Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В¦ктор ЛЕОНЕНКО: "В Укра§н¦ поб¦льшало ц¦кавих команд"

2008-12-09 00:00 "Льв¦вська газета", 8 декабря        Наприк¦нц¦ минулого тижня в¦дбувся останн¦й матч футбольно§ Прем'¤р-л¦ги 2008 року. Ки§вське ...
09.12.2008, 00:00

"Льв¦вська газета", 8 декабря

       Наприк¦нц¦ минулого тижня в¦дбувся останн¦й матч футбольно§ Прем'¤р-л¦ги 2008 року. Ки§вське "Динамо" перемогло мар¦упольський "¶лл¦ч¦вець" ¦з рахунком 4:3. Три укра§нськ¦ клуби - "Метал¦ст", "Динамо" та "Шахтар" - цього сезону з¦грають ще по одному двобою в ¤рокубках, ¦нш¦ клуби вже у в¦дпустц¦.
       Завершення ос¦нньо§ частини чемп¦онату - хороша нагода п¦дбити пром¦жн¦ п¦дсумки. Власними м¦ркуваннями стосовно цього "Газета" попросила под¦литися в¦домого в минулому футбол¦ста В¦ктора Леоненка. Колишн¦й форвард, як завше, за "словом у кишеню не л¦зе", на будь-яку тему готовий говорити все, що дума¤.


       - Чемп¦онат Укра§ни мен¦ почав подобатися б¦льше, - розпочав розмову В¦ктор. - Однак прикро, що "Шахтар" в¦дстав, а загалом уперта боротьба, тепер уже не дв¦ команди конкурують у турн¦р¦. Вбол¦ватиму за полтавську "Ворсклу" й особисто за Миколу Павлова. А Мирон Маркевич з¦ сво§м "Метал¦стом" уже давно продемонстрував, чого вартий. В¦н хороший тренер, у його команд¦ нема¤ "з¦рок", проте харк¦в'яни грають дуже добре. Молодц¦...
       - На ваш погляд, донецький" Металург" ма¤ шанси продовжити боротьбу за нагороди навесн¦?
       - Думаю, в них нема¤ шанс¦в. Давно говорив про це, а останн¦ протистояння п¦дтверджують мо§ слова. В останн¦й гр¦ з "Чорноморцем", прим¦ром, вони втратили очки. Спершу донецький "Металург" н¦хто всерйоз не сприймав, а коли ця команда очолила турн¦рн¦ перегони - ставлення до них зм¦нилося. Ось тут ¦ почалися невдач¦. Не сказав би, що "Металург" пристойно вигляда¤ на пол¦. Вони вже втратили очки, робитимуть це в завершальн¦й ста䦧 чемп¦онату. Донеччани нестаб¦льн¦. Кр¦м того, прих¦д нового тренера сприяв емоц¦йному п¦днесенню футбол¦ст¦в, коли наш¦ гранди в Л¦з¦ чемп¦он¦в билися, вони набирали очки. А пот¦м ус¦ схаменулися ¦ потроху все ста¤ на сво§ м¦сця. Але я все одно задоволений: що б¦льше команд перебуватимуть на перших позиц¦ях турн¦рно§ таблиц¦, то краще.
       - Як гада¤те, наступного року в Л¦з¦ чемп¦он¦в традиц¦йно гратиме "Динамо" та "Шахтар"? Чи "Метал¦сту" вдасться протриматися на гор¦ турн¦рно§ таблиц¦?
       - Спод¦ваюся, "Метал¦сту" вистачить сил. До того ж, не варто списувати з рахунк¦в "Ворсклу". В Укра§н¦ поб¦льшало ц¦кавих команд. Як було останн¦ми роками: л¦дери втекли, вс¦ ¦нш¦ борються за трет¤ м¦сце. Тепер ситуац¦я зовс¦м ¦нша.
       - Р¦к тому була схожа ситуац¦я. "Дн¦про" був зимовим чемп¦оном, "Динамо" втратило чимало очок... Але навесн¦ за перше м¦сце знову змагалися гранди...
       - В¦рю, що в цьому чемп¦онат¦ ¦нтрига втрима¤ться до к¦нця. Головне, щоб у "Метал¦ста" вистачило сил, адже команда може легко ф¦н¦шувати на другому м¦сц¦. Стосовно "Шахтаря"... Уже не раз висловлював свою думку про М¦рчу Луческу. Його таки вир¦шили залишити в команд¦. Можливо, це правильне р¦шення. Не варто в розпал¦ сезону зм¦нювати наставника. Все одно перед ними особливих завдань не ставлять. ¶мов¦рно, "Шахтар" проявить себе в УґФА.
       - У "Дн¦пра" непоганий бюджет, узимку минулого року придбали квал¦ф¦кованих гравц¦в, а результату нема¤...
       - Схоже, проблема в м¦крокл¦мат¦ команди. У "Дн¦пра" хорош¦ наставники. Протасов - висококвал¦ф¦кований спец¦ал¦ст, Безсонова теж поважаю як футбол¦ста, тренера та людину. Але в колектив¦ ко§ться щось не те. Справд¦. Глянеш на пр¦звища футбол¦ст¦в - здавалося б, не погана команда, але результату нема¤. Складно сказати, що саме не так.
       - Цього тижня ки§вське "Динамо" боротиметься за м¦сце в зон¦ Кубка УґФА. Як оц¦ните шанси киян на усп¦х у по¤динку з турецьким "Фенербахче"?
       - Якщо гратимуть так, як з "¶лл¦ч¦вцем", - шанс¦в нема¤.
       - Але ж настр¦й на двоб¦й буде абсолютно ¦ншим...
       - П¦сля таких матч¦в настрою може й не бути. ¶нша р¦ч, що Юр¦й Сьом¦н з Олегом Лужним "накрутять" футбол¦ст¦в. Якщо зараз не вийдуть в УґФА, то сезон "провалено". Хоча я до цього звик: добре почина¤мо, погано завершу¤мо. Чому? По-перше, не вистача¤ майстерност¦, а кр¦м того, великий в¦дсоток "щастя" нам сприя¤. Йдеться ¦ про "Динамо", ¦ про "Шахтар". Фортуна часто прихильна до нас на початку, а коли доходить до завершення, л¦м¦т "щастя" вичерпу¤ться. Як не крути, але з португальцями в останньому протистоянн¦ ми перемогли випадково, вдома, мабуть, заслуговували на н¦чию. А перемог, якщо зважати на гру, не повинно було бути. Тому й кажу, що вдалими результатами "Динамо" в Л¦з¦ чемп¦он¦в значною м¦рою завдячу¤мо прихильност¦ Фортуни. Та попри все, хлопц¦ - молодц¦. Щоправда, мен¦ не подоба¤ться, як "динам¦вц¦" ¦нод¦ поводяться на пол¦. Та ж червона картка А릤ва... В¦н або ще дитина, або нерозумний. ¶нших вар¦ант¦в нема¤. Так п¦дводити команду в Л¦з¦ чемп¦он¦в не можна. А릤в же не рятував у тому еп¦зод¦ команду... Йому дуже пощастило, що в¦н не грав у наш¦ часи, а то йому перепало б.
       - А що було б з А릤вим у ваш¦ часи?
       - Мабуть, у душ¦ втопили б (с즤ться)... В¦н же не в ¦ндив¦дуальному вид¦ спорту виступа¤, його вчинки позначаються на вс¦й команд¦.
       - П¦вроку ел¦тн¦ клуби Укра§ни в¦д¦грали п¦д ег¦дою Прем'¤р-л¦ги. Ви як убол¦вальник зм¦ни побачили? Можливо, судд¦вство пол¦пшилося чи ще щось...
       - Зараз про судд¦в важко говорити, оск¦льки багато по¤динк¦в обслуговують ¦ноземц¦. Хоча н¦чого при цьому н¦чого не зм¦ню¤ться. Просто кер¦вники клуб¦в ¦з думкою про неупереджен¦сть арб¦тра почуваються спок¦йн¦ше, але квал¦ф¦кац¦¤ю судд¦в вони не переймаються. До прикладу, ¦стор¦я в Рос¦§. При§здить ¦ноземець ¦ судить г¦рше, н¦ж м¦сцев¦. Варто серйозн¦ше ставитися до сво§х арб¦тр¦в. А те, що створили Прем'¤р-л¦гу, не в¦дчув. Мабуть, це в¦дчула Федерац¦я футболу, але аж н¦як не вбол¦вальники. Нин¦ клуби стають в¦дкрит¦шими, вимоги до пол¦в - жорстк¦шими. А ¦нше не зм¦нилося. Добре, що вже ¤ п'ять-ш¦сть команд, як¦ змагаються в кожному двобо§. А так, чи це Прем'¤р-л¦га чи вища, особливого значення не ма¤.

Розмовляв Гл¦б Ваколюк

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть