Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про тимчасового тренера Динамо

2023-11-04 12:19 Я не знаю, кого Суркіс призначить тренером Динамо (а може вже й призначив). Висловлю лише свою ...

Я не знаю, кого Суркіс призначить тренером Динамо (а може вже й призначив). Висловлю лише свою думку.

Якщо на цей момент ніхто з іноземних фахівців не спокусився на умоляння Суркісів, то, на мою думку, найкращим ТИМЧАСОВИМ тренером Динамо повинен стати Костюк.

Чому?

Згадайте, Луческу, який би він тренером не був, все ж таки намагався поставити Динамо гру через контроль м’яча.

І коли були гравці, які мали якийсь футбольний інтелект, то це інколи вдавалось. Навіть виграли чемпіонат України на фоні ніякого тоді Шахтаря Каштру.

Але з відходом Циганкова, травмами Шапаренко і Ярмоленко, продажами Миколенко і Забарного виявилось, що в такий футбол через контроль м’яча грати –то нікому. Ну не навчені ці гравці грати в сучасний футбол. Не навчені на рівні рефлексів та звичок. А перевчитись не можуть. Пізно.

Трохи відволікнемось. Придивіться, вчора Луческу плюнув на контроль м’яча і вирішив дати грати киянам, як вони вміють - довгими пасами та фланговими атаками. І виходило ж в першому таймі. Караваєв, Шапаренко, Бражко могли забити, могли ж, самі бачили. Але такий футбол, якщо вмілий суперник, дуже енергозатратний. Ємкість київських дюраселей закінчилась відразу ж, як Зубков забив гол (до речі, Зубков сайтом Sofascore визнаний кращим гравцм матчу, хоч мені найбільше сподобався Невертон).

Шахтар, контролюючи м’яча, спокійно довів гру до перемоги (за випадком, коли Назарина ледве не подарував нам нічию, але втомлений Караваєв не зміг нормально прийняти м’яча і бив по воротам вже доганяючи його).

Вчорашня перемога Шахтаря, без напруги, без істерик, без вмирання на полі - це гімн сучасному футболу. Комусь може подобатись така гра Шахтаря, хтось може приймати її в штики, але нині гра через лихі флангові кавалерійські атаки може принести дивіденди лише в грі зі слабким суперником. В Європі такі атаки з навісами в центр карного майданчика давно вже навчились парирувати, а команди, що проповідують такий футбол, опинились за межами європейських кубків. Тому я, згоден (так, згоден) з заявами наших тренерів і футболістів, що в футбол навчились грати всі. Вони, ті всі, навчились, тільки от ми не вчились, спочиваючи на лаврах попередників. Ті ж самі конспекти Лобановського були актуальними два десятиріччя назад, а нині ж то, футбол став іншим і напрацювання нашого Метра вміють читати і перекривати навіть команди з Фарер і Мальти.

Та повернемось до наших реалій.

Ясно, що нинішні динамівці за рідким виключенням не зможуть грати в гру а-ля Гвардіола чи хоча б де Дзербі. Не навчені. Ну не вчили їх грати в сучасний футбол, тому що тренери самі не грали і вчились в нього грати. Пам’ятаю, колись Суркіс - джуніор, відповідаючи на запитання когось з журналістів, чи користуються тренери Динамо (це були часи Хацкевича) сучасною професійною футбольною статистичною інформацієї (xG, xA, РРDA, Instat Index і т.д.), відповів, що їм це не потрібно, бо вони користуються даними, якими користувався тими ТТД, які застосовував Лобановський ще з 70-их років минулого століття. Це був амбець амбецем.

Тому, виходячи з того, що склад нинішнього Динамо – це вихованці Костюка, який знає їх як облуплених, який навчив їх грати в бий – біжи, а склад для такого футболу у Динамо непоганий, навіть відмінний, вважаю, що тимчасовим тренеромДинамо (до кінця сезону) повинен стати саме Костюк. Не Шовковський, який сповідує такий же футбол, але все таки не є "батьком" цих гравців.

Але повторюсь і молюсь – ТИМЧАСОВИМ (навіть, якщо щось та й виграють). Тому що консервація такого футболу вже завела нас на периферійні манівці і, якщо в Динамо не буде сучасного тренера (навіть не Вернидуб з Григорчуком, команди яких грають в подібний футбол, хоч і більш організований), не буде тренера з європейським футбольним (і не тільки футбольним) мисленням , то наше Динамо буде тим самим найкращим парубком в селі, але буде битим вже на рівні району. Це вже давно зрозумів Ахметов, але цього ніяк не може второпати Суркіс.

З повагою,
Скіф.

P.S. Вже після того, як розмістив пост появилась замітка, що виконуючим обов'язки головного тренера Динамо призначений Шовковський. Ну що ж, Шовковський так Шовковський, це той самий профайл, що і Костюк, тільки вид зверху, від Суркісів.

І ще одне, про "молоду" команду Динамо. Вчора стартовий склад Динамо був старшим, чим стартовий склад Шахтаря ( у Динамо - 25,2 роки, а Шахтаря - 24,5 роки).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.11.2023, 12:19
04.11.2023, 12:19
522453 2 bam73, auto-shapych
Skyf
Статус:
Эксперт (9894 комментария)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0 Закончился
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть