Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ФФУ ответила ПФЛ

2009-12-29 13:22 В минувший четверг клубы второй лиги ПФЛ обратились в Федерацию футбола Украины с просьбой принять их ... ФФУ ответила ПФЛ
29.12.2009, 13:22

В минувший четверг клубы второй лиги ПФЛ обратились в Федерацию футбола Украины с просьбой принять их в коллективные члены ФФУ. По этому поводу позицию национальной футбольной ассоциации прокомментировал первый вице-президент, исполнительный директор ФФУ Александр Бандурко.

Оба документа - вашему вниманию.

 

Открытое письмо клубов второй лиги ПФЛ:

Ответ первого вице-президента, исполнительного директора ФФУ Александра Бандурко:

Виконуючому обов'язки президента ПФЛ 
пану М.Лавренку

Шановний пане Лавренко!

Під час жвавого обміну думками на ХI Конгресі ФФУ його делегати отримали достатньо кваліфікованих роз'яснень, консультацій  та вичерпних відповідей на всі запитання, які Ви, чомусь, знову порушуєте у своєму листі № 2257 від 25.12.09. Причому, звертаю Вашу увагу - невиправдано та надміру емоційному за змістом.

Адже дискусії на актуальну для Вас тему закінчилися ще у залі засідання Конгресу демократичним голосуванням, яке переважною більшістю голосів поставило крапку у намаганнях деяких Ваших колег проігнорувати процедурні вимоги Статуту ФФУ стосовно питань, які вносяться до порядку денного щорічного футбольного форуму.

Тому я настійно рекомендую Вам замість написання звинувачувальних публіцистичних творів на адресу ФФУ, зайнятися ґрунтовним вивченням правових засад, на яких базуються взаємостосунки між керівним органом та іншими суб'єктами  футбольної діяльності. Адже людина з таким багатющим життєвим досвідом як у Вас, повинна була б не лише сама розумітися на елементарній субординації, але й навчати її азам інших. Оскільки Ви є уповноваженою посадовою особою ПФЛ, такі знання, безперечно, знадобляться Вам у подальшому офіційному листуванні. Вони мають стати невід'ємною складовою ваших професійних обов'язків управлінця, котрий зобов'язаний дотримуватися правил корпоративної етики.

Принагідно раджу Вам уважніше прочитати на офіційному сайті Федерації та у ЗМІ текст виступу на Конгресі президента ФФУ, у якому він якраз і акцентує увагу на проблемі правового невігластва серед суб'єктів футболу. Ключовий фрагмент доповіді Григорія Суркіса на цю тему доводжу до Вашого відома мовою оригіналу:

«В ходе реформирования футбольного хозяйства страны будет кардинально смещен акцент на популяризацию нормативно-правовой базы футбола, разъяснительную и консультативную работу среди клубов, спортивных обществ и объединений, многочисленных болельщицких организаций.

К сожалению, повседневная практика со всей очевидностью показывает - мы нуждаемся в незамедлительной ликвидации дремучей безграмотности, которая по-прежнему пронизывает все сферы нашего футбольного бытия. Начиная с бесконечных споров по поводу толкования правил футбола и заканчивая навязчивыми мудрствованиями о полномочиях и независимости!  Семинары, конференции, круглые столы по вопросам правовой культуры футбольного сообщества должны будут вернуть всех его участников в рамки профессиональных дискуссий,  развивающих  и совершенствующих любимую игру.

Мы будем инициировать появление специальных тематических программ  на популярных телеканалах, которые бы способствовали созданию достойной ретроспективы уникальной футбольной истории нашей страны. В преддверии Евро-2012 это должно существенно повлиять на изменение общего информационно-аналитического фона вокруг футбольной тематики, вытеснив из него скандалы, конфликты, провокации и другую желтизну».

І, насамкінець, нагадую Вам, що Конгресом було ухвалено рішення про обговорення питання можливості набуття колективного членства професіональними футбольними клубами України у ФФУ на найближчому засіданні Виконавчого комітету Федерації футболу, яке відбудеться на початку січня 2010 року.

На виконання доручення Конгресу, юридичний відділ ФФУ готує висновок із урахуванням позиції ФІФА, УЄФА та норм національного законодавства з цього питання, а також направив на адресу футбольних асоціацій країн Європи запит щодо членства у них професіональних футбольних клубів. Ці матеріали, а також юридичний висновок, зроблений спільно юридичними службами ПЛ та ПФЛ будуть використані при розгляді цього питання Виконавчим комітетом ФФУ, після чого ФФУ оприлюднить свою офіційну позицію з цього питання.

Зважаючи на вище викладене, Вважаю агресивну тональність Вашого листа абсолютно не вмотивованою і неприпустимою.

Завжди готові до співпраці та діалогу на основі взаємоповаги.

Перший віце-президент,
виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко


Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть