Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Розвіюємо міфи уркаїнської "кишенькової" журналістики

2022-01-12 17:45 Трансфер Миколенко до Евертона викликав масу подиву більшості ЗМІ України. Нам доводилося слухати про нереально завищену ...

Трансфер Миколенко до Евертона викликав масу подиву більшості ЗМІ України. Нам доводилося слухати про нереально завищену ціну, про те, що Бенітеса звільнять і піде Віталій до запасу, а ще наше улюблене стосовно неготовності до АПЛ українського гравця...

Спершу всім було втерто носа фактом трансфера, його сумою та зарплатнею Віталія, далі перший матч, хоч і з нервовим початком, але досить сильний для дебюту на 120 хвилин ігрового часу.

Тепер - Астон Вілла на фінальній стадії придбання Діня.

Інформаційний простір у нашій футбольній екосистемі наповнений деякими просто дикими стереотипами. Наприклад, Динамо просто змушене продавати кращих гравців за 10-15 мільйонів у євровалюті, бо більше вони не варті та й гравці перетримуються в Києві, а ось Шахтар не має права відпускати умовного Додо менше 30 млн. і взагалі менеджмент гірників - топовий.

Хочу мовою цифр, фактів розвіяти туман у головах людей, адже деякі мантри так довго повторювались, що неможливо було не звертати на це уваги. За основу беру дані з порталу transfermarkt, період - останні 5 сезонів з 16/17 по 21/22.

Шахтар продав гравців на 82,5 млн., придбавши за цей період на 95,4 млн (чекаємо ще Нереса). Найбільші продажі: Фред - 59 млн. в МЮ, Ракицький - 10 млн. в Зеніт, Соболь - 3,5 млн до Брюгге. Суперменеджмент гірників за останні 5 сезонів чистими втратив -12,9 млн. євро.

Динамо продало на 110,42 млн., придбано було гравців на 46,18 млн. Найбільші трансфери на вихід: Ярмоленок - 25 млн. до Дорусії Д., Миколенко - 23,5 в Евертон та Драгович за 21 млн. перейшов до Байєра Л. Відтак, Динамо заробило протягом даного періоду 64,24 млн. євро.

Таким чином, різниця між двома клубами 77,14млн. на користь ДК. Так, цифри можуть бути неточними, невраховані деякі бонуси, невиконані зобов'язання покупців і т.д., але загалом картина красномовна.

Ще звертаю увагу на розмови, що перетримали Ярмоленко, зараз перетримуємо Циганкова і взагалі пів команди треба розпродати. А що у Шахтаря? Пятова, Степаненко не перетримали, Матвієнко, може, в топ-чемпіонаті грає?

А ще, скільки заробили на своїх легіонерах в клубі, де працюють на розвиток і продаж бразильських легіонерів в топ-чемпіонати? Нем, придбаний за 9 млн, пішов безоплатно, Тайсон з Марлосом, чиї контракти викуплено в Металіста, вільними агентами покинули клуб, трансферний рекорд Бернард, колись зірка бразильської серії А, якого купили за 25 мільйонів, теж вільним агентом перейшов до Евертона. За останні 5 сезонів лише Фред дав заробити солідні кошти.

Тому варто трішки змінювати тон журналістам, які розповідають про слабку УПЛ та потужний Шахтар з топ-менеджментом та супер-академією і проявляти більше поваги до київського клубу, який в кризових умовах навчився заробляти кошти, в т.ч. продаючии своїх вихованців до топ-чемпіонатів. Сподіваюся, Миколенко дасть до кінця сезону скептикам, особливо Сабо, ще кілька ляпасів за їхні сумніви.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.01.2022, 17:45
auto-manbearpig
Статус:
Начинающий писатель (89 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть