Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Несподіване фото з Трусевичем.

2019-10-18 21:22 Добрий вечір, шановні колеги. З повагою до тих, кому подобаєься прочитати щось з історіі свого улюбленного ... Несподіване фото з Трусевичем.

Добрий вечір, шановні колеги. З повагою до тих, кому подобаєься прочитати щось з історіі свого улюбленного клубу.

Недавно я наштовхнувся на футбольну світлину, яку я раніше ніколи не бачив і яка для мене була досить цікава і несподівана. Може хтось теж зацікавиться. На фото ми бачимо московську команду Динамо перед своім товариським матчем з чемпіоном Болгаріі софійською Славією 22 вересня 1940 року, яку вони у присутності 80000 глядачів обіграли 4-0.

І в цій шерензі гравців ми несподівано бачимо нашого воротаря Миколу Трусевича.

На світлині Трусевич стоіть четвертим справа після тренера Аркадьєва, Якушина і ще одного воротаря Євгена Фокіна. Цікаво, що у шерензі можна побачити Бориса Пайчадзе-4-й зліва та майбутнього відомого тренера, а тоді гравця, Гавриіла Качаліна-6-й зліва.

В ті часи практично на кожну міжнародну зустріч для підкріплення викликали провідних гравців інших клубів. Наприклад, коли грали з басками на підсилення до московського Спартака викликали Щегодського з Шиловським, де останній забив, до речі, іспанцям два голи (6-2), а до Києва делегували трьох гравців з Мосви, Ростова та Одеси.

А у цьому матчі з болгарами футбольні керівники вирішили підкріпити напад москвичів суперзіркою грузинського футболу і , як тепер пишуть, душею історіі цієі гри у Грузіі Борисом Пайчадзе і одним з кращих тодішніх воротарів киянином Миколою Трусевичем, який по всім статтям переважав основного воротаря хазяів Фокіна. Наскільки це було дійсно потрібно я не знаю, бо у тому році москвичі стали чемпіонами і показували добру гру. Але і болгари теж були сильною командою, чемпіоном своєі краіни, а ряд іі гравців грали доволі успішно за свою збірну у відборі на ЧС-38. Мабуть були підстави для підсилення вмілими гравцями.

На жаль, у тому матчі весь час грав Фокін, а Пайчадзе вийшов тільки на заміну на 82 хв. Але все рівно, запрошення Миколи Трусевича свідчить про його великий авторитет у футболі того часу. Якщо подивитись на відгуки преси на його гру в 36-41 рр., то можна знайти багато просто оваційних відгуків на його гру. І це при тому, що у ті роки захист киян частенько шкутильгав одразу на дві ноги.

Я дуже задоволений, що зустрівся з цим невідомим мені фото, що дало мені можливість ще раз засвідчити свою повагу легенді украінського футболу Миколі Трусевичу.

П.С. І хто б міг тоді подумати, що колега Трусевича воротар Євген Фокін, який стоіть на світлині поряд з ним, стане в в 1950 році головним тренером Динамо Киів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.10.2019, 21:22
auto-storik
Автор:
Статус:
Наставник (1616 комментариев)
Подписчиков:
17
Медали:
Выбор редакции × 37
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4   25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть