвиток українського футболу 17 років надходили на рахунки фірми Newport Management LTD, яка знаходиться в офшорі на Британських Віргінських островах (https://www.footboom.com/ukrainian/news/1562244781-ofshornyy-skandal-dengi-ot-uyefa-dlja-ffu-shli-na-virginskiye-ostrova-v-etu-zhe-kompaniyu-zakhodili-i-dengi-fk-dinamo.html), з яких чомусь платили чорну заробітну плату гравцям Динамо (https://espreso.tv/article/2016/12/05/football_leaks_po_ukrayinsky_yak_kyyivske_quotdynamoquot_ne_zaplatylo_100_mln_podatkiv). До речі фірма Newport Management LTD належить Віктору Медведчуку (https://pep.org.ua/uk/company/13278). Тільки в кінці 2016 року УЄФА перестало переводити гроші цій фірмі, а ми Вами заговорили, що в Динамо немає грошей.

Якраз з кінця 2016 року й почалась війна не на життя, а смерть між Динамо й ФФУ. Ви тепер розумієте чому виник маріупольський інцидент? Невже Ви не розумієте, що одного слова Медведчука, кума Путіна, та що там слова, щолчка пальцями, було б достатньо, щоб бойовики не стріляли в радіусі 100 км від стадіону Маріуполя. Ні, друзі: "люди гинуть за метал».

Про шуби я вже писати не буду: вони дуже чітко підтверджують філософію бізнесу братів.
Я вже не буду писати про схеми віджиму грошей з різних обленерго.
Я не буду писати про дружбу з таким «бізнесменом» як Фірташ, на день народження якого на початку травня , як пишуть газети, брати літали в Вену і якого ось - ось екстрадують австрійці в США, бо цей бізнесмен може вести свій бізнес також тільки по – чорному, а не прозоро. Я не буду писати по монакські пригоди Суркіса – молодшого в казіно.

До речі, як пишуть деякі оглядачі, Лобановський не бажав повертатись в Динамо з еміратів якраз через те, що він не довіряв братам Суркісам. Тому він й провів довгі 7 років в країнах, що в кінці кінців виявилось згубним для його здоров’я.

Інколи мені, чесне слово, завидки стає від того, як працює менеджмент Шахтаря. За останні 18 років – 12 чемпіонств. Заробітна плата, як і податки, платяться прозоро. Як би ми не ставились до Шахтаря, але бізнес вони ведуть чесніше. Ми як хочемо можемо їх зневажать, критикувати латиноамериканський вектор розвитку, але про бізнес клубу потрібно говорити тільки з повагою.

Тепер, після написаного, як Ви рахуєте, можна говорити про подальший цілеспрямований розвиток нашого улюбленого клубу?

На жаль і гравці, і тренерський штаб став заручником цієї ситуації. Ви ж розумієте, що згідно з фінансовим фейр – плеєм клуб не може тратити грошей більше, ніж заробляє, а Динамо з таким бізнесом може дозволити придання нових гравців або ж безплатно, або за мінімальну ціну. І ніяка чорна каса вже не допоможе. Ось чому ми не можемо підписати контракт з нормальним європейським тренером, тому що він не розуміє таких фінансових українських особливостей. В інші клуби - то тренери їдуть...

І не треба говорит, що "Рижий" все купив. Як встановили аналітики, арбітри в минулому сезоні помилялись більше на користь Динамо, ніж на користь Шахтаря (хоч мені, як і Вам політика ФФУ не здається повністю чесною. Але це вже інше).

І останнє. Чому я написав цей пост. Невже щоб вилити багнюку на Суркісів. Ні. Чесне слово ні. Цей пост я задумав давно. Декілька років назад. Але щось зупиняло писати. Але далі мовчати не можу, тому що такий менеджмент ставить під загрозу само існування нашої любимої команди. Як зникли з обрію такі здавалось стабільні команди як Дніпро, Металіст, та й Чорноморець ледь животіє, не кажучи про мою Зірку.

Менеджмент, побудований на хапках, на відмиванні коштів, ніколи не буде стабільним. Ніколи. І не дай бог, щоб мої страхітливі думки здійснились.... А пока маємо те, що маємо. Але будемо все одно вболівати за нашу улюблену команду.

З повагою,
Скіф.

P.S. Надіюсь, що ми будемо сперечатись і далі після публікації цього поста. Довго мовчав. Але все ж таки вирішив, що повинен написати його.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.07.2019, 21:58
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Эвертон 6 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть